reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jeny dziewczyny jaki ja miałam głupi sen dzisiaj. Śniło mi się, że mogłam od dołu malucha karmić, przez rurkę jakiś mlekiem czy czymś takim, wiecie wsuwałam, a on sobie brał i ssał 😅 I nagle wyskoczył, normalnie w ręce złapałam z pępowiną i musiałam wpychać go z powrotem do środka 😳
:)
mi poza idiotycznymi, bardzo zywymi snami, sni mi się egzamin,
dzisiaj miałam, pytań oceniam na 300 i 3 godziny a ja na pierwszych odpadałam, pytania z kosmosu : ile kosztuje komplet opon do auta x, podaj markę opon i cenę, albo jakie wartości odzywacze ma CZERWONA PORZECZKA we wrzesniu :)

reklama
:)
mi poza idiotycznymi, bardzo zywymi snami, sni mi się egzamin,
dzisiaj miałam, pytań oceniam na 300 i 3 godziny a ja na pierwszych odpadałam, pytania z kosmosu : ile kosztuje komplet opon do auta x, podaj markę opon i cenę, albo jakie wartości odzywacze ma CZERWONA PORZECZKA we wrzesniu :)
😅 A czeka Cię jakiś egzamin? czy po prostu tak się śni?

Dziewczyny piszecie jak szalone :)

Z cukrem ostatnie dni udaje mi się trzymać ok 85, u mnie sniadania na ciepło, owsianka na mleku z jabłkiem i cynamonem, ale juz obiadami mam problem, bo smaki mi się zmieniają.

Dziewczyny, donoszę, że legginsy ciązowe w lidlu się pojawiły dwupak za 49. I ja ktoś lubi sukienki dzianinowe, ładnie się ciągną a materiał nie robi się przezroczysty, tez za grosze
😅 A czeka Cię jakiś egzamin? czy po prostu tak się śni?
za tydzien mam. a ze ciągle cos zalatwiam, to jeszcze nie zaczęłam się uczyć ...

Jejku, jestem w cięzkim szoku, jak słabo ogarniam to forum :)
sama z siebie się smieje :)
Dopisałam się do listy, ale czy o to chodziło to też nie wiem, i jeszcze próbowalam zrobić suwaczek ... nie poszło :)

Dziewczyny piszecie jak szalone :)

Z cukrem ostatnie dni udaje mi się trzymać ok 85, u mnie sniadania na ciepło, owsianka na mleku z jabłkiem i cynamonem, ale juz obiadami mam problem, bo smaki mi się zmieniają.

Dziewczyny, donoszę, że legginsy ciązowe w lidlu się pojawiły dwupak za 49. I ja ktoś lubi sukienki dzianinowe, ładnie się ciągną a materiał nie robi się przezroczysty, tez za grosze

za tydzien mam. a ze ciągle cos zalatwiam, to jeszcze nie zaczęłam się uczyć ...
A czy te leginsy nie prześwitują na tyłku ?

Lekarz podczas basania powinien z 3 pomiary zrobić. Wiadomo Dzidzia ❤ rosnie, ja zawsze dopytuje jak tam i oni mówią sami, ze zależy jak sie ulozy, ze trzeba poczekać, sprawdzić kilka razy.
Spytałas o to lekarza, ja mialam tak ze Dzidzia❤ do przodu a na USG mowi ze juz jak OM, to pytam czy zwonilo? A lekarz gdzie tam taki, pomiar, a następny pokazal ze ma już 8,9cm. Zatem drąż zawsze sprawę podczas badania!!! A jak chcesz sie uspokoić idz na prywane badanie, gdzie maja dobry sprzet!!!!👍
Ona urosla według tego co było 3 tyg temu na wizycie u tego samego lekarza (NFZ) dlatego pewnie go to nie zmartwiło i nie zdziwiło (chociaż faktycznie termin porodu się oddalił znacznie) tylko ze tydzień temu bylam na prenatalnych na dobrym sprzęcie (prywatnie) i względem tego usg prenatalnego jakby jest mniejsza. Nie pytalam bo wszystko szybko szybko i skoro wszystko dobrze, serduszko bije no to wzielam zdjęcie i poszłam a dopiero w domu zobaczylan co on tam pomierzyl 🤦‍♀️ dzięki za odpowiedź :*

Byłam dzisiaj na USG u lekarza prowadzącego serduszko bije i wszystko dobrze, ale proszę Was powiedzcie co myślicie. Według kalendarza jestem dzisiaj 14+2 i poród 8 kwietnia. Tydzień temu w srode mialam prenatalne w 13+1 i dziecko miało 7,3cm wiek ciazy wyszedł 13+3 i termin porodu 4 kwietnia.
Dzisiaj wychodzę z USG patrzę na zdjęcie a tam CRL 6,9cm (dziecko zmalało?) wiek ciazy 13+1 (a tydzień temu było juz starsze) i termin porodu 14 kwietnia. Od początku na wszystkich badaniach dziecko było "do przodu" a nagle co? Myślicie ze lekarz po prostu mógł źle zmierzyć? Dodam że zdjęcie jest bardzo słabej jakości i pierwszy raz mi robił przez brzuch. Co myślicie?
Mógł. A to np dlatego, że słaby sprzęt i nie widać było, że np wyprosyowalo nóżki. U mnie na usg pokazało ponad 8 cm, ale lekarz mówił, że nie widzi dokładnie bo sprzęt do dupy, a dziecko sie wyprostowało do granic możliwości, dlatego kazal przyjechać do szpitala na lepsze usg 😘

reklama

Załączniki

• 4C5FE2FA-A67D-4D94-A36E-C85CDD604B35.jpeg
    4C5FE2FA-A67D-4D94-A36E-C85CDD604B35.jpeg
    808,6 KB · Wyświetleń: 74
Do góry