reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
A wizyty to koszt 250 zl na chwilę obecną co 4 tygodnie. Później będa częściej. Na chwilę obecną badania które wykonałam to około 500 zł. Ciążę prowadzę prywatnie więc wszystko 100% niestety [emoji846]

jeszcze tak na szybko znalezione w internetach :)

Załączniki

• IMG_2790.jpg
    IMG_2790.jpg
    58,7 KB · Wyświetleń: 95
ginekolog mi zaleciła, miałam brać jeszcze jod, ale decyzje co do niego pozostawiła endokrynologowi i on na razie powiedział, żebym nie brała.
Z tego co pamietam to w pierwszej ciąży tez od razu brałam suplementy w ciąży - tylko wtedy takie łączone.
rozumiem. Pytam, bo jak przyleciałam ze Stanów i pokazałam lekarce suplementy, które tam kupiłam to właśnie odradziła mi ich branie (tam byl właśnie kwas dha i jod m.in), teraz mam innego lekarza i jak powiedziałam, że kupiłam prenatal plus osobno dha to mówił, żeby wstrzymać się z dha do drugiego trymestru.

Hej dziewczyny ☺️ Nie zaglądałam tu przez ostatnie dni, próbowałam jak najwięcej odpocząć w święta. Od 3 dni męczą mnie już nudności, dosłownie taki kołowrotek w żołądku, raz lepiej raz gorzej i tak w kółko. I ciągła senność... Wizyta dopiero 6 stycznia, więc jeszcze ponad tydzień niecierpliwości 🙈 Ale potem schodzę na L4 więc trochę odeśpię... 😇
W święta powiedzieliśmy rodzicom, było dużo radości i łez, moi wiedzieli, że się staraliśmy więc było to ogromne szczęście... Cieszę się, że powiedzieliśmy, znacznie mi ulżyło, teraz mogę normalnie porozmawiać z mamą a jesteśmy bardzo blisko i to ściemnianie i tak mi nie szło... 🤷‍♀️😃 Jesteśmy dobrej myśli ✊

Czekam na piękne zdjęcia Waszych kropeczek w tym tygodniu ❤️

Mi kazała przyjmować tylko femibion 1 i duphaston. Przed ciąża brałam jeszcze b12 i żelazo bo zawsze mam niskie, ale teraz kazała odstawić i poczekać aż zrobimy wyniki i wtedy ewentualnie będę przyjmować

Jestem w końcu po wizycie i niestety dalej żadnej pewności nie mam [emoji852] wg OM mam 7tc, ale wiedziałam, że miałam opóźnioną owulacje, ale wychodzi na to, ze 2 tygodnie, a nie tydzien. Na usg widać pęcherzyk ciazowy 10mm, ale jest pusty, nie ma jeszcze pęcherzyka żółtkowego, wg lekarz początek 5tc, na dniach powinien się pojawić pęcherzyk żółtkowy i zarodek. Za tydzień mam mieć znowu usg, akurat na 5.01 mam wizytę u prywatnej doktor. Dzisiaj jadę jeszcze sprawdzić betę, 7 dni temu miałam 1000, wiec teoretycznie już coś powinno być widać...Zobacz załącznik 1220089

Trzymam kciuki.

Tez mam jutro wizytę i strasznie się stresuje :( tydzień temu było 4w6d i jedyne co gin znalazł to jakaś mała plamkę 5 mm która mogłaby być pęcherzykiem albo śladem po krwawieniu :/ jutro się wszystko okaże. Trzymam kciuki za nas obie [emoji3590] Musi być dobrze!

Dziekuje za wsparcie. Ja za ciebie tez trzymam kciuki.
Zrobilam dzis pakiet badan ktore zlecil gin i dodatkwo jeszcze bete i progesteron. Prog super bo prawie 40 a beta ponad 22508 . Juz chyba noe powinno sie robic , zreszta niewiem. Przyrost wgl kalkulatora 48% . Czi tak samo jak ostatnio. Ale pocieszam sie ze caly czas rosnie i mam nadzieje ze bedzie dobrze. Po przeanalizowaniu jednak om mialam 10.11 a nie 8.11 i pozno bylo zagniezdzenie chyba. Nic pozostalo czekac do jutra chociaz mega sie stresuje. Ja w zeszlym tygodniu wgl usg mialam 5+2 i byl pecherzyk z malenkim zarodkiem 1.4mm.

reklama
Co na ból głowy? Mam stwierdzone migreny, przed ciąża brałam tabletki specjalne których teraz nie mogę już brac :/ co mogę wziąć by sobie ulżyć? Mam takie bóle, że potrafię płakać wymiotować z tego wszystkiego :( jak sobie pomoc :/
Ja mam tak samo. Ból i wymioty. Ja biorę paracetamol w płynie dla dzieci paracetamol hasco. Ponieważ tabletki wymiotuję. Mokra ściera na głowę i klapki na oczy. Odpoczywać. Pije szejki żeby cokolwiek jeść. Lekarz mówił, że podobno w 2, 3 trymestrze będzie można coś kombinować więcej. Mam nadzieje. 🙂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry