reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej dziewczyny, mało się udzielam ale cały czas śledzę co tam u was. Piszę bo chciałabym się poradzić... jakiś czas temu pisałam o przepływach w tętnicach macicznych, że są u mnie nieprawidłowe i grodzi to miedzy innymi nadciśnieniem. Codziennie kontroluje to ciśnienie i do wczoraj było ok. Wczoraj cały dzień bolała mnie głowa i miałam poniżej 140/90 ale na granicy. Dzisiaj do wieczora było już ok 125/75 więc stwierdziłam, że poprzedni dzień miałam po prostu gorszy ale koło 21 było znowu 140/90. Później jak weszłam po schodach dostałam takich trzęsiawek jakby było mi bardzo zimno i po jakimś czasie jak nie przeszły to zmierzyłam i było już 167/107... :( po 15 min spadło i już jest dobrze ale się zastanawiałam czy nie powinnam pojechać do szpitala... już nie wiem co robić bo wizyta u lekarza dopiero za dwa tygodnie... czy to można zbagatelizować? po tych schodach wcale jakoś szybko nie wchodziłam...
Nie jestem w tym temacie ekspertem i tez nie chce Cie straszyc, ale mija znajoma przez zbagatelizowanie nadcisnienia stracila ciaze w 6 miesiacu. Lepiej jedz na Izbe Przyjec i to skonsultuj, albo zadzwon do swojego lekarza jesli mozesz. Ja tez musze kontrolowac cisnienie, bo mam wysoka hemoglobine i to tez grozi nadcisnieniem, ale poki co jest ksiazkowe.

reklama
Hej dziewczyny, mało się udzielam ale cały czas śledzę co tam u was. Piszę bo chciałabym się poradzić... jakiś czas temu pisałam o przepływach w tętnicach macicznych, że są u mnie nieprawidłowe i grodzi to miedzy innymi nadciśnieniem. Codziennie kontroluje to ciśnienie i do wczoraj było ok. Wczoraj cały dzień bolała mnie głowa i miałam poniżej 140/90 ale na granicy. Dzisiaj do wieczora było już ok 125/75 więc stwierdziłam, że poprzedni dzień miałam po prostu gorszy ale koło 21 było znowu 140/90. Później jak weszłam po schodach dostałam takich trzęsiawek jakby było mi bardzo zimno i po jakimś czasie jak nie przeszły to zmierzyłam i było już 167/107... :( po 15 min spadło i już jest dobrze ale się zastanawiałam czy nie powinnam pojechać do szpitala... już nie wiem co robić bo wizyta u lekarza dopiero za dwa tygodnie... czy to można zbagatelizować? po tych schodach wcale jakoś szybko nie wchodziłam...
Ja bym pojechała. Przy wysokim cisnieniu mozliwe, ze masz stan przedrzucakowy. A z tym nie ma żartów.

No to fajnie mi sie 30 zacznie w poniedzialek❤
I to będzie już piękny termin😍. Ja nie chciałam znać płci, ale na pierwszym echo lekarz nas zapytała czy chcemy znać płeć i mój facet jej szybko odpowiedział: To będzie dziewczynka- a ona, potwierdziła, że tak... I obydwoje tacy uradowani byli, że nawet nie dałam rady się wkurzyć, jak na nich patrzyłam🤷‍♀️😀🤷‍♀️.
Ja mam 3 echo dopiero 22 grudnia, ale pownieważ jestem w zagrożonej ciąży, to wiele parametrów dziecka, łożyska, wody itp mierzą i sprawdzają mi systematycznie co tywzień/dwa tygodnie, by być przygotowanym w razie bym rodziła za chwilę i nie doczekała tego usg (tak mi to tłumaczą w szpitalu).

Ja dzis po badaniach juz dostalam wyniki. Zle mi mocz wyszedl... Takze zaczynam sie martwic... I juz widze po badaniu ze zaczyns mi sie cholestaza ciazowa bo mam na pograniczu wyniki 😥😥😥

reklama
Do góry