reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny, ja wprawdzie termin mam na 28 sierpnia ale jakoś tak bliżej mi terminem porodu do Was niż do większości sierpniówek dlatego tak u Was tu od jakiegoś czasu goszczę[emoji4]to moja druga ciąża, w domu już czteroletni synek[emoji4]mam do Was pytanie. Byłam dzisiaj na wizycie u mojej Pani ginekolog. I w trakcie badania obie w tym samym czasie dostrzegłyśmy między nóżkami Dzidziusia... siusiaka! Był naprawdę mocno zauważalny i wyglądał jak odrobinę krótsza trzecia noga. Pani doktor zaczęła się śmiać że powiększy się mój męski świat. Ja bardzo bym się ucieszyła,ale obecnie jestem w 11+1 i szczerze nie jestem przekonana czy na tym etapie można cokolwiek powiedzieć na temat płci. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

Ja w poprzedniej ciąży poznałam płeć w 12 tyg więc myślę, że wszystko jest możliwe [emoji846]

U mnie lekarka określiła płeć na prenatalnych w poprzedniej ciąży, to było mniej więcej 12+3, wiec w sumie tydzień później niż u Ciebie. Podobno chłopców łatwiej zauważyć ;)
Mój lekarz też mówi płeć na prenatalnych ale raczej nie po genitaliach tylko po jakiejś kości to stwierdza czy coś . Któraś dziewczyna tu pisała jak się ta metoda nazywa .

Ale mam dreszcze 🥶 zimno miii, wczoraj przed spaniem też nie mogłam się zagrzać 😞ja to wgl jestem zimna dziewczyna, słabe krążenie mam ale bez przesady że tak czuje teraz 😢wstawiam herbatę!

Tak dokładnie :) określa się od 12+0 do 13+6

Załączniki

• IMG_4726.jpg
    IMG_4726.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Hej dziewczyny, ja wprawdzie termin mam na 28 sierpnia ale jakoś tak bliżej mi terminem porodu do Was niż do większości sierpniówek dlatego tak u Was tu od jakiegoś czasu goszczę😊to moja druga ciąża, w domu już czteroletni synek😊mam do Was pytanie. Byłam dzisiaj na wizycie u mojej Pani ginekolog. I w trakcie badania obie w tym samym czasie dostrzegłyśmy między nóżkami Dzidziusia... siusiaka! Był naprawdę mocno zauważalny i wyglądał jak odrobinę krótsza trzecia noga. Pani doktor zaczęła się śmiać że powiększy się mój męski świat. Ja bardzo bym się ucieszyła,ale obecnie jestem w 11+1 i szczerze nie jestem przekonana czy na tym etapie można cokolwiek powiedzieć na temat płci. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
myślę, że pewnie chłopczyk :) ale znajomej siostra prowadziła ciąże w UK pare lat temu i ją przekonywali, że będzie chłopak a urodziła dziewczynkę 😃 ale tam to pare usg na cała ciąże, myśle, że u nas bardziej lekarze obyci w temacie

Do góry