reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2020

Moja całe lato była była tak samo ospała jak ja . Nie lubię upałów ogólnie a w ciąży to był jakoś koszmar i tak naprawdę od tego momentu się nie martwię bo wiem ze ona tez może mieć ze tak powiem „gorszy dzień „ hehe . Faktycznie chyba im za dobrze ale nie tracę nadzieji i wierze ze w nocy może coś się ruszy. :D
Ja też wierzę w nasze maluchy że zechcą wyjść 😁 Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊

reklama
No i niestety nie jestem po he mały dalej uparty nie chce wyjść w terminie i znowu czekanie cały tydzień aż do 11 jak coś 😕😕
Ja 11 mam wizytę u położnej i gdyby nic się nie działo to na 16 jestem umówiona na wywoływanie . Posprzątałam cały dom, jeszcze tylko obiad na jutro i mogę rodzic :D

Ja 11 mam wizytę u położnej i gdyby nic się nie działo to na 16 jestem umówiona na wywoływanie . Posprzątałam cały dom, jeszcze tylko obiad na jutro i mogę rodzic :D
Hehe może te sprzątanie cos wywoła 😊 ja 8 idę do położnej i daje mi skierowanie na 11 do szpitala wolała bym żeby mały sam się w końcu ruszył i wyszedł. A ja chyba jutro posprzątam tak porządnie jak dziecko pójdzie do szkoły 😊

Dla swojego spokoju ja bym poszła ona musi Ci zrobić naprawdę ja się nie spotkałam z czymś takim żeby nie robili ktg! Chociaż idź raz i będziesz czuła się lepiej ja już byłam 3 razy dzisiaj mija mi pierwszy termin w niedzielę mam drugi jak nie urodzę to 8 następne ktg moim zdaniem też powinna Ci robić. Idź normalnie w poniedziałek i powiedz że chcesz żeby Ci zrobiła bo chciała byś wiedzieć czy wszystko jest dobrze
Ja też nie mam KTG. Nie jest obowiązkowe przy zdrowej ciąży.

Ja też nie mam KTG. Nie jest obowiązkowe przy zdrowej ciąży.
Ja nie wiem czy jest obowiązkowe ale ja jak przy jednej tak i drugiej ciąży miałam i mam robione i też mialam zdrowa ciążę pierwszą i zdrowa teraz druga. Położna mi ostatnio powiedziała jak mnie zapisywała na kolejne ktg że lepiej przyjść i sprawdzić czy wszystko jest dobrze zwłaszcza jak już termin się zbliża albo jest po terminie

Ja nie wiem czy jest obowiązkowe ale ja jak przy jednej tak i drugiej ciąży miałam i mam robione i też mialam zdrowa ciążę pierwszą i zdrowa teraz druga. Położna mi ostatnio powiedziała jak mnie zapisywała na kolejne ktg że lepiej przyjść i sprawdzić czy wszystko jest dobrze zwłaszcza jak już termin się zbliża albo jest po terminie
Chodzi mi o to, że o KTG decyduje lekarz :) Jest to w gestii lekarza. Jeśli ktoś nie ma KTG to widocznie lekarz nie widział takiej potrzeby. Nawet nie pomyślałam, że sama jeździć do szpitala skoro regularnie czuję ruchy. Tak samo położne nigdy mi o tym nie wspominały że „powinnam” jeździć na KTG :) Po terminie tak, ale nie że na kilka tygodni przed.

reklama
Chodzi mi o to, że o KTG decyduje lekarz :) Jest to w gestii lekarza. Jeśli ktoś nie ma KTG to widocznie lekarz nie widział takiej potrzeby. Nawet nie pomyślałam, że sama jeździć do szpitala skoro regularnie czuję ruchy. Tak samo położne nigdy mi o tym nie wspominały że „powinnam” jeździć na KTG :) Po terminie tak, ale nie że na kilka tygodni przed.
[/QUOT
Nie wiem zależy chyba od lekarza. Ja pierwszego syna nie rodziłam w Polsce i też miałam robione i tak jak z jednym i z drugim też czuje ruchy i jest wszystko ok. Widocznie każdy lekarz robi inaczej .

Do góry