• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Co do podwójnej owulacji, to moja znajoma ma bliźniaki z ciąży, gdzie pomiędzy dziećmi jest dwa tyg różnicy 😳 Były dwie owulacje i obie zaowocowały dzidziusiem. Podobno bardzo rzadki przypadek 😄 A najlepsze jest to, że to nie była planowana ciąża i dwa razy udało im się ,, wpaść" 😄
U mnie 5 DC, za dwa dni zaczynam testy, a za tydzień idę na wizytę zobaczyć, co się dzieje z pęcherzykiem. Mam już zrobione badania najważniejsze, więc czekam jak na szpilkach.
No rzeczywiście musi być rzadki przypadek, bo owulacji prog blokuje w teorii dojrzewanie jakeczek, ale możliwe że to wszystko sa teorie, a nasze ciała i organizmy to niesamowite maszyny, które nie dają się umieścić w żadne teorie ramy, przedziały i wszystko jest możliwe 😁 Jak leżałam z synem 3 razy na Pomorzanach w Szczecinie to na salach bylo prawie tyle bliźniaczych ciąży co pojedynczych, byłam w szoku jak często zdarzają się bliźniaki. Bardzo często te dziewczyny mówiły że na początku waga im leciała w dół tak do około 20 któregoś tygodnia, prawie każda tak miała, chyba ze względu na pracę jaka nasze ciało musi wykonać i poziom hcg wysoki odpowiedzialny za mdłosci i wymioty.Nigdy tez nie zapomnę widoku brzucha koleżanki leżącej pod ktg w 32 tyg i jeden blizniak wlazł na drugiego jak komicznie brzuch wygladał, a ona taka.biedna.mała drobna, a one robily z jej brzuchem co chciały.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, miłego dnia dla Was ❤️😘 jakie nastroje, który dc? U mnie dziś 19dc, wszystko gra, humor w miarę dopisuje, nic ciekawego się nie dzieje, ale może to i nawet lepiej, trochę spokoju i nudy przyda się w tych strasznych czasach 🙄
U mnie 29 dc (cykle zazwyczaj 30-dniowe). W środę chcę siknąć choć nadziei dużych nie mam.
Dziś mam dobry nastrój i dużo pracy, więc głowa trochę odpocznie :)
Miłego dnia 💖
U mnie tak samo 29 dc i cykle 30-dniowe. Jutro planowany termin @ i na 99,99% dostanę, bo są już plamienia, choć póki co jeszcze nic się nie rozkręca, ale jutro na pewno już będzie @, wszystko na niebie i ziemi na to wskazuje. :)
Zaczynam się zastanawiać, czy to nie jakiś znak i może rzeczywiście nie powinnam mieć więcej dzieci... 🤷‍♀️ Zresztą, po tym cyklu przydałoby się, żebym w następnym też nie zaszła, to mi się wrzesień nie zgra z porodem, a by mi nie pasowało, bo córka będzie placówkę zmieniać. ;) Także styczeń i może nawet luty pewnie odpuszczę i wrócę do starań w marcu... Tak dziś rano i wczoraj wieczór o tym dużo myślałam i chyba tak będzie najrozsądniej...

U mnie tak samo 29 dc i cykle 30-dniowe. Jutro planowany termin @ i na 99,99% dostanę, bo są już plamienia, choć póki co jeszcze nic się nie rozkręca, ale jutro na pewno już będzie @, wszystko na niebie i ziemi na to wskazuje. :)
Zaczynam się zastanawiać, czy to nie jakiś znak i może rzeczywiście nie powinnam mieć więcej dzieci... 🤷‍♀️ Zresztą, po tym cyklu przydałoby się, żebym w następnym też nie zaszła, to mi się wrzesień nie zgra z porodem, a by mi nie pasowało, bo córka będzie placówkę zmieniać. ;) Także styczeń i może nawet luty pewnie odpuszczę i wrócę do starań w marcu... Tak dziś rano i wczoraj wieczór o tym dużo myślałam i chyba tak będzie najrozsądniej...
ciaze lubią się pojawiać w skomplikowanym dla nas czasie, tak było u mnie często a z synem pojechaliśmy do PL podpisywać przed umowę na okna na ktore do wiosny mieliśmy zarobić a tu ciąża oczywiscie ze względu na historie poronień z automatu ciąża wysokiego ryzyka leżenie od szwu czyli 15tyg praca wykluczona, zwolnienia lekarskie z PL nie chcieli honorować zostaliśmy tylko z wypłata męża, bylo ciężko ale daliśmy radę, bylo warte każdego poświęcenia.

Widzę, że dużo dziewczyn już poszło na wątek 2021. Ja twardo zostaję i nie zamierzam kusić losu obecnością na 2021 😂 Po nowym roku się przeniosę najwyżej 🤷 Szkoda, że uciekły dziewczyny, które są skarbnicą wiedzy. @HeraUnique 🥰
Myślę, że wszystkie Dziewczyny, które poszły na wątek 2021, tu też będą zaglądać jeszcze :) w końcu wspieramy te, które wciąż tu są i mają nadzieję na dwie kreseczki jeszcze w tym roku!

ciaze lubią się pojawiać w skomplikowanym dla nas czasie, tak było u mnie często a z synem pojechaliśmy do PL podpisywać przed umowę na okna na ktore do wiosny mieliśmy zarobić a tu ciąża oczywiscie ze względu na historie poronień z automatu ciąża wysokiego ryzyka leżenie od szwu czyli 15tyg praca wykluczona, zwolnienia lekarskie z PL nie chcieli honorować zostaliśmy tylko z wypłata męża, bylo ciężko ale daliśmy radę, bylo warte każdego poświęcenia.
U nas trochę tak było z pierwsza ciąża. Byłam na studiach magisterskich i uznaliśmy, że skoro wszyscy się długo starają, to możemy już zacząć i jak skończę studia to może akurat zajdę. No i w pierwszym cyklu starań się udało. 🤦‍♀️ Ale byłam te 6 lat młodsza, a to na pewno też ma znaczenie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry