Jaka ładna dzidziaJa tez już po ale najpierw musiałam wrócić spokojnie do domkubadania ok przepuchlina się wchłonęła
USG 12 tydzień 4 dzień tak jak z okresu
zrobiłam tez test pappa przy następnej wizycie będzie wynik

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jaka ładna dzidziaJa tez już po ale najpierw musiałam wrócić spokojnie do domkubadania ok przepuchlina się wchłonęła
USG 12 tydzień 4 dzień tak jak z okresu
zrobiłam tez test pappa przy następnej wizycie będzie wynik
Ja właśnie pytałam mojego gina o prenatalne.. I jak mówiłam w okolicach 13 tc u mnie będzie akurat 13t4d robi sam ma uprawnienia itp A że nie nazywa tego prenatalnymi bo mówi że on to liczy jak normalna wizytę A nie jakieś dodatkowe także bez sensu się zapisywać do kogoś innego jak u swojego mam wszystko jak na tacy [emoji16]Ja mam kolejne badania dopiero 15.09
A to przezierność miałaś robiona jako prenatalne czy po prostu na USG? Właśnie nie wiem czy się dobrze zrozumiałam z lekarzem bo powiedziałam że chciałabym zrobić prenatalne USG i powiedział że zrobimy. I nie wiem czy po prostu zrobi mi zwykle badanie czy sprawdzi wszystko tak jak na prenatalnych kark, nos, itp
Rety, nic mi to nie mówiNo właśnie ja wczoraj dostałam wyniki które są jeszcze nie przerobione na mom. Dostałam małego zawalu i rozsypalam się psychicznie, u mnie takie średnie były. A mi wyszło wyżej. Już się naczytałam nie potrzebnie co to znaczy... Czekam na tel od lekarza już z przerobionymi na mom... Ale stresik jestZobacz załącznik 1169181
to jest jeden wynik testu pappa, jest jeszcze białko pappa, ten wynik który ja wkleiłam nic nam nie mówi, musi być prównany z usg i przerobiony przez lekarza na mom. Wtedy da wynik jaka jest szansa na urodzenie dziecka z trisomią.A o o chodzi z tym wolnym bthcg to robią na prenatalnych??
Ale myślicie że będzie tak samo dokładne, bardzo mi zależy by wiedzieć że czy jest ok.Chyba tak w ramach wizyty bo na prenatalne będę szła NFZ do innego lekarza
Mój gin jest tego samego zdania że im mniej tym lepiej. Oczywiście jeśli się nic nie dzieje ale ile w tym prawdy to nikt nie wieDziewczyny a jak to jest z częstym USG.
Czy jest szkodliwe dla płodu ? Bo mój mąż mi marudzi, że to jest szkodliwe dla płodu. Teraz byłam 07.09 idę znów bo prenatalne i 15.09 (bo zmieniam lekarza na NFZ)
Mnie to trochę uspokoiło. Będzie okAle myślicie że będzie tak samo dokładne, bardzo mi zależy by wiedzieć że czy jest ok.
Ja na miesiąc, od terminu wizyty do kolejnego terminu wizyty.Dziewczyny a na ile dostajecie L4 ? Na MSC czy dłużej ?