U
użytkowniczka 193915
Gość
o to jeszcze jedna świeża mamuśka po porodziePowiedzial ze jesli sie to tylko raz zdarzylo to nic sie nie dzieje. Jestem 6 miesiecy po porodzie i wedlug niego mialo prawo wystapic cos takiego.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
o to jeszcze jedna świeża mamuśka po porodziePowiedzial ze jesli sie to tylko raz zdarzylo to nic sie nie dzieje. Jestem 6 miesiecy po porodzie i wedlug niego mialo prawo wystapic cos takiego.
Mnie w tym miesiącu takie zapalenie zatok zlapalo, ledwo zylam. To chyba się zaczął czas przeziebien i zachorowan już czuć jesień w powietrzuJa dzis ciag dalszy umierania, nikomu nie zycze...dobrze, ze doszly czopy w gardle,bo juz mialam dzwonic na sanepid :/
M sie smieje, ze musi sie udac, bo jedna "angina" juz biega od rana![]()
Nie karmie piersia. Tak robie testy owuo to jeszcze jedna świeża mamuśka po porodziekarmisz piersią? robisz testy owu?
![]()
Najbardziej się boję, ze mała zarazeMnie w tym miesiącu takie zapalenie zatok zlapalo, ledwo zylam. To chyba się zaczął czas przeziebien i zachorowan już czuć jesień w powietrzu
powiem Ci, że ja mam dziecko a nie lubię kobiet w ciąży, ich widoku. No niestety nic na to nie poradzę. Ja mam dalej różowe plamienie, piersi nie bolą, więc na 100% przyjdzie małpa. Ja baaardzo często płaczę, ale potem mi troszke lżej. Może uda się zanim wybierzecie się do kliniki. Bardzo bym chciała. Trzymaj się. PrzytulamJa nigdy nie testuje, na początku starań w dniu terminu @ mi się zdarzyło. Dzisiaj dzień deszczowy a i mój nastrój kiepski, siedzę w pracy i co chwile łzy napływają mi do oczu. Wszędzie spotykam kobietki w ciąży, uśmiecham się na ich widok i za chwilę zdaje sobie sprawę jak bardzo im zazdroszczę. Jestem w końcówce cyklu i wiem,że znowu się nie udało(nawet piersi nie bolą). Boje się,że na tym hsg wyjdzie ,że wszystko jest ok i zostanie tylko klinika. Przepraszam,że się użalam ale jakiś kiepski dzień mam.
RozumiemNie karmie piersia. Tak robie testy owu![]()
Podziwiam szczerzeNie karmie piersia. Tak robie testy owu![]()
Co do stosowania nospy jest artykol aby przeczytac sobie karte charakterystyki leku nospa i jest inf. O tym ze nie nalezy w czasie porodu stosowac bo w tedy zaszkodzi a nie pomoze a sa lekarze ktorzy mowia ze w 37 tyg maja panie wziasc jak nie sa pewne czy to skurcze porodowe czy nie bo po nospie zwykle przejda porodowe nie. To nie prawda... co do dzieci z obnizonym czy wzmorzonym bym sie nie zgodzila ze to po nospie... mam w rodzinie 3 dzieci z takimi problemami 2 z obnizonym i to bardzo dzieci sa po 2 latach po sobie. mama ich nie brala wgl nospy ani paracetamolu w ciazy. Trzecie dziecko ma wzmorzone przez podobno nadmiar kofeiny w ciazy coca cola itp.... dlugo do 20tc nie wiedziala ze jest w ciazy. a moja siostra jest przykladem ze dziecko jest w 101%zrowe a brala nospe cala ciaze od 6 tc do 38tc w 39 urodzila... bratowa jest fizjoterapeuta dzieciecym pracuje w katowicach w centrum zdrowia dziecka i nie ma takich badan by napiecie bylo skutkiem po lekach typu nospa paracetamol wziewy przy astmie itpOj dziewczyny, ostrożnie z tą nospą w ciąży. Pracuje jako terapeuta, mamy całą masę dzieci ponospowych właśnie, z obniżonym napięciem mięśni, a co za tym idzie - różnymi innymi trudnościami. Wiem, że panuje powszechne przekonanie wśród lekarzy, że nospa w ciąży jest bezpieczna, ale wcale tak nie jest. W żargonie poradnianym używamy określenia właśnie "dzieci ponospowe". Oczywiście czasem trzeba i nie ma wyjścia, a kilka razy nie zaszkodzi, o ile ktoś nie łyka jej jak cukierki (a znam i takie historie).
Ale wiele razy czytałam, że nospa w ciąży jest bezpieczna, a to nie do końca tak jest.
Widzę sporo testów na początku września się szykujeja planuję 9-10, jeśli wcześniej nie dostanę okresu
![]()
Super, że masz taka kochana córkęNajbardziej się boję, ze mała zaraze
Starsza córka zabrala ja na spacer, i w sumie poszła na zakupy, gdyby nie jej pomoc, to ciężko by było, bo M ma zlecenia na cito jak na złość....