reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Myślałam, że jak prywatnie pójdę to będzie inaczej, A od razu jak dostałam SMS czy potwierdzam wizytę, to że osób towarzyszących nie brać 😥
Też tak myślałam... To jest totalnie chore. O tyle o ile jestem w stanie zrozumieć możliwość potencjalnego „zarażenia” tym świrusem w przychodniach, gdzie teoretycznie sprawowana jest podstawowa opieka zdrowotna, o tyle gabinety czy kliniki ginekologiczne to już lekka przesada. Chociaż w sumie zakłady POZ udzielają już chyba tylko teleporad... Coraz więcej prominentnych zabiera głos w tej sprawie. Wczoraj na fb czytałam wpisy prezydenta Zielonej Góry i burmistrza gm. Kęty o tym, że mówią stanowcze nie nowemu porządkowi, że nie może być tak, że zapłakana matka która przychodzi do ośrodka z dwumiesięcznym, chorym dzieckiem zostanie odprawiona z kwitkiem. Mnie też już krew zalewa szczerze mówiąc, bo wychodzi na to, że to ludzie ciężko chorzy stają się ukrytymi ofiarami tego wirusa.

reklama
Też tak myślałam... To jest totalnie chore. O tyle o ile jestem w stanie zrozumieć możliwość potencjalnego „zarażenia” tym świrusem w przychodniach, gdzie teoretycznie sprawowana jest podstawowa opieka zdrowotna, o tyle gabinety czy kliniki ginekologiczne to już lekka przesada. Chociaż w sumie zakłady POZ udzielają już chyba tylko teleporad... Coraz więcej prominentnych zabiera głos w tej sprawie. Wczoraj na fb czytałam wpisy prezydenta Zielonej Góry i burmistrza gm. Kęty o tym, że mówią stanowcze nie nowemu porządkowi, że nie może być tak, że zapłakana matka która przychodzi do ośrodka z dwumiesięcznym, chorym dzieckiem zostanie odprawiona z kwitkiem. Mnie też już krew zalewa szczerze mówiąc, bo wychodzi na to, że to ludzie ciężko chorzy stają się ukrytymi ofiarami tego wirusa.
Dokładnie, z opieką medyczną jest jakąś porażka. Widzę po swoich najbliższych jak mają poważne choroby, A wizyty online, A te z badaniami przekładane na przyszły rok.
Szczerze mówiąc boję się co będzie za chwilę, jak będzie wysyp grypowy, czy nas np w ciąży ktoś przyjmie? To jest naprawdę jakąś porażka z tym wszystkim😥

ja na badanie prenatalne mogę przyjść z narzeczonym. Ide wlasnie prywatnie i lekarz sam powiedział, ze może przyjść, ale na zwykła wizytę z usg nie może, nawet nie może wejść do przychodni. Lekarz jak robi prenatalne to jest wtedy sam w przychodni wiec może dlatego, ze nie ma innych ludzi pozwolił..

ja na badanie prenatalne mogę przyjść z narzeczonym. Ide wlasnie prywatnie i lekarz sam powiedział, ze może przyjść, ale na zwykła wizytę z usg nie może, nawet nie może wejść do przychodni. Lekarz jak robi prenatalne to jest wtedy sam w przychodni wiec może dlatego, ze nie ma innych ludzi pozwolił..
Jak będę miała prenatalne to zadzwonię i zapytam czy możemy razem przyjść.
Wczoraj mi Go było tak zal😥 stal pod przychodnią ì czekał na wieści...

Jak będę miała prenatalne to zadzwonię i zapytam czy możemy razem przyjść.
Wczoraj mi Go było tak zal[emoji26] stal pod przychodnią ì czekał na wieści...
U Nas to samo , miałam już 2 USG i na każdym niestety sama mimo że chodzę prywatnie :( Nad polikliniką jest ich prywatny szpital położniczy i też zakaz porodów rodzinnych i odwiedzin :( także idziesz rodzić i jesteś sama aż do wyjścia ze szpitala. Dla mnie to pozbawienie ojca bycia przy najważniejszej chwili w życiu :( Mam nadzieję że do kwietnia cała ta farsa się skończy.

reklama
U Nas to samo , miałam już 2 USG i na każdym niestety sama mimo że chodzę prywatnie :( Nad polikliniką jest ich prywatny szpital położniczy i też zakaz porodów rodzinnych i odwiedzin :( także idziesz rodzić i jesteś sama aż do wyjścia ze szpitala. Dla mnie to pozbawienie ojca bycia przy najważniejszej chwili w życiu :( Mam nadzieję że do kwietnia cała ta farsa się skończy.
Masz rację, to pozbawienie ojca prawa do uzyskania informacji o stanie zdrowia jego dziecka chociażby. Chore... Ja też oczywiście zadzwonię i zapytam o te prenatalne, ale szczerze w to wątpię 😔

Do góry