To ja w domu obiad jem teraz 17-18Mnie w ogole przeraza szpitalne jedzenieo 17 chyba kolacja
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja w domu obiad jem teraz 17-18Mnie w ogole przeraza szpitalne jedzenieo 17 chyba kolacja
![]()
A ja gdyby nie utrudniający funkcjonowanie brzuch, to totalnie nie czuję, że już za miesiąc mam rodzić, kto wie może zostanę marcową mamą jak małemu się w środku spodobaCale szczęście, ze nie było wywrotki!!! Ja to czuje sie jakbym miała urodzicale jak juz mnie to boli to chyva nie chce znać prawdziwego bólu
![]()
Mi siostra wysylala zdjecie posilkow ze szpitala jak lezala, i nawet w szoku jestem bo ladne dania. Mowila, ze samczne. Ale mięsne. A ja nie przepadam. Najwyzej z obiadu zjem ziemniaki i surówkę i trudnoTo ja w domu obiad jem teraz 17-18Ale grunt, że menu mają spoko, zwłaszcza w kwestii ilościowej, bo z tego co słyszałam (sama nigdy nie leżałam w szpitalu) to w szpitalach słabo karmią
![]()
Ja póki nie jestem gotowa ze wszystkim to się stresuję, żeby nic się wcześniej nie działo, ale jak już wszystko kupię i przygotuję, to też będę chciała czym prędzej urodzić. O bólu staram się nie myśleć, wkręcam sobie, że to będzie jak silny okresJa z jednej strony mega boję się porodu, bólu, tego że sobie nie poradzę, że coś pójdzie nie tak chociaż staram się nastawić pozytywnie do tego wszystkiego. A z drugiej strony ten ostatni miesiąc, dwa są mega ciężkie dla mnie. Chyba najcięższe patrząc na cały okres ciąży. I już jestem mocno zmęczona tymi wszystkimi dolegliwościami więc z drugiej strony to czekam na to aż zacznie się coś dziać
ZazdrooA jak u was waga w ostatnim miesiącu? Niby mówią, ze juz nie powinna dużo isc na gory a nawet moze byc spadkowau mnie +2kg cala ciaza. Czyli juz chudnę
![]()
:O Ja mam 163cm, a ważąc 70kg wyglądałam szczupło (zwłaszcza to zauważyłam przeglądając sobie niedawno zdjęcia sprzed ciąży), a 63-65kg to najmniej, ile ważyłam i chudzinka taka, że nie wiem jakbym wyglądała przy mniejszej wadzeJa mam 170 cm wzrostu i kiedyś dla mnie 65 kg to było dużo [emoji51]
To i tak dużo nie przytyłaś jak na tyle leżenia! Ja bez leżenia, a i na początku ciąży (jak jeszcze były otwarte) to siłownia i basen, a 15kg już na plusieJa startowałam z wagą 63 kg, teraz jest 80,5kg. Słodyczy prawie w ogóle nie jadłam, bo bałam się infekcji..., ale lezenie nie pomoglo w utrzymaniu figury
☺
.
Gratulacje oficjalnie jesteś donoszanaU nas dzisiaj skończone 36+6Czyli można uznać że 37 tygodni za mną
powoli zaczynamy 38 i czekamy
![]()
Dokupię jeszcze przed porodem paczkę 1, od siostry mam chyba 2, ale wagowo to one się za dużo od 1 nie różnią, więc nie chcę za dużo tych 1 kupować, szczególnie, że na chucherko się u mnie nie zapowiadaNo 1 2-5kg to chyba tak okolo miesiaca schodzi potem 2 ja mam 3paczki w domu 1ale pewnie jeszcze dokupie bo co to jest 23szt w paczce