Bo od pierwszej jem kwas i moje leki. A po tej mamie miałam gorsze wymioty strasznie mi się rybą odbijałoA mi kazał od pierwszej wizyty. A czemu od drugiego ?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo od pierwszej jem kwas i moje leki. A po tej mamie miałam gorsze wymioty strasznie mi się rybą odbijałoA mi kazał od pierwszej wizyty. A czemu od drugiego ?
To tak jakbym o sobie czytałau mnie to wręcz się nasilająmdłości mam jeszcze gorsze, wymiotuje już codziennie, rano obowiązkowo i czasem dodatkowo po południu i w nocy. Zgaga nie przechodzi po niczym, a powoduje ją niemal wszystko... woda wywołuje wymioty... zmęczenie nie daje życ
lekarz stwierdził, że muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać aż poziom BhCG opadnie![]()
Ojeny a ja już się wystraszyłam, że nie można od początku ciążyBo od pierwszej jem kwas i moje leki. A po tej mamie miałam gorsze wymioty strasznie mi się rybą odbijało![]()
Ja dziś niesamowicie dobrze się czuje. Jestem 14+2 . Nie wiem czy to zasługa magicznego 2trymestru czy tego że jem regularnie co 3 godziny, ale czuję się jak nowonarodzona. Nawet zaplanowałam na jutro mycie okien [emoji846]
Jak to okna? Ja nie myłam w poprzedniej ciąży ani nie zamierzam w tej, mówią że pod koniec ciąży tak żeby wywołać poród i duzo dziewczyn myje okna ale teraz to chyba nie bardzo?
Tak z wymiotami zawsze mi lekarz mówi że dopóki tabletki dam radę zjeść i ogólnie czyje się w miarę i nie spadam bardzo z wagi to jest ok. Oczywiście każe mi się ważyć ale ja poprostu wiem że tak mam bo obie wcześniejsze ciążę takie byłyDlatego mówię, każda ciąża ma inną ale nakręcanie się że u kogoś zanik objawów spowodował poronienie, jest totalnie bez sensu. Tak samo jak ostatnio czytałam artykuł o tym, że nadmierne wymioty w ciąży są objawem chorobowym, który należy leczyć a nie "przetrzymać" i uznawać za normę![]()
Ale w nich omega kwasy są pozyskiwane z alg a nie rybBo od pierwszej jem kwas i moje leki. A po tej mamie miałam gorsze wymioty strasznie mi się rybą odbijało![]()
Spokojnie napewno można ja poprostu jestem dziwny przypadekOjeny a ja już się wystraszyłam, że nie można od początku ciąży![]()