elysia141
Fanka BB :)
Noo ja bez fajka hehehserio ja+wino+fajek pakiet imprezowy![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Noo ja bez fajka hehehserio ja+wino+fajek pakiet imprezowy![]()
Ja to sie nie boje ze ja sie pochoruje ale mam takie glupie myslenie ze szczepionka pojdzie w dziecko i ono bedzie chore,wiem glupie ale jakos tak mamJa właśnie słyszałam, ze szczepienia na grypę maja sens, jak się szcepi co roku, a nie ad hoc.
Jedna moja lekarka zaleca, ale gdy użyła argumentu, bo tak rekomenduje WHO, to przestałam byc chętna. Jutro mam wizytę u staszej lekarki, spytam ja o szczepeinie i seks!
Szkoda zatem wózka.
no i miala Pani dac znac co o jakTo moje pierwsze Dziecko ❤, zatem wybieram się do szkoły rodzenia na Inflanckiej w Wawie, ale po 23.tygodniu, wiec po 04.12. Czekam na zapisy na nowy kurs, jestem w kontakcie ze szkola, bo to przyszpitalna szkola, gdzie chce rodzić.
Czesc Dziewczyny, troche milczalam ostatnio, ale poczytywalamMam pytanko czy robicie juz rozeznanie i zapisujecie sie do szkol rodzenia? - pytanie glownie do przyszlych mam pierwszych dzieci. Ja planuje po wynikach Pappa podzwonic. Szkola rodzenia bedzie dla mnie niezbedna bo jestem kompletnie zielona co do wyprawek, karmienia itp
![]()
Tak, byłam wtedy w 5 tygodniu. Jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Nie było komplikacji. Nie miałam gorączki, etc. Ale wystraszyłam się nieźle.To w poprzedniej ciazy tez sie szczepilas?nie mialas zadnych komplikacji?
Myślę, że masz rację. Też nie szczepilabym się w ciąży pierwszy raz w życiu. Lekarze mają jakieś parcie na te szczepienia.Ja właśnie słyszałam, ze szczepienia na grypę maja sens, jak się szcepi co roku, a nie ad hoc.
Jedna moja lekarka zaleca, ale gdy użyła argumentu, bo tak rekomenduje WHO, to przestałam byc chętna. Jutro mam wizytę u staszej lekarki, spytam ja o szczepeinie i seks!
Szkoda zatem wózka.
To wiem ale nie wiem jakich dokładnie papierów potrzebują. Może wystarczy sam adres zameldowania a może muszę dostarczyć pit a tu będzie ciężko bo po przeprowadzce nie mam pojęcia gdzie jestmusisz die rozliczać z podatkow w Warszawie i mieszkac tu oczywiście plus zaswiadczenie od lekarza o braku przeszkód.
Ja się właśnie zdecydowałam na tą szkołę właśnie przez to że na teorie nie trzeba jeździć a są też zajęcia praktyczne potemWłaśnie ostatnio o to samo zapytałamJa się zastanawiam nad szkołą rodzenia Oleńka w Warszawie tylko teraz z tego co widzę przez koronawirusa wykłady są prowadzone online, a jak są pary chętne to na 6 spotkaniu można przyjść na ćwiczenia. Wyczytałam też, że jak ktoś jest zameldowany w Warszawie to miasto finansuje spotkania w tej szkole rodzenia
![]()
No ja wlasnie czytam ze im starsza ciaza tym gorzej miec grype bo moze byc przedwczesny porodJa przez ostatnie 4 lata łapie infekcje od dzieci a one się zarażają w szkole. Teraz do końca semestru mamy zdalne nauczanie, ja nie pracuje, jak wychodzimy to musimy mieć ciagle maseczki wiec liczę ze grypy nikt w tym roku nie złapie. Słabym ogniwem jest mój mąż bo pracuje z mnóstwem osób ale on bardzo rzadko choruje. W 3 trymestrze infekcje już nie są chyba aż tak groźne.
Przedwczesny poród to tak, ryzyko większe. Natomiast w 3 trymestrze spada ryzyko malformacji płodu. Sa badania ze już sama gorączka przez 5 i więcej dni bardzo podnosi ryzyko wszelakich wad i deformacji. Ja tego się jakoś obawiam najbardziej w infekcjach. I nie mówię o katarze czy lekkim przeziębieniu wiec mam nadzieje ze nikogo nie wystrasze.No ja wlasnie czytam ze im starsza ciaza tym gorzej miec grype bo moze byc przedwczesny porod