O kurde, dziewczyny, ale sprzeczne emocje panują dzisiaj na forum, i łzy radości i smutku...
I współczuję i gratuluję. Słyszałam, że to jest częste przy bliźniakach, że jedno z nich obumiera. Trzymaj się kochana, drugie serduszko bije
Kopru się nie podaje bo jak się okazuje jest szkodliwy, a to że maluchy mają gazy, kolki itp to kwestia niedojrzałego układu pokarmowego i ewentualne kropelki trochę załagodzą ale raczej trzeba czekać aż układ pokarmowy się rozwinie.
Choćby mama była o samej wodzie to takie dziecko będzie mieć gazy.
Ja też chodzę na nfz i jak jest ok to USG w wyznaczonych tygodniach tylko.
Ostatnia ciąża to było USG przy każdej wizycie a miałam je w zasadzie co dwa, trzy tygodnie no ale krwawilam i macica się stawiała. Więc lekarz sprawdzał co z dzieckiem.
Bardzo współczuję

nawet nie próbuje sobie wyobrazić co teraz czujesz.
Wierzę , że zbadają wszystko, wdrożą odpowiednie leczenie i się uda. Trzymam za Ciebie mocno kciuki
Zdecydowanie za dużo takich wieści.
Trzymaj się, co moge więcej napisać.
Trzymam kciuki, żeby następna ciąża zakończyła się szczęśliwie.
Który masz tydzień? Ja w ostatniej ciąży zaczęłam plamić od 12 tygodnia. Przeszło w krwawienia i trwały do 20 tygodnia.
Brak przyczyny. Byłam wiele razy w szpitalu, u ginekologa z polecenia z bardzo dobrym sprzętem...mój też jest dobry, nikt nie wiedział dlaczego, dziecko dobrze się rozwijało. Mam zdrową córkę, ale ten okres wspominam koszmarnie.
[/QUOTE
Mam początek 8tc, najlepsze że jak byłam u lekarza to czyściutko ani śladu plamienia a wróciłam do domu i znów... Na USG wszystko w porządku, żadnych krwiaków ani nic...
Brałaś jakieś leki?
A co Ci powiedział? Miałaś U
Ja płaciłam teraz w weekend, ale 1 dzień i ustało w terminie miesiączki. Słyszałam ze plamienia się zdarzają bardzo często - nawet przy 50% i dopiero jak się zacznie krwawienie (które tez nie musi oznaczać najgorszego) to warto się skonsultować.
tu masz fajny artykuł z mamy ginekolog:
https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/
Na USG wszystko w porządku, nie widać przyczyny. Dostałam leki ale nigdzie ich nie kupiłam bo nie ma, na jutro mam zamówione..
W ogóle dziewczyny macie jeszcze jakieś bóle brzucha takie jakby okresowe?