reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jeśli nie będzie wyboru, to trudno. A jeśli mamy wybór, to wolimy kobietę, szczególnie, że ma bardzo dobre opinie wśród osób, którym prowadziła ciążę. Negatywne tylko od tych, które przyszły po tabletki i nie dawała im od razu na żądanie jak inni lekarze, bez badań itp. ;)

Tak, mamy taki podział. 24 i 25 lat :)
Oo to teraz mnie zaonteresowalas tym podzialem obowiazkow,jak to wyglada,tak na luzie pytam z ciekawosci,nie chcesz nie mow

reklama
Mam jeszcze większy stres przed dzisiejsza wizyta. Rano byłam na pobraniu krwi do testu Pappa i wolnej bety. Pani powiedziała, że wynik powinien być w środę ale miałam też zlecona morfologię i mocz i dwa kody do pobrania wyniku online. I co? Są już obydwa wyniki 😆 z jednej strony fajnie bo lekarz od razu wrzuci wszystko w program i porówna z USG a z drugiej strony myślałam, że pełny opis będę miała dopiero na kolejnej wizycie😳. Stres coraz większy !!!

O taką panikę wśród ludzi wlasnie chodzi.
Oczywiście ze żadna choroba choćby nawet przeziebienie w naszych stanach nie jest na reke, ale ciężkie przypadki grypy były od zawsze i umieralność na nią tez byla spora, właśnie głównie u osób starszych. Ale nie dajmy się zwariować. Kiedyś tez byla grypa i nikt tak nie panikował. A pozytywny test pokaze każdemu, kto ma wirusa grypy.

Głośno bylo o kobiecie, ktora ściągnęła Ukraińców do siebie do firmy i sanepid nakazał wykonać im testy na korone. Wiecie co zrobila? Oddala za nich wszystkich swoje próbki. Jakiez było zdziwnienie, kiedy polowie z nich wyszedl covid a polowie nie ;)
Przecież te testy są fałszowane od samego początku, a dlaczego? A dlatego, że one nie służą do wykrywania korony, o czym nawet mówił dawno temu sam twórca tego testu...jak zaczęli siać panikę o koronie to każdy kto się poddał testom miał pozytyw, a teraz jak już ludzie zaczynają mieć tego dość to nagle wychodzą różne wyniki testów...bzdura totalna...znajoma miała niby koronę i co i okazuje się, że jej mąż, który przebywa z nią 24h na dobę nie ma i nie miał nigdy tego wirusa! Ciekawe jakim cudem jak podobno od obcych można się zarazić, a od małżonka nie??? Paranoja...teraz masz kaszel albo katar to normalnie boisz się zadzwonić do lekarza, bo zaraz Ci z automatu przepisze koronę 😡😡😡 ciekawe jak będzie jak będziemy jechać rodzić...nie wpuszczą nas jak nie podpiszemy papieru, że my z koronawirusem?? Do tego dojdzie przez tą chorą ściemę o pseudo pandemii...😡😡😡

Dziewczyny u mnie dalej zanik objawów... Brzucha tak nie czuję jak na początku, cycki tez nie bola. W czwartek prenatalne, chyba oszaleje do tego czasu... Jak bolał brzuch to chociaż wiedziałam że ok a teraz się zamartwiam....
Wchodzimy w 2 trymestr i to niby złoty czas ciazy bo się polepsza zazwyczaj samopoczucie i jest przypływ energii. Chyba musimy się cieszyć a nie zamartwiać :)

Jeśli nie będzie wyboru, to trudno. A jeśli mamy wybór, to wolimy kobietę, szczególnie, że ma bardzo dobre opinie wśród osób, którym prowadziła ciążę. Negatywne tylko od tych, które przyszły po tabletki i nie dawała im od razu na żądanie jak inni lekarze, bez badań itp. ;)

Tak, mamy taki podział. 24 i 25 lat :)
Z wiekiem to się wstrzeliłam 😊
A co do podziału to jak u Amiszy? Tylko z prądem, bieżącą, woda, pralką i samochodem i innymi rzeczami z cywilizacji? 😉

Ja też mam ginekologa faceta, operował mnie ginekolog facet, za każdym razem na oddział przyjmował mnie i badał facet. I jestem cholernie zadowolona, że są tacy lekarze jak oni. Wbrew pozorom są bardziej wylewni jeśli mówi się o czymkolwiek co nas dotyczy, martwi, itd. Mam duże porównanie, bo zdążyłam wiele razy trafić na oddzial ginekologii niestety. Kobiety nie są takie delikatne w stosunku do nas jak tego oczekujemy i z reguly mysla, ze to co nam mowia od razu rozumiemy i jakie zdziwione są kiedy dorzucamy pytania..
Niewazne z reszta czy lekarzem jest kobieta czy mężczyzna, najważniejsze sa kwalifikacje i kompetencje. Lekarz to lekarz, jest od tego, żeby nam pomagać w dziedzinach, na których my się nie znamy i ratowac nam życie kiedy trzeba.

Cześć, kto wizytuje w tym tygodniu? ❤

Ja mam mdłości codziennie, meczy mnie to. Codziennie minimum raz jestem przy wc 🤢
Modlę się tylko żeby w pracy nie puścić pawia. Jeszcze nie chce mówić w pracy co i jak 😜
Ja czekam na wynik Harmony. Czuję się jak przed wizytą 🤯Dziś też mi jest okropnie niedobrze 🤢, ale miałam stresujący dzień w pracy. A już myślałam, że najgorsze mdłości za mną :/ Może dziecko wstało dziś lewą nogą 😉

Ja też mam ginekologa faceta, operował mnie ginekolog facet, za każdym razem na oddział przyjmował mnie i badał facet. I jestem cholernie zadowolona, że są tacy lekarze jak oni. Wbrew pozorom są bardziej wylewni jeśli mówi się o czymkolwiek co nas dotyczy, martwi, itd. Mam duże porównanie, bo zdążyłam wiele razy trafić na oddzial ginekologii niestety. Kobiety nie są takie delikatne w stosunku do nas jak tego oczekujemy i z reguly mysla, ze to co nam mowia od razu rozumiemy i jakie zdziwione są kiedy dorzucamy pytania..
Niewazne z reszta czy lekarzem jest kobieta czy mężczyzna, najważniejsze sa kwalifikacje i kompetencje. Lekarz to lekarz, jest od tego, żeby nam pomagać w dziedzinach, na których my się nie znamy i ratowac nam życie kiedy trzeba.
Przede wszystkim kobiety - ginekolog sa cholernie wredne jakby to byla dla nich kara

reklama
Dzień dobry !
My dzisiaj wizytujemy. Badania prenatalne dopiero o 17:45 :oops:.
Teraz czekam w kolejce do labolatorium na pobranie krwi do testu pappa. Nie zauważyłam tylko że lekarz na skierowaniu zaznaczył też badanie ogólne moczu do wykonania... Zauważyłam dopiero w laboratorium. To chyba z emocji 😆
Trzymamy kciuki 🙂

Do góry