Elena26
Zaangażowana w BB
Dobry przyrostDziewczyny, u mnie wynik 107. 2 dni temu było 27. Myślicie, że spoko, czy jednak za mało? +/- 4+3

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobry przyrostDziewczyny, u mnie wynik 107. 2 dni temu było 27. Myślicie, że spoko, czy jednak za mało? +/- 4+3
Przede wszystkim witaminy w formie metylowanej - kwas foliowy metylowany, witamina b12 czyli metylokobalamina (przykładowo firma solgar lub swanson).Dziewczyny jestem przerażona, robiłam badanie na mutację MTHFR i dzisiaj odebrałam wyniki, że mam to coś. Teraz jestem mocno zestresowana, bo nie wiem czy to oznacza, że całe moje branie kwasu foliowego od wielu miesięcy nie dało nic i może być problem z ciążą i z dzieckiem? Do wizyty u lekarza mam ponad 2,5 tygPrzerabiał może ktoś już ten temat?
Innych mutacji nie kazali mi zbadać tylko ten MTHFR z tymi dwoma wariantami numerów.Przede wszystkim witaminy w formie metylowanej - kwas foliowy metylowany, witamina b12 czyli metylokobalamina (przykładowo firma solgar lub swanson).
Ja dodatkowo mam zalecone zastrzyki z heparyny ale to już wedle indywidualnego zalecenia lekarza.
A żadne inne mutacje rozumiem Ci nie wyszły? Ja mam również mutacje Pai-1, więc biorę dodatkowo acard na noc.
też mam tą mutacje . Tylko podobno w łagodnej postaci. Lekarz zalecił tylko Wit w formie metylowanejInnych mutacji nie kazali mi zbadać tylko ten MTHFR z tymi dwoma wariantami numerów.
Dziękuję za podpowiedzi
Właśnie zaopatrzyłam się w metylowany folian z Solgara.
dodam jeszcze, że dość późno się o niej dowiedziałam w poprzedniej ciąży. Mimo , że wcześniej nie brałam metylowanych witamin to synek urodził się zdrowyInnych mutacji nie kazali mi zbadać tylko ten MTHFR z tymi dwoma wariantami numerów.
Dziękuję za podpowiedzi
Właśnie zaopatrzyłam się w metylowany folian z Solgara.
o i to jest informacja, która dodaje skrzydełdodam jeszcze, że dość późno się o niej dowiedziałam w poprzedniej ciąży. Mimo , że wcześniej nie brałam metylowanych witamin to synek urodził się zdrowy![]()
Hej i jak tam ?Ja dzisiaj też już po drugiej becie![]()
Ja zrobiłam tyko jeden test ale były dwie mocne krechyTak wyglądały moje testy z tego tygodnia. Tobie też gratuluję[emoji4] Czyli idziemy łeb w łeb jak to mówią[emoji1][emoji1][emoji16]
Jeszcze brak wynikówHej i jak tam ?![]()