reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

reklama
Ja podczas tego cyklu również zaczęłam przygodę z testami owulacyjnymi, w sumie tak bardziej dla pewności bo w moim przypadku występuje śluz płodny. Robiłam raz dziennie od mniej więcej 10 dnia cyklu, a 3 dni od wyznaczonego dnia owulacji testowałam dwa razy i miałam to szczęście, że trafiłam idealnie w owulacje. Nie jest trudne ale ja dużo pije i miałam wrażenie, że te początkowe testy były troche przekłamane z tego powodu, kreska testowa była bardzo bardzo jasna. Później sama się powstrzymywałam i mniej piłam w te dni. 😉

Ja podczas tego cyklu również zaczęłam przygodę z testami owulacyjnymi, w sumie tak bardziej dla pewności bo w moim przypadku występuje śluz płodny. Robiłam raz dziennie od mniej więcej 10 dnia cyklu, a 3 dni od wyznaczonego dnia owulacji testowałam dwa razy i miałam to szczęście, że trafiłam idealnie w owulacje. Nie jest trudne ale ja dużo pije i miałam wrażenie, że te początkowe testy były troche przekłamane z tego powodu, kreska testowa była bardzo bardzo jasna. Później sama się powstrzymywałam i mniej piłam w te dni. 😉
udało Ci sie w 1 cyklu z testami ?:)

Tak :-) ale tak jak wspominałam, robiłam je aby się upewnić. Zawsze gdy pojawia się owulacja to mam bóle podbrzusza, porównywalne nawet to bóli miesiączkowych i ślub płodny.
Niestety, w tym miesiącu i tak wszystko na nic, wyszedł nam pozytywny test na koronawirusa, akurat w czasie 'tych dni' i chwilkę przed owulacją po prostu się wstrzymaliśmy.

Tak," Premom " dziewczyny używają. Ja ściągnęłam na tel i będę w następnym tygodniu poznawać jej funkcje[emoji1][emoji2]

Bardzo polecam. Uważam, ze komuś kto zaczyna lub ma wątpliwości będzie bardzo pomocna [emoji3526] wskaźnik po lprawej pokazuje jaki jest stosunek ciemności kresek, jeśli jest 1 lub więcej to znaczy ze testowa jest tak samo ciemna jak kontrolna, czyli pozytyw [emoji3526][emoji3526]
IMG_3726.png

Oj chyba niekoniecznie musi być wartość 1 lub więcej by test był pozytywny. Tak wyglądały moje testy z ostatniego cyklu
Bardzo polecam. Uważam, ze komuś kto zaczyna lub ma wątpliwości będzie bardzo pomocna [emoji3526] wskaźnik po lprawej pokazuje jaki jest stosunek ciemności kresek, jeśli jest 1 lub więcej to znaczy ze testowa jest tak samo ciemna jak kontrolna, czyli pozytyw [emoji3526][emoji3526]
Zobacz załącznik 1200459
To był mój pierwszy cykl z testami i ta aplikacja, właśnie mam 2cykl kolejnego cyklu starań i mam pytań, jak skończy mi się okres będę robic test owu ponownie, po dodaniu zdjęcia pierwszego z nowego cyklu te zdjęcia z poprzedniego będą dalej widoczne? Jeśli tak to lepiej je skasować?
Screenshot_20201112-165641_Premom.jpeg

Oj chyba niekoniecznie musi być wartość 1 lub więcej by test był pozytywny. Tak wyglądały moje testy z ostatniego cyklu To był mój pierwszy cykl z testami i ta aplikacja, właśnie mam 2cykl kolejnego cyklu starań i mam pytań, jak skończy mi się okres będę robic test owu ponownie, po dodaniu zdjęcia pierwszego z nowego cyklu te zdjęcia z poprzedniego będą dalej widoczne? Jeśli tak to lepiej je skasować?Zobacz załącznik 1200534

Zgadzam się po części, ja w ubiegłym cyklu minęłam się ze szczytem i najwyższy zarejestrowałam 0,87 [emoji6] ale wiem dokładnie kiedy owu była i kiedy testu nie robiłam, bo zapomniałam, a u mnie szczyt szybko spada i jakbym testowała raz dziennie to nigdy go nie złapie [emoji2368] [emoji16] aplikacja sama wówczas uznaje najwyższy wynik za peak.

Niemniej żeby nie mieszać osobom rozpoczynającym zbyt głęboka analiza zawsze na początek mówię zgodnie z instrukcja: kreska testowa tak samo ciemna lub ciemniejsza to pozytyw [emoji2368][emoji13]

Oj chyba niekoniecznie musi być wartość 1 lub więcej by test był pozytywny. Tak wyglądały moje testy z ostatniego cyklu To był mój pierwszy cykl z testami i ta aplikacja, właśnie mam 2cykl kolejnego cyklu starań i mam pytań, jak skończy mi się okres będę robic test owu ponownie, po dodaniu zdjęcia pierwszego z nowego cyklu te zdjęcia z poprzedniego będą dalej widoczne? Jeśli tak to lepiej je skasować?Zobacz załącznik 1200534

Aplikacja sama rozpocznie niwy cykl [emoji3526]
IMG_3729.png

reklama
Do góry