G
gość _199
Gość
W Polsce.W którym dokładnie tyg i dniu waży 750g? U mnie też mała jest mniejsza i mam aż 2 przyczyny że może być hipotrofia wizytę mam jutro zobaczę ile waży.
@ness. A Ty w Polsce jesteś czy za granicą?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W Polsce.W którym dokładnie tyg i dniu waży 750g? U mnie też mała jest mniejsza i mam aż 2 przyczyny że może być hipotrofia wizytę mam jutro zobaczę ile waży.
@ness. A Ty w Polsce jesteś czy za granicą?
Ja mieszkam w UK i w 20tc jest ostatnie USG. Dziś np (25+5) miałam spotkanie z polozna i od teraz będzie mierzyla dno macicy centymertem krawieckim i na podstawie tych pomiarów określala w którym centylu mniej więcej jest dzieckoTo powodzenia na wizycie. Ja sobie cały czas tłumaczę, że kiedyś albo i obecnie w UK nie ma tyle badań USG i dzieci się jakoś rodzą a kobiety nie powariowały. Więc musi być dobrze.
Bo ciąża to nie jest jednostka chorobowa i nasz organizm wie co ma robić.![]()
No tej metody nie znamJa mieszkam w UK i w 20tc jest ostatnie USG. Dziś np (25+5) miałam spotkanie z polozna i od teraz będzie mierzyla dno macicy centymertem krawieckim i na podstawie tych pomiarów określala w którym centylu mniej więcej jest dzieckoja się z tego śmieje, ale w sumie to co jej wyszlo pokrywa się z moim ostatnim USG sprzed tygodnia (miałam USG szyjki i od razu poprosiłam o zmierzenie i "zwazenie" dziecka), dziecko jest w tym samym centylu wg położnej co wg USG
jeśli coś nie tak, to wtedy wysyłają na USG.
Wlasnie wcale dotego dochodza bole kosci i ciezkie nogi ;/A jak sobie radzicie z bólem pleców i bioder?
A jak sobie radzicie z bólem pleców i bioder?
Mnie boli szczegolnie krocze wieczorami tak ze nie mogę sie przewrocic na bokPlecy bolą mnie na samym dole, pasowałoby leżeć chyba ... gorzej boli mniekrocze
najlepiej iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Ja jak nie pójdę teraz to na bank zaraz po cc
![]()
Odkąd jestem w ciazy nie boli mnie kregoslup, a tak wilam sie z bolu[emoji21]A jak sobie radzicie z bólem pleców i bioder?
Byłam wczoraj, akurat z inną dolegliwością, od przyszłego tygodnia planuję chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych, jak będzie coś odkrywczego z cyklu złote rady to dam znaćPlecy bolą mnie na samym dole, pasowałoby leżeć chyba ... gorzej boli mniekrocze
najlepiej iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Ja jak nie pójdę teraz to na bank zaraz po cc
![]()