reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie tez lekarz ma te spódniczki, ale w takiej spódniczce to czułabym sie jeszcze bardziej głupio niż z gołym tyłkiem😂 chociaż mowie, normalnie z gołym tyłkiem nie latam, ale pod koniec ciazy miałam to gdzieś😜
Właśnie się zastanawiam jak to jest już na późniejszym etapie ciąży. Bo później USG jest już tylko przez brzuch? A skoro lekarz jeszcze wcześniej robi badanie to wypadałoby przy USG przed brzuch leżeć od pasa w dół nago 🙈 czy coś źle mówię?

reklama
Właśnie się zastanawiam jak to jest już na późniejszym etapie ciąży. Bo później USG jest już tylko przez brzuch? A skoro lekarz jeszcze wcześniej robi badanie to wypadałoby przy USG przed brzuch leżeć od pasa w dół nago 🙈 czy coś źle mówię?
Możesz leżeć nago 😉 a tak serio, to mój gin mówił, że mogę się ubrać i udać się do gabinetu obok na usg. Teraz latam z doopką na wierzchu.

U mnie po badaniu na fotelu szlam sie ubrać i dopiero usg. Albo było usg przez brzuch i dopiero kazał sie rozebrać, różnie😉 aczkolwiek brzuch był tak duży, ze w sumie gdyby nie mówił, ze mogę isc sie ubrać to równie dobrze mogłabym lezec z gołym tyłkiem i nawet nie pamietac, ze mam tam gole, bo brzuch zasłaniał😜

Dziewczyny u mnie dalej zanik objawów... Brzucha tak nie czuję jak na początku, cycki tez nie bola. W czwartek prenatalne, chyba oszaleje do tego czasu... Jak bolał brzuch to chociaż wiedziałam że ok a teraz się zamartwiam....
Ciesz sie ze masz spokojna ciąże, ja mam mało objawowo, tak ad hoc. Mdłości nawet minęły jedynie spanie mi sie w ciągu dnia wlacza, trochę zaparcia, wzdecia!
Będę pierworódka❤, więc nie mam innych doświadczeń, ale mam wrażenie z tutaj opwieisic innych Mam, ze każda nastepna ciąża przynosi wieksze objawy.

Tak bo pisze na necie żeby najlepiej omijać wspolzycie oraz ćwiczenia w dni kiedy wypadłaby miesiączka, więc bardzo możliwe, a co do czopa to ja nie wiem bo mi nie odpadł więc się nie znam na tym, ale myślę że napewno nie w tych tygodniach co my jesteśmy teraz ..
Ja mam wciąż zakaz akcji, więc kończy się na oczekiwaniu na zielone światło od lekarki.

Przede wszystkim kobiety - ginekolog sa cholernie wredne jakby to byla dla nich kara

Dla mnie to kwestia człowieka nie płci. Teraz ciążę prowadzą mi 2 kobiety jedna z nich rzeczowa, ma dla mnie czas, spokojna, wyjaśnia mi wszystko, mam z nią kontakt sms, mail, telefon, delikatnie bada. Druga to luxmed mniej wylewna, ale doświadczona.

Pierwsza ciąża mężczyzna dobre opinie, ale mną się nie przejął, to ja spytalam go o progesteron, nie chciał przyjąć na wizytę, tylko teleporada, 1 ciąża i poroniona, to możecie sobie wyobrazić psychikę. W szpitalu owszem lekarze mężczyzni i 1 lekarka, opiekuńczy byli wszyscy. Jednak poza obchodem nie zagladali.

Cześć Mamusie 💕 jestem z Wami prawie od początku obecnie jestem 9t4d, chciałam zaczekać z powitaniem do przyszłotygodniowej wizyty, ale nie wytrzymałam 🤗 Od początku ciąży praktycznie nie mam żadnych objawów, nie wymiotuje raczej mnie nie mdli, jedynie częściej w nocy chodze siku a w dzień zupełnie tak jak wcześniej, piersi bolą ale nie jakoś bardzo a i mam te nieszczęsne zaparcia.. pierwszą wizyte miałam w 6 tygodniu usłyszałam serduszko i wszystko było ok ... czy ktoras z Was ma lub miała podobnie a dzidziuś rozwijał sie prawidłowo? :)
Cześć super ze jestes z nami i gratuluję ❤❤❤!
Ja w porównaniu tu z dziewczynami mam mało objawów, Dzidzia ❤ rośnie pieknie, zatem ja nawet pracuje 8h, tyle ze zdalnie.

Powiedzialam dzisiaj w pracy, ze jestem w ciazy. Radosci bylo co niemiara😊
Szef powiedzial, ze swietna wiadomosc i bardzo mi gratuluje.
Moj przelozony, jak uslyszal, ze mam rozmowe z szefem, to sie tak stresowal, ze odchodze, ze malo zawalu nie dostal, a to “na szczescie tylko ciaza“😉
Tak wiec w pracy bardzo pozytywnie.
Teraz sie stresuje znowu piatkowa wizyta. Takie kolo z tymi wizytami🙈
Suuuper, ze taka fajna reakcja! 👍😊🥰
Ja też chce już powiedzieć, w czwartek będę w biurze i chce zlapac prezesa (mój bezposrni zwierzchnik), bo mój zastępca musi mieć czas wydorosleć 😂😂😂!

No ja na prenatalnych bylam od pasa w dół bez niczego i ze to państwowy szpital, to spodnisi nie było 😝🤣😉! Zatem sukienke mozna wysoko podnieść, tak samo bluzkę.
Ale później przez brzuch to juz tylko majtasy sie ciut obniza. Tak u mnie było, do badania przez brzuch to powiedziała by sie ubrac, więc majtki założyłam😉😃!

Ja tam z samolotu na lozko do usg ide z gołym tylkiem i mi to lata 😅 lekarz i tak sie zajmuje czymś a ja sobie ze tak powiem przebiegam jak sarenka hehehe traktuje ginekologa jak np dentystę on jest po to żeby mi pomoc a ja się wcale nie krępuje :)
Ja tez tak mam,mooze ze wzgledu na wiek mam juz wylane w to co kto mysli,zaraz nastepna pacjentka wejdzie

Bo czekamy na postępy, wiec wydaje nam sie długo. Mnie praca tak absorbuje ze dzień leci mi z bata! Tetaz czytam forum i mi sie cieplutko pod kocem robi i powieki opadaja! Łapie sie na tym, ze weekendy mnie wkurzaja, bo nie ma dostępu do medycyny 😂!
Trzeba sie cieszyć laski! Potrzeba nam i Dzieciakom ❤radości 😃😉!
Mi o 18:00 oczki lecialy ale wstalam i sie ogarnelam bo pozniej mam noce zarwane

reklama
Do góry