reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Poki co nadal pracuję, ale lekarka jest mega zdziwiona, ze jeszcze nie chcę L4. Mogę pracować zdalnie, więc nie spieszy mi się, a tak mam zajęcie i nie mam aż nadto czasu żeby wymyslać :)

Imię no trudno wybrać, gdzieś z tyłu głowy jest myśl, że to jednak na całe życie się wybiera ;) Starszak swoje imię dostał ok miesiąca przed pojawieniem się na świecie, wczesniej miał imię robocze :)
Teraz będzie Leon, ale może się okazać w kwietniu , że to też imie robocze :)

Liczyłam na jakies promki na black week - ale raczej poczekam z wyprawkę, ostatecznie w styczniu i lutym tez cos w sklepach będzie. Wczoraj musialam przeklikac mnostwo stron, w poszukiwaniach zdjecia z porownaniem marek i rozmiarów - wczesniej nie zapisałam

Co do szyjki - lekarka widziałam, ze się zaniepokoiła, ze macic się mocno stawia, zrobiła mi dodatkowe usg od doły, zeby sprawdzić i jest ok, w badaniu gin. też mówiła że jest ok.

@Patii_666 na oko duza roznica pomiedzy tymi gondolami ? Jednak tak sobie myslę, że latem to ok ale juz jesienią jak przyjdą kombinezony czy spiworki ? Waga też ma znaczenie, bo ja będę wnosić ten wózek do domu, moi sasiad uważa, że klatka schodowa to nie dom, i mozna palić :/ więc mimo, że mam możliwośc i miejsce zostawić wózek na parterze przy drzwiach to z tego powodu tego nie zrobię ( dodam ,że sam trzyma wózek syna i jemu to nie przeszkadza )

@Karin14 ja bym tego tak nie zostawiła. Takie coś trzeba zgłosić, masakra jakas.
@kika1kika dla mnie black week to ściema.. Wiadomo trafi się na jakąś okazje, tak jak i w inne dni, ale większość cen nagle zawyżają żeby w black week obniżyć.
Ja dzisiaj wchodze na strone reeboka, patrze z ciekawości promocje, chciałam zobaczyć czy dodatkowy kod wchodzi a tam co z tego że niby promocja jak przesyłka 20zl. A za każdym razem jak zamawiałam była za darmo..

@Karin14 nie ma chyba znaczenie , który to sklep- czasami tak się "zdarza" - ale to głupio brzmi
To prawda, niestety sie zdarzają. :/ ale teraz jakoś będę omijać je szerokim łukiem 😵🤮🙈
received_2429780837325992.jpeg

@Karin14 ja bym tego tak nie zostawiła. Takie coś trzeba zgłosić, masakra jakas.
@kika1kika dla mnie black week to ściema.. Wiadomo trafi się na jakąś okazje, tak jak i w inne dni, ale większość cen nagle zawyżają żeby w black week obniżyć.
Ja dzisiaj wchodze na strone reeboka, patrze z ciekawości promocje, chciałam zobaczyć czy dodatkowy kod wchodzi a tam co z tego że niby promocja jak przesyłka 20zl. A za każdym razem jak zamawiałam była za darmo..
Tak zgłoszone, tylko dlatego, żeby kolejna osoba na to nie trafiła i przypadkiem sie nie zatruła. Odpisali mi dosyć szybko na maila, ze niezwłocznie sie zajmą tą sprawą i dokonają kontroli. No i oczywiście, ze mogę to zwrócić w sklepie, co nie jest dla mnie istotne. Chodzi tylko o to, zeby nikt wiecej nie miał takiej niespodzianki. 🙈

Tak zgłoszone, tylko dlatego, żeby kolejna osoba na to nie trafiła i przypadkiem sie nie zatruła. Odpisali mi dosyć szybko na maila, ze niezwłocznie sie zajmą tą sprawą i dokonają kontroli. No i oczywiście, ze mogę to zwrócić w sklepie, co nie jest dla mnie istotne. Chodzi tylko o to, zeby nikt wiecej nie miał takiej niespodzianki. 🙈
I bardzo dobrze. Lepiej żeby skontrolowali niż ktoś ma na takie coś trafić. Ja kiedyś wysłałam maila do sanepidu po entym wkurzeniu, na sklep w którym czasem robiłam zakupy. Często coś zdarzyło się przeterminowane, spleśniały ser w środku, nieświeże mięso, warzywa pleśniejące i ogólny syf. Odesłali mi maila po kilku dniach że sklep będzie objęty nadzorem i że znaleźli sporo nieprawidłowości.

@Karin14 mi bakalie smakują najbardziej z Lidla i nigdy się nie nacięłam.

@Pauliska757 też uważam, że black week to ściema - ceny zawyżone, albo promocje takie same jak w inne dni.

@kika1kika mnie strasznie wkurzają tacy sąsiedzi. Sąsiadka moich rodziców pali na balkonie piętro niżej i to pali jakiś straszny syf i dym od razu wchodzi do naszego mieszkania i nie da się oddychać :/

Dziewczyny uważajcie. Mąż mi kupił wczoraj pestki dyni z netto, a tam taki robal 🤮🤮🤮
Nie dość, że nie mam apetytu to jeszcze cos takiego. Odechciewa mi sie totalnie juz jeść. 🤮🤮🤮😵
O kurde to Ci się trafiło... :( okropny
Ja tez miałam przygodę w robalem z tym, ze trafił mi się w kompocie mojej mamy ! Był fakty mniejszy ale obleśny tak samo, a że w pierwszym trymestrze rzygalam jak kot i nic mi nie smakowało a wszystko śmierdziało wiec mogłam pic tylko kompoty od tamtej pory jak zobaczyłam tego robala obiecałam ze już mama kończy z robieniem kompotów ona tez tak stwierdziła. 😅

reklama
@magdula36 ten sąsiad to taka święta krowa - u wszystkich widzi tylko nie u siebie.
Ludziom, mieszkającym nad nim zgotował piekło, non stop wzywa policje, bo niby się głosno zachowują, za głosno chodzą po mieszkaniu, nie mają się kąpać po 19 bo ich dziecko się budzi :)
Ale jak to ich dziecko, całe dnie biega po chacie i tupta w podłogę, ze słychać kilka pięter w dół - to jest ok.
To takie jakby dziecko całego bloku :) Oczywiście ja się nie znam bo moje dziecko jest juz nastolatkiem i co ja wiem o kilku latkach ? No nic, moje odrazu miało 170 cm wzrostu :)

Bakalie mi tez najlepiej podchodzą z Lidla, z resztą od kilku tygodni ten sklep jest moim faworytem, zawsze zatowarowany, czysto a w biedronce dramat ile razy pojechałam rano z gotową lista to 3/4 produktów z listy nie było.

Do góry