Cantosowa
Moderator
Ja tez sobie założyłam gumeczkę na zapięcie od guzika![]()
Guzik to pikuś, ja zamka nie zapne

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez sobie założyłam gumeczkę na zapięcie od guzika![]()
My to lecimy równo, ja akurat prenatalne mam 9.03Pięknie! Uff, dobrze, że zjadłam Twój przydział, status quo został zachowany!
Dziewczyny, cieszą mnie wasze pozytywne wieści z wizyt!
Właśnie zobaczyłam, że dziś u mnie 9+1, czyli początek kolejnego tygodniawizyta za tydzień! Myślę, że wtedy lekarka na 100 % wykluczy ciążę bliźniacza, bo ostatnio szukała i transvaginalnie i przez brzuchol, ale na tym etapie, to się mogły "pochować".
Muszę jeszcze jechać zrobić wymaz do położnej, może w końcu jutro to zrobię, miałam brudzenie kilka dni temu, lekarka mi zleciła, żeby sprawdzić, czy nie ma jakichś bakterii itp.
A potem 5.03 prenatalne, idziemy jak burza! Ja już chodzę z rozpiętym zamkiem w spodniach.
No, to już wszystko wiecie![]()
A masz podejrzenie ciąży bliźniaczej?Pięknie! Uff, dobrze, że zjadłam Twój przydział, status quo został zachowany!
Dziewczyny, cieszą mnie wasze pozytywne wieści z wizyt!
Właśnie zobaczyłam, że dziś u mnie 9+1, czyli początek kolejnego tygodniawizyta za tydzień! Myślę, że wtedy lekarka na 100 % wykluczy ciążę bliźniacza, bo ostatnio szukała i transvaginalnie i przez brzuchol, ale na tym etapie, to się mogły "pochować".
Muszę jeszcze jechać zrobić wymaz do położnej, może w końcu jutro to zrobię, miałam brudzenie kilka dni temu, lekarka mi zleciła, żeby sprawdzić, czy nie ma jakichś bakterii itp.
A potem 5.03 prenatalne, idziemy jak burza! Ja już chodzę z rozpiętym zamkiem w spodniach.
No, to już wszystko wiecie![]()
Pomijając "byle zdrowe", to parka na start, to petarda by była. Nie musiałabym się stresować lejba ciążą. Koleżanka mega polecaMy to lecimy równo, ja akurat prenatalne mam 9.03a jak nastawienie na mnogą ciążę? Spodziewasz się czy czekasz na jednego bobo?
![]()
SiA masz podejrzenie ciąży bliźniaczej?
Mowil ze nic nie widzi niepokojącego. Ale przepisał mi luteinę na wszelkiBardzo się cieszę kochana <3 !!! coś mówił/a Ci na temat tego plamienia? Świetnie, że serducho wali!![]()
To u nas to samo, ale raczej tu dwójki nie chowamPomijając "byle zdrowe", to parka na start, to petarda by była. Nie musiałabym się stresować lejba ciążą. Koleżanka mega polecaja mam siostrę 14 miesięcy starszą i to jest taaaaak fajne, mama całe życie to zachwalała, choć poczatko lekkie nie były. Więc jakby się udało z porodem SN to bym chciała od razu drugie, pociągnąć macierzyński zamknąć temat doktoratu
i heja do przodu. Jak będzie konieczna przerwa, to mnie wiek zacznie stresować bardziej itd. ja jestem w gorącej wodzie kąpana, jak wszystko będzie dobrze, to bach następne.
Jeżeli masz profil zaufany możesz zalogować się na swoje konto w ZUS i podejrzeć to zwolnienieAle piękna żaba!to moja już będzie podobna jak zobaczę za 6 dni, chociaż w sumie to już będzie 9+2
Ja mam teraz L4 ale nie mam pojęcia czy leżące :/ Lekarka dała po prostu, bez informacji. Ale w dokumentacji medycznej mam że ciąża z ryzykiem bo miałam na początku plamienia, myślę, że na L4 jest po prostu kod ciążowy![]()