reklama

Sierpniowe mamy 2026

A jakie masz zdanie dotyczące tego leku? Ja chyba nie wezmę naprawdę tego, albo zrobię sobie jakieś badania nie wiem progesteronu, nie chcę podważać decyzji lekarza ale wydaje mi się że naprawdę to był incydent po za mocnym treningu.

Postaram się dzisiaj przewalczyć moją senność w ciągu dnia i nie będę się kłaść.

Miłej kawusi pijącym kawę 😁😁
Ja wypiłam któregoś dnia ale bez miłości to było 🥹 bardzo mi smutno bo uwielbiam kawę

Duphaston to syntetyk i są badania pewnie niekoniecznie długotrwale, że może to wpływać między innymi na spodziectwo i chłopców. Są preparaty z progesteronem naturalnym

reklama
Hej dziewczyny ! Ja mało co się odzywam bo czuję się nadal fatalnie … wymiotuję od rana do 1 w nocy , mdłości , nie mogę patrzeć na jedzenie , nie mam na nic ochoty , czuję się jak wrak człowieka a do tego od wczoraj jestem zaziębiona , mam katar przez co nie mogę nawet dobrze oddychać 😣😣 ja miałam wizytę 12. 01 i wszystko jest dobrze , serduszko bije , był to 7 tydzień więc wszystko się zgadza , następna wizytę mam 28.01 już u mojego lekarza prowadzącego , wtedy dopiero on założy mi kartę ciąży.
@taisiya bardzo mi przykro 😔😔

Dziewczyny ja też nadal się źle czuję, mdli mnie non stop. Wczoraj poszłam spać o 20 i spałam już do rana... Odliczam już dni do 22.01 do wizyty i poproszę o l4, bo dłużej tak nie pociągnę w pracy, to jest męczarnia... Ukrywam się jak mogę pod szerokimi swetrami, ale dzisiaj koleżanka z pracy spytała, czy jestem w ciąży (podobno zastanawiały się razem z drugą koleżanką, bo podobno już widać po mnie). Z chwaleniem się światu chciałam poczekać do najbliższej wizyty, no ale co zrobić 🫣

Hej dziewczyny ! Ja mało co się odzywam bo czuję się nadal fatalnie … wymiotuję od rana do 1 w nocy , mdłości , nie mogę patrzeć na jedzenie , nie mam na nic ochoty , czuję się jak wrak człowieka a do tego od wczoraj jestem zaziębiona , mam katar przez co nie mogę nawet dobrze oddychać 😣😣 ja miałam wizytę 12. 01 i wszystko jest dobrze , serduszko bije , był to 7 tydzień więc wszystko się zgadza , następna wizytę mam 28.01 już u mojego lekarza prowadzącego , wtedy dopiero on założy mi kartę ciąży.
@taisiya bardzo mi przykro 😔😔
Poproś o tabletki Bonjesta - u mnie hamują wymioty i odruchy wymiotne, mdłości już niekoniecznie, ale dzięki nim przynajmniej mogę zatrzymać to co zjem

Ja wypiłam któregoś dnia ale bez miłości to było 🥹 bardzo mi smutno bo uwielbiam kawę
To jest najdziwniejsze uczucie dla mnie, że uwielbiam kawę, piję ją od lat, mam na nią ochotę (!) a jak o niej pomyślę (na przykład jak teraz) to od razu mi się wszystko cofa 🤣 w pierwszej ciąży też tak miałam, ale później mi minęło, nie pamiętam kiedy, ale w drugim trymestrze już chyba wróciłam do kawy

Ukrywam się jak mogę pod szerokimi swetrami, ale dzisiaj koleżanka z pracy spytała, czy jestem w ciąży (podobno zastanawiały się razem z drugą koleżanką, bo podobno już widać po mnie). Z chwaleniem się światu chciałam poczekać do najbliższej wizyty, no ale co zrobić 🫣
Ooo wow, ależ muszą Cię obserwować… pewnie bardziej widać po zmęczeniu np. na twarzy niż po ciele. A tak swoją drogą to zawsze zastanawia mnie jak w XXI wieku ludzie nadal mogą być tak mało wyczuleni i bezpośrednio pytać o takie rzeczy. Ja w pierwszej ciąży nie chciałam się za szybko ujawniać ani rodzinie ani w pracy i raczej bym się wkurzyła, gdyby ktoś mi odebrał to prawda do zdecydowania o tym, kiedy i komu chcę powiedzieć. Poza tym możesz się czuć źle z miliona innych powodów, chociażby z powodu poronienia…

Ooo wow, ależ muszą Cię obserwować… pewnie bardziej widać po zmęczeniu np. na twarzy niż po ciele. A tak swoją drogą to zawsze zastanawia mnie jak w XXI wieku ludzie nadal mogą być tak mało wyczuleni i bezpośrednio pytać o takie rzeczy. Ja w pierwszej ciąży nie chciałam się za szybko ujawniać ani rodzinie ani w pracy i raczej bym się wkurzyła, gdyby ktoś mi odebrał to prawda do zdecydowania o tym, kiedy i komu chcę powiedzieć. Poza tym możesz się czuć źle z miliona innych powodów, chociażby z powodu poronienia…
Właśnie podobno jestem zmieniona (cokolwiek to znaczy) i brzuch mi już trochę widać (to akurat możliwe, bo widzę po ubraniach, tylko myślałam, ze udaje mi się to ukryć, ale widocznie jednak nie🫣). Bardziej liczyłam na to, że inny pomyślą, ze zwyczajnie zgrubłam czy coś. Jutro zaczynam 12 tydzień 🙂

Kurczę dziewczyny hemoroid mi się znowu pojawił (w każdej ciąży go miałam, a po ciąży się chował/znikał/ nie mam pojęcia co z nim się działo, ale go nie było). Właśnie miałam zawał, jak przy podtarciu miałam czerwony papier 🫣🫣

To jest najdziwniejsze uczucie dla mnie, że uwielbiam kawę, piję ją od lat, mam na nią ochotę (!) a jak o niej pomyślę (na przykład jak teraz) to od razu mi się wszystko cofa 🤣 w pierwszej ciąży też tak miałam, ale później mi minęło, nie pamiętam kiedy, ale w drugim trymestrze już chyba wróciłam do kawy
Miałam to samo w ciąży poprzedniej 😅 teraz już mogę ją wąchać stąd się skusiłam któregoś dnia ale nieeee, to nie jest to
Poczekajmy już bliżej jak dalej 😁

reklama
No te pytania 😑😑😑 szkoda gadać

Ja powiedziałam wczoraj przełożonej oczywiście odczułam jej szok i niezadowolenie ale szczerze nie interesuje mnie to
Dziś powiedziałam koleżance dużo starszej co prawda ona się ucieszyła ale zapytała czy to wpadka 🤬🙈 no kurde myślę sobie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry