reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja mam dziewczyny za 3 dni Usg jestem tak zestresowana ze dzis wzielam sie sa smażenie oponek serowych zeby zabic czas
@Mama2018mama nie rób mi tego 😭 jak ja dawno nie jadłam oponek 🤤 czemu ja mam takiego lenia wieczorami?

Ja płaciłam 200 zł za USG prenatalne a pappa kosztowało chyba 160 zł - to było 3 lata temu.

Dziś wizyta, a mi objawy złagodniały, nawet tasiemiec w żołądku się uspokoił i nie mam takich przeciągów 🤔 Mąż się pytał czy iść ze mną i jakoś stwierdziłam, że chyba chcę iść sama - cały czas mam w głowie, że co ma być to będzie, ale jakoś tak nie potrafię się nastawić superpozytywnie.
Tez sie musiałam trochę obejść smakiem bo sobie obiecałam zdrowe odżywianie więc zjadlam dwa na 2 śniadanie 😃😃😃 ale za to moi chłopcy zadowoleni 😃😃

reklama
Udało mi się umówić do mojego gin na jutro więc będę wiedziała czy leczyć czy nie. Chociaż w sumie i tak 100% pewności mieć nie będę bo zaczęłam prowadzić ciążę u dwóch lekarzy. Zdecydowałam się na babeczke z mega doświadczeniem i wiedzą, która pracuje w szpitalu (co ma dla mnie znaczenie). Pierwszą ciążę prowadziłam u właśnie tego drugiego gina (mega fajny facet, konkretny). I to on mi zrobił ten posiew. Najchętniej wynik skonsultowałabym z tą babeczką ale głupio mi powiedzieć że byłam u innego lekarza i robił mi posiew. Niezręczna sytuacja. Dziękuje za odzew. Czy można tu u Was zostać? 😍
No penwie zostancie razem z Dzidzia nami! ❤
Nie krepuj sie, chodzisz gdzie sa terminy i juz!

Dziewczyny, te które mają detektor Angel Sound ja dziś też dostałam, oczywiście juz użyłam 😃 i słyszę serduszko ❤ Dzidzi ❤. Zastanawiam się nad częstotliwością czy Wy liczycie czy aplikacja, bo nie wiem jak to robić? 🙂

Dziewczyny, te które mają detektor Angel Sound ja dziś też dostałam, oczywiście juz użyłam 😃 i słyszę serduszko ❤ Dzidzi ❤. Zastanawiam się nad częstotliwością czy Wy liczycie czy aplikacja, bo nie wiem jak to robić? 🙂
Tez mi wczoraj przyszedł. I na początku lekko sie zestresowałam zbyt wolnym tętnem, zaczęłam je liczyć i wyszło ok.80, po czym zaczęłam dalej szukać i mocniej dociskać i wtedy znalazłam to właściwe😜 okazało sie, ze to powolne, które wyłapałam to musiało być moje😂 a tętno dzieciaczka tak zasuwalo, ze chyba bym nie nadążyla z liczeniem😜

Ja już po badaniach, USG + pappa 900 zł kosztowało. Na pappa będę czekać ok tygodnia. Młode się leniło, nie było zbyt kontaktowe więc nie wiem jaka płeć ale w sumie mało to istotne. Kość nosowa mocno widoczna, przezierność karkowa 1,0. Lekarz powiedział że prawdopodobieństwo chorób bardzo niskie, minimalne. Widziałam żołądek, pęcherz moczowy, kręgosłup. Bardzo dobre bicie serca i przepływ krwi. No i ma śliczne malutkie paluszki. Teraz jestem w końcu dobrej myśli, kolejna wizyta za 3 tygodnie.
jak ja, Ci zazdroszczę. Ja prenatalne mam dopiero 5 pazdziernika

jak ja, Ci zazdroszczę. Ja prenatalne mam dopiero 5 pazdziernika
A ja 8 października😐 I mocno na styku, bo wtedy bede jakoś w 13t 3d... mam tez wizytę 28 września, ale to „zastępcza” wizyta, z innym lekarzem i on chyba nie uprawnień do usg genetycznego, a bede w 12 tygodniu, wiec w sumie wtedy tez by można zrobić

reklama
Do góry