reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny orientujecie się się co do tego programu Ciaza +. Jeśli lekarz przyjmuje prywatnie to może wystawić receptę żeby lek z listy był darmowy ?
Mi lekarz w czwartek powiedział, że tylko lekarz, który wystawia receptę w ramach kontraktu z NFZ może wystawić taka darmową receptę, ale nie orientuje się, więc ręki nie dam za to uciąć.
Chociaż czytając w internecie podstawą ma być ciąża i każdy lekarz z zaświadczeniem o ciąży powinien wystawić taka receptę z kodem C. Można się zagubić.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź 😘 powiem Ci, że od owulacji mniej więcej badań szyjkę i na początku faktycznie była taka twarda i niżej. Teraz jest bardziej spulchniona i wyżej,bo ledwo ja mogę dosięgnąć palcem. Ale jest zamknięta. Śluz mam biały, gęsty. Pamiętasz jaki miałaś?
Hmm z tym śluzem to też różnie bywa. U mnie na pewno było inaczej niż zawsze :) Zawsze miałam po owu a przed @ dużo takiego gęstego mlecznego śluzu, a po zapłodnieniu miałam na odwrót - bardzo sucho. Pamiętam, że próbowaliśmy boboseksów, bo niby wiedziałam, że owu już była, ale była wcześniej z objawów niż z kalendarzyka, więc chcieliśmy jeszcze próbować, a tu się nie dało tak było sucho 🤷🏼‍♀️ Taki typowy śluz ciążowy pojawił się u mnie dopiero po terminie @ :)

No i po owu a przed terminem @ zawsze już psuła mi się skóra, włosy inne były, niby wszystko tak samo a jednak gorzej się wyglądało. A po zapłodnieniu promieniałam 😂 Aż sama byłam zdziwiona, bo wyglądałam jakbym ciągle była w czasie owu. Nie powiązałam tego jeszcze wtedy z ciążą, bo w sumie nic nie czułam 🤷🏼‍♀️ Dopiero po terminie @ wysypało mnie bardzo trądzikiem i miałam tłustą skórę i przetłuszczające się włosy, ale około 9 tc zaczęło się to regulować i wszystko wróciło do normy :)

Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze testy 🤰 u nas ten cykl stracony, 17dc, ale u mnie bezowulacyjny, a mąż we wtorek badania nasienia... Stresuje się tym badaniem chyba bardziej niż on, a z drugiej strony już bym chciała wiedzieć co i jak, żeby móc zaplanować jak działać w kolejnym cyklu 🙈
Skąd wiadomo czy ma się bezowulacyjne cykle? Często one się u kobiet zdarzaja?

Podobno każda kobieta może mieć jeden w roku czy kilka bezowulacyjnych.
Brak owulacji można podejrzewać jeśli masz długie i nieregularne cykle ale tak naprawdę to można potwierdzić tylko na monitoringu u ginelologa.
Skąd wiadomo czy ma się bezowulacyjne cykle? Często one się u kobiet zdarzaja?

reklama
Do góry