mayfly
Fanka BB :)
To tym bardziej trzymam kciuki . Napisz po jak poszło 
Ale widzę na zdjęciu, że ciąża Ci służy ☺ @Pauliska757
Ale widzę na zdjęciu, że ciąża Ci służy ☺ @Pauliska757
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi mąż szykuje wszystkie posiłki. Zjadam tylko po troszeczku. Mam odruch wymiotny podczas jedzenia i bardzo się męczę.Widzę, że już ubrania ciążowe wjechały - ja cały czas twierdzę, że to moje jelita mi napompowały brzuch, najlepiej czuję się w dresie
Weszłam wczoraj do Pepco, popatrzeć co tam mają, i część 100% bawełny, część mieszana z poliestrem![]()
Któraś z Was, kilkanaście stron wczesniej przypomniala mi o lupeksach - tam jest tyle perełekale na poszukiwania pojdę, w lutym/marcu
Czekanie na poznanie płci raczej nie przyspieszy mojej decyzji, bo ja jestem tak przekonana, że to chłopak bedzie, mimo, ze nadal nie mam żadnego objawu z pierwszej ciązy, nawet cerę mam świetlistą, promienną.
Reasumując nie mam nic dla nowego członka rodziny.
Bierzecie witaminy ?
Moja gin nie jest zwolenniczką dawania witamin bo to suplementy, i zaleca brac tylko kwas foliowy. Endokrynolog zaleca witaminy ( podała 3 nazwy preparatów i decyzję oddała lekarzowi prowadzącemu ciążę)
Mustella - olejek czy krem polecacie ?
moja wizyta za miesiac, nie jestem w stanie zjeść 3 głównych posiłków i 2 przekąsek![]()
CześćHej dziewczynyWitam się zza krzaka
Czytam Was od samego początku (termin mam na 2.04), ale nie rejestrowałam się, żeby nie zapeszyć. Taka trochę paranoiczka ze mnie. Ale dziś kończę 12 tygodni i chyba co ma być to będzie bez względu na to, czy się przywitam czy nie. Poza tym stara d... ze mnie i chyba też przez to siedziałam za krzakiem
![]()
Aplikacje przyjmują, że miesiąc ma 4 tygodnie, czyli 12tc (12+1) to koniec 3msc, a początek 4msc, czy tydzień 13, natomiast dla lekarza 12+2 to 12tc, a nie 13, bo lekarze liczą skończone tygodnieDziewczyny a czy II trymestr nie zaczyna się po skończonym 13 czyli od 14+0?
Ta apka tylko tak pokazuje ;-) termin z om na 1.04 a z ostatniego usg na 29.03. Zobaczymy co na prenatalnych powiedzaoooooo w moje urodzinki termin![]()
Czyli może być 30.03Ta apka tylko tak pokazuje ;-) termin z om na 1.04 a z ostatniego usg na 29.03. Zobaczymy co na prenatalnych powiedza
ja prdl ... serioooo ? Do kiedy masz umowę na czas okreslony ?Ja właśnie dowiedziałam się, że pracodawca niestety nie przedłuży mi umowy na czas nieokreślony bo uwaga, taka jest polityka firmy, że kobietom w ciąży nie przedłużają umów na czas nieokreślony. Jestem rozgoryczona bo radziłam sobie świetnie, wyniki miałam lepsze od kolegów i ich umowy zostaną przedłużone a moja nie...