reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jakie ja mam szczęście, że u mnie nikt nie kupuje nic dla Czarusia bez naszej wiedzy, zwłaszcza z akcesoriów, czy wyposażenie, bo najgorzej to dostać coś co nam nie pasuje od rodziny, a ja bardzo nie lubię jak mi cos takiego w domu leży, na siłę używać też nie będę. Teściowa kupiła nam wózek, ale sami sobie wybraliśmy i tylko jakbyśmy coś chcieli to nam kupi, moja mama z kolei dała nam kasę na łóżeczko i spoko - nikt się nie miesza w nasze gusta :)
U nas podobnie. Na szczescie wszyscy wiedza ze ja nie lubie niespodzianek i chyba sami wola tez nie kombinowac, wiec albo dostajemy kaske dedykowana na cos albo wybieramy a oni kupuja 🥰

Czekamy czekamy [emoji16][emoji16][emoji16]
Z aplikacji wychodzi że jeszcze 18 dni ale tak na prawde to liczę na to że max w przyszłym tygodniu zacznie sie cos dziać :D We wtorek wizyta więc zobaczymy co tam się na dole dzieje :D modlę się tylko żeby nie przenosić ;p

Jak w ogóle wygląda sytuacja w szpitalach w których planujecie rodzić? Czy są porody rodzinne? Będziecie same czy może z mężem/partnerem?
U mnie na szczęście póki co są porody rodzinne w obu szpitalach, które biorę pod uwagę, reszty nawet nie sprawdzałam i mam nadzieję, że w najbliższym czasie się to nie zmieni, bo chcemy rodzić razem :)

Ej ja się przez Ciebie też zaczęłam nakręcać że chciałabym już [emoji16][emoji16] ale u mnie jeszcze nic a nic nie zapowiada [emoji23][emoji23]
Z aplikacji wychodzi że jeszcze 18 dni ale tak na prawde to liczę na to że max w przyszłym tygodniu zacznie sie cos dziać :D We wtorek wizyta więc zobaczymy co tam się na dole dzieje :D modlę się tylko żeby nie przenosić ;p

Ja to nie mam w ogóle zabawek 😂 dla takiego malucha to bez sensu, zadnych pluszakow etc 😂i tak pokoj corki to istny cyrk 😂 namioty tipi, campery, domki itp😂 dla malucha mam szum misia i żółwia z projektorem 😀a później sie pomysli dalej. W piwnicy mam zabawki wszystkie fisher price ale to dlugo poczeka maluch bo ich nienawidze 😀😂 ja zrobilam taki czyscik w szafie tylko ciuchy ktore nosimy. Rok nie nosilam wywalałam albo sprzedawałam 😀meza rzeczy jakos łatwiej bylo mi sie pozbyć 😂
Ja na początek też mam tylko szumisia i jednego pluszaka, a na później też niewiele i wszystko od siostry (jedna mała siatka a w tym też butelki i smoczek widziałam), nawet nie wiem dokładnie co tam jest, ale sama nic nie kupowałam, nawet książeczek mam tylko kilka 😃 matę edukacyjną jedynie wczoraj zamówiłam, ale to też dlatego, żeby później małego bezpośrednio na podłodze nie kłaść i go czymś zająć 😂

reklama
Na Izbę to nie wpuszczają, nawet jak porody rodzinne są. W rozważanych przeze mnie szpitalach kobieta wchodzi na Izbę sama i dopiero na porodówce może dołączyć mąż
Też mi się wydaje, że u mnie tak jest, że na izbę partnera nie wpuszczają i też na usg połówkowym tak było tam, gdzie robiliśmy, że mógł być partner, ale do przychodni mógł wejść dopiero jak ja wchodziłam do gabinetu.

Do góry