Wpisałam cie do tabelki.. Trzymam kciukiWitam, to będzie mój pierwszy miesiąc starań, zobaczymy co się uda, będę testować 18.11![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wpisałam cie do tabelki.. Trzymam kciukiWitam, to będzie mój pierwszy miesiąc starań, zobaczymy co się uda, będę testować 18.11![]()
Ale dlaczego? Masz złe wyniki? Myślałam, że tylko/aż czekamy na wyniki dotyczące torbieli...Dziewczyny odbyłam właśnie teleporade u endo, i niestety ale za 6 tygodni mogę dopiero się starać.. Także w listopadzie nie ujze ⏸kresek.,
TSH mam 3,8, także za duże na staraniaAle dlaczego? Masz złe wyniki? Myślałam, że tylko/aż czekamy na wyniki dotyczące torbieli...![]()
A czy warto zwracać uwagę na temperaturę czy raczej paski owulacyjne wystarczą? Przez 5 miesięcy miałam badanie progesteronu i 1 razy była ok, chociaż była w okolicy 10, później kolejna na poziomie 0, a przez 2 miesiące ginekolog dla sprawdzenia tej owulacji kazał mi brać clostilbegyt i była w okolicy 20, ostatni cykl był bez clo i wynik był też koło 20. Chociaż do tej pory nie zamierzaliśmy się starać. To będzie nasz pierwszy cykl. Nie mogę się doczekać, zaopatrzyłam się już w paski, testy no i zastanawiam się nad termometrem, ale chyba nie będę przesadzać zbytnio ;DKwestia nastawienia do tego i chęci. Po kilku miesiącach to już rutyna. Jak można wkładać termometr to i palec (mówiąc brutalnie). Trzeba tylko dbać o higienę.
Nie znam się na sprawach tarczycowych, ale to nie jest tak, że można zajść w ciążę, ale jest to utrudnione i ciężko utrzymać ciążę przy wysokim tsh (dlatego trzeba zbijać?)? Jak to jest..?TSH mam 3,8, także za duże na starania
Dlaczego było coś nie tak z owulacją? W sensie czułaś, że coś się dzieje inaczej? Poza tym główka do góryJestem załamana... Chcę mi się wyć...
Mam zrobić drożność jak dostanę @ a na pewno dostanę bo coś nie tak z owulacją było.
Jajowody drożne ->3 m-ce podwójnej stymulacji, później in vitro
Jajowody niedrożne -> in vitro
Hehe, skoro to Was pierwszy cykl, to po co od razu szaleństwa paskowo-temperaturoweA czy warto zwracać uwagę na temperaturę czy raczej paski owulacyjne wystarczą? Przez 5 miesięcy miałam badanie progesteronu i 1 razy była ok, chociaż była w okolicy 10, później kolejna na poziomie 0, a przez 2 miesiące ginekolog dla sprawdzenia tej owulacji kazał mi brać clostilbegyt i była w okolicy 20, ostatni cykl był bez clo i wynik był też koło 20. Chociaż do tej pory nie zamierzaliśmy się starać. To będzie nasz pierwszy cykl. Nie mogę się doczekać, zaopatrzyłam się już w paski, testy no i zastanawiam się nad termometrem, ale chyba nie będę przesadzać zbytnio ;D