reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Pytałam ginekolog też o ten ból krocza to powiedziała, że to najprawdopodobniej więzadła po pierwszej ciąży.
Tobie ten ból przechodzi jak jesteś w pozycji bardziej poziomej, np jak się położysz czy usiądziesz? Ginekolog mówiła, że jeśli wtedy przechodzi to dobrze i najprawdopodobniej to te więzadła ;) oczywiście trzeba sprawdzać na wszelki wypadek szyjkę ;)
Z reguły jak postoje za długo ale wczoraj cały dzień leżałam 🤷 w poprzedni wtorek sprawdzał szyjkę i mówił,że jest super.. kurde zawsze człowiek czymś się martwić musi

reklama
Cześć Dziewczyny 😊 ja tez kwietniowa mama. Moje kolejne dziecię. Rok temu poronienie.
Dołączam sobie teraz, ale nie obiecuje, ze dam radę przeczytać wszystkie wpisy od początku, bo widzę, ze bardzo twórcze jesteście 😉
Może któraś z Was jak ja ma termin na 21/28.04 😊
Witamy! Ja 26.04 😊 co do nadrobienia - ja czasem z 1 dnia nie daje rady 😂

Hejka 😁 ja też na 30.04.-Martxx1 fajnie, że już znasz płeć, u mnie na prenatalnych dziecię pokazało jedynie gdzie ma te wszystkie badania 😁
Moja niunia się prawie nie ruszała. On ją smyrał głowicą a ona nie chciała się wcale odwrócić haha, jutro mam zamiar najeść się słodyczy od rana! Zobaczyć czy ona faktycznie taka leniwa, czy to z mojego głodu 🤣🤣🤣

Cześć dziewczyny ! No właśnie jak już ktoś dobrze zauważył w weekend zawsze tutaj mniej się dzieje. Co do zakupu ciuszków to ja tez mam już mega ochotę ale planuje zacząć w styczniu. I tak sobie mysle ze to będzie wtedy zakupowe tsunami 🤩🤪 no również nie mam po kim odziedziczyć bo w rodzinie dziewczynki. Aleee żeby nie było ze nic nie kupuje to zamówiłam dwa kocyki bo te które mi się podobały przecenili wiec stwierdziłam ze warto :))))

Dziewczyny jakie kupujecie rozmiarowki ciuszkow? Przy pierwszym mialam doslownie kilka sztuk na 58cm, a generalnie wszystie na 62cm (a pierwsze dziecko ponoc czesto jest mniejsze niz kolejne). Teraz sie zastanawiam w jaka rozmiarowke isc🤷🏽‍♀️

Ja się skupiam na 62 i wzwyż bo coś tak czuje, że dziecko może nie być malutkie (mąż ma 186 cm , ja 173 cm).
Mam też karton ubranek odłożony po chrześniaku, więc część ciuchów pożyczę od jego mamy :D , ale sama też zaczęłam już kupować ubranka bo niestety ciężko się oprzeć :D

W ogóle powiedzcie mi jak to jest z tym macaniem brzucha... Ogólnie raczej chodzę teraz w luźniejszych ciuchach, bo wygodniej ale wczoraj na te urodziny założyłam dopasowana sukienkę i co ktoś przyszedł to wszyscy mi się na brzuch rzucali i obmacywali, nawet faceci.. nigdy nie mogłam tego zrozumieć. Nie żeby mi to jakoś bardzo przeszkadzalo,ale to jest głupie 🤷

Mi jeszcze brzucha nie macali, ale strasznie mnie denerwuje jak idę sie spotkać z moją mamą albo teściową , a tam wzrok na wstępie tylko na brzuch :p ... czuje ten wzrok na sobie i jakoś tak mnie denerwuje :p ... też tak macie ? :D

reklama
Ja prawie ksiazkowo... w pierwszej ciazy kolo 20-21 tygodnia. W srode zaczyna sie 17 i jeszcze nie czuje... tzn -czasem mi sie wydaje, ze cos tam smyrnie, ale jeszcze nie mam pewnosci, ze to jest to:)zwlaszcza, ze jak bylam na usg, to dzidzius caly czas sie wiercil i nie czulam tego. Lekarz mi powiedzial, ze kolo 18-go powinno sie poczuc:)
Ja w pierwszej czulam od 20 tyg jakos, w drugiej od 13 wydaje mi sie ze to bylo juz to a teraz jestem w 15 tyg i od okolo tygodnia juz tez cos zaczyna sie dziać 😊 szczególnie z rana jak jeszcze rano jeszcze w łóżku

Do góry