reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny,
Ja bym się chciała przywitać już po raz drugi :) Byłam u was tuż po pozytywnym teście, ale widząc jak niektóre dziewczyny się żegnają to wracały wspomnienia z wiosny, kiedy tez poroniłam. Mam nadzieje, ze teraz już wszystkie jesteśmy w miarę bezpiecznym terminie :)
Ja dzisiaj równo 11+0, termin na 27.04 :)
Na wizycie byłam niecały tydzień temu, z dzieciątkiem wszystko ok, miało całe 3,5cm i wesoło podskakiwalo :D
Prenatalne zaplanowane na 19.10 :)
Ogólnie w wynikach krwi wyszła mi glukoza na czczo na granicy z cukrzyca ciążowa, musiałam robić krzywa, która akurat wyszła ok, ale i tak wprowadziłam sobie dietę cukrzycowa, bo nigdy w życiu nie miałam tak wysokich cukrów na czczo. Powiem wam, ze tak mi tęskno do słodyczy czy białej bułki z dżemem brzoskwiniowym... to ostatnie to moja największa zachcianka ciążowa :(
Są tu jakieś dziewczyny, u których już zdiagnozowano cukrzyce ciążowa albo tez właśnie wyszły dość wysokie cukry na czczo? :)
Niestety nie dam rady was nadrobić, ale teraz będę starała się być już na bieżąco, pamietam ile dziewczyny z tego forum dały mi wsparcia na końcówce ciąży w listopadzie 2018 :) Mam nadzieje, ze teraz będzie podobnie :)
Moja historia wygląda dokładnie jak Twoja i jeszcze mamy dokładnie ten sam dzien ciazy i porodu! Tak samo wyniki krzywej na granicy. Ograniczam cukry, ale nie wiem co jesc, bo mam wstręt do wszystkiego.

No to widzisz ja mam przeziernosc 2.2 a ryzyko 1-5500 wiec nie wiem skad u ciebie taki wynik,przez bialko?
No u mnie wiek 37 białko paapa obniżone 0.410 MoM a bhcg 1,686 MoM, czyli bhcg w normie, tylko to białko..... I wiek😔

Załączniki

• IMG_20201006_200054.jpg
    IMG_20201006_200054.jpg
    65,3 KB · Wyświetleń: 70
Dziewczyny jesteśmy z Małym po badaniach :) heca bo podjeżdżamy pod gabinet a lekarza nie ma. Pozamykane na trzy spusty. Jakas dziewczyna czekała na wizytę już 20 min a doktora nie ma. Napisał za chwilę SMS że będzie za kilka minut. Czekaliśmy pół godziny na dworze bo miał jakiś skomplikowany zabieg. Już się bałam że wizyta w ogóle się nie odbędzie 😳. Na szczęście potem poszło sprawnie :). Lekarz na wstępie powiedzial że siusiak nie zniknął od ostatniej wizyty więc mamy już 100% pewności że będzie mały Jaś. Wszystko w porzadku, mamy 130g szczęścia 💕💕💕💕💕💕. Zdjęć nie wstawię bo szczerze - lekarz się nie postarał, mało co widać. Za trzy tygodnie chce mi już robić połówkowe... To będzie 18+5 mniej więcej. Mysle że to za wcześnie. Czytałam że powinno się je robić między najwcześniej w 20 tygodniu. Co o tym myślicie ?
Z tego co wiem to połówkowe robi się pomiędzy 18 a 22 tygodniem. Więc to nie jest za wcześnie ale jeśli Cię to niepokoi to poproś lekarza żeby Cię wpisał tydzień lub 2 później.

Z tego co wiem to połówkowe robi się pomiędzy 18 a 22 tygodniem. Więc to nie jest za wcześnie ale jeśli Cię to niepokoi to poproś lekarza żeby Cię wpisał tydzień lub 2 później.
Właśnie zapytałam czy nie za wcześnie. Stwierdził że zobaczymy jak będzie widac. Najwyżej przyjdę jeszcze raz później:)

reklama
Tak się zastanawiam, mam te USG prenatalne w 13+6 wg OM, a co jeśli się okaże, że dziecko parę dni nadrobiło?
Te daty to są raczej takie umowne i mają widełki. Spokojnie - skoro mądrzy ludzie ustalili że 13+6 to ostatni dzień na zrobienie miarodajnych badań to znaczy że będą miarodajne.
A datę badania wylicza się z OM bo inaczej nie idzie, nikt nie przewidzi jak rozwinie się się dzieciątko - to czy nadrobiło parę dni czy nie wychodzi właśnie na usg.
Spokojnie Kochana, damy radę.

Do góry