reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Tak szczerze jak czasem nie mam czasu wejść i poczytać co się dzieje to w życiu by mi się nie chciało przewracać kilkanaście stron( bo tyle dziennnie jest pisane) i najzwyczajniej w świecie bym zapytała tak jak koleżanka 😅 żeby było szybciej i łatwiej. O myśle ze dla większości nie byłby to problem napisać 5 raz to samo. Po to jest to forum tak mi się wydane 😝

Ja się nie zgodzę do końca... przejrzenie kilku stron wcześniej powinno wynikać z samego szacunku do dziewczyn... czasem sama się gubię na której stronie skończyłam, ale sprawdzam jak najwiecej się da bo może ktoś zadał pytanie w kwestii w której mogę pomoc jakoś... a nie liczę tylko na odpowiedzi na moje pytania ...

Tak szczerze jak czasem nie mam czasu wejść i poczytać co się dzieje to w życiu by mi się nie chciało przewracać kilkanaście stron( bo tyle dziennnie jest pisane) i najzwyczajniej w świecie bym zapytała tak jak koleżanka [emoji28] żeby było szybciej i łatwiej. O myśle ze dla większości nie byłby to problem napisać 5 raz to samo. Po to jest to forum tak mi się wydane [emoji13]
No to jak nie masz czasu czytać czy cofnąć się kilka stron, nie wiem zajmie to 5-10 minut to jest wujek google i on Ci w 10 sek da odpowiedź [emoji6] a mi się wydaje , że nie po to jest forum , żeby po 10 razy odpowiadać na to samo pytanie szczególnie , że tak jak napisałam zlalezienie odpowiedzi zajęłoby chwilę [emoji1751] ale widzę , że Ty masz czas dyskutować ze mną a żeby sprawdzić to już nie [emoji1787]

Ja się nie zgodzę do końca... przejrzenie kilku stron wcześniej powinno wynikać z samego szacunku do dziewczyn... czasem sama się gubię na której stronie skończyłam, ale sprawdzam jak najwiecej się da bo może ktoś zadał pytanie w kwestii w której mogę pomoc jakoś... a nie liczę tylko na odpowiedzi na moje pytania ...
Jak już mówiłam nie każdy ma czasem na to czas, sama tak robię ze raczej szukam w lupce itd, ale niektórzy nie są tak biegli w tych sprawach i moim zdaniem ktoś kto pracuje i nie ma czasu przejrzeć zwyczajnie pyta. Bo jest łatwiej. I nie widzę tu żadnego braku szacunku do innych dziewiczym. Trochę zrozumienia 😁

Tez tak uważam, ja dziś mam mało czasu, ale trudno, znalazłam chwile, żeby nadrobić kilkadziesiąt stron. I właśnie dlatego uważam, ze prywatne forum to dobra opcja, bo nie będzie sie robic takiego śmietniska tutaj. A tutaj i nawet codziennie bedą sie mogły pojawiać te same pytania i ok. Bo forum będzie dla ogólu

No to jak nie masz czasu czytać czy cofnąć się kilka stron, nie wiem zajmie to 5-10 minut to jest wujek google i on Ci w 10 sek da odpowiedź [emoji6] a mi się wydaje , że nie po to jest forum , żeby po 10 razy odpowiadać na to samo pytanie szczególnie , że tak jak napisałam zlalezienie odpowiedzi zajęłoby chwilę [emoji1751] ale widzę , że Ty masz czas dyskutować ze mną a żeby sprawdzić to już nie [emoji1787]
A kto powiedział ze nie mam czasu??? Ja wracam do zaległych stron.

A mi to się nieraz wydaje, że zadałam pytanie to samo tyle, że to ja już kiedyś je zadałam haha ale na różnych etapach ciąży to pytanie nadaje innego brzmienia i są nawet inne odpowiedzie chociażby o wygląd brzucha czy wyprawke :)
No nie które pytania będą się powtarzać właśnie np. o wielkość brzucha wyprawkę czy o kolejne USG czy badania to normalne bo jak napisałaś to będzie ewaluować razem z ciążą . No ale ile można odpowiadać na pytanie o Pappa? Codziennie [emoji1787][emoji1787]

Moja rodzina uwaza ze finalnie on sobie nie poradzi, ze będzie musiało to nastąpić. Przed operacją, gdy nie mogli znalezc opiekunki, byli w jakims domu i ona uznala, ze to nie dla niej, bo tam sa staruszki w stanie agonalnym i ze to drogo jest.
On nie ogarnia, ze bedzie miał dziecko, chyba przez ciągłą absorbujaca matke zapomina, rozmowa tel.jest nierealna, bo co 2 min go woła. Moja Mama ❤ juz mówi, to będzie Twoje dziecko ❤, mam w Rodzicach pomoc. Nie wiem jak on to sobie wyobraza, ja byłam przeciwna jej opwracji, ale mnie nie słuchali. Porozmawiam z nim jak przyjedzie, przez telefon nawet jak bym chciała to sie nie da.
Oj Dzidziu przykra sprawa....musicie powaznie pogadać....twoj mąz musi zrozumiec ze bedzie mial dziecko i ono jest teraz na pierwszym miejscu. Jesli mama wymaga opieki 24h na dobę to trzeba pomyslec o jakims ośrodku albo opiekunce .....No tak nie powinno byc.Jego mama zreszta chyba robi to specjalnie....obym sie mylila

reklama
Tak, tak prywatnie :) pozostaje jeszcze obawa, jeżeli lekarze pracują w szpitalach.. bo jak zamkną oddział to ciekawe czy taki lekarz może przyjmować mimo to prywatnie
U mnie w mieście jakiś miesiąc temu zamknęli 2 szpitale położnicze .
4 dni po zamknięciu szpitala w którym pracuje moja lekarka byłam u niej na wizycie . W ogóle okazało się ze odbierała poród dziewczyny z pozytywnym testem na koronowirusa przez która zamknęli cały oddział położniczy .
ja właśnie tego się obawiam , tych pozamykanych szpitali . U mnie w mieście z 3 szpitali w pewnym momencie został 1 najmniejszy .

Do góry