Ooo się śmiałam że wejście miał jka supermanSuper, dzielna mama jesteśgratulacje, moja tak samo z rączka przy głowie wyszła
![]()
reklama
Kochana kupki może nie robic na piersi nawet 7 dniJa też właśnie nie wiem, ale po ostatnich akcjach, dzisiaj odstawiamy pierś, chociaż pokarmu mam sporo, bo cyce ciężkie, ale mały strasznie się po moim męczy, ma te bóle i kupki nie robi (chyba, że znajdziemy przyczynę co zrobić, żeby moje mu służyło to wrócimy do odciągania albo kp), a po mm póki co nic się nie dzieje. My dajemy Bebilon, ale podobno lepszy HiPP. Najlepiej dawać to co pierwszy raz się podało, u nas w szpitalu dali HiPP, ale w domu miałam tylko Bebilon, więc daliśmy i teraz na razie wolę nie zmieniać. A ile dawać też nie wiemyDzisiaj wypił 40ml na porcję, więc chyba ok, tylko musimy go wybudzać, żeby jadł regularnie, bo jak na moje ostatnio za rzadko jadł.
Ewq9
Fanka BB :)
Dziewczyny, pewnie jestem straszną matką ale wczoraj przestałam podawać Krzysiowi moje mleko i czuje się świetnie. Dzisiaj zjadlam nareszcie coś normalnego a nie tylko ciemne pieczywo z sałatą i szynką z indyka... nie wiem czy ja już miałam jakieś początki depresji czy coś, ale nawet mąż mi mówił że muszę coś zrobić bo wyglądam tragicznie ( blada itd) i chodzę zła i zdołowana. Dzisiaj wstałam z jakąś taką energią ( mimo że od 5 już mały nie spał [emoji16]) i już myślę co by tu sobie zrobić pysznego do jedzenia na obiad [emoji3][emoji3]
Ja jestem straszna matką bo wracajac wczoraj od dentysty zajechalam do mc kupilam zakręcone frytki i karmiąc hanie w samochodzie jadlam nad jej głową te frytkiDziewczyny, pewnie jestem straszną matką ale wczoraj przestałam podawać Krzysiowi moje mleko i czuje się świetnie. Dzisiaj zjadlam nareszcie coś normalnego a nie tylko ciemne pieczywo z sałatą i szynką z indyka... nie wiem czy ja już miałam jakieś początki depresji czy coś, ale nawet mąż mi mówił że muszę coś zrobić bo wyglądam tragicznie ( blada itd) i chodzę zła i zdołowana. Dzisiaj wstałam z jakąś taką energią ( mimo że od 5 już mały nie spał [emoji16]) i już myślę co by tu sobie zrobić pysznego do jedzenia na obiad [emoji3][emoji3]
U mnie za chwile kończymy dwa tygodnie. Mala na moim mleku mam wrażenie że jest glodna. Probowalam ściągać laktatorem i piersi puste. Poleci kilka kropel i dno. Nawet nie ma 10ml. Przez to zoltaczka nie schodzi a mala jest niespokojna i ciągle szuka cyca... takze chyba szkoda naszych nerw na takie bawienie sie z karmieniem na siłęNie pamiętam kiedy rodziłaś ale mi położna mówiła że w 2 tyg powinno dziecko zjadać 60 ml co 2-3h. U mnie teraz ( zaczynamy 5 tydzień) mały je 80-100 ml co 2h. Teraz karmię NESTLE NAN HA ale to ze względu na alergię. Wcześniej dawałam mleko HUMANA. Mały chętnie je pił. Innych mlek nie testowałam [emoji846]
Mam to samo. Wszyscy się boją ze dostane depresji bo jestem przemeczona, z anemia, blada. I ciagle jakies problemy z karmieniem.... tez myślę o odstawieniu małej od cycka a przejście na mleko modyfikowane. Byc koze to zrobi lepiej i mi i jejDziewczyny, pewnie jestem straszną matką ale wczoraj przestałam podawać Krzysiowi moje mleko i czuje się świetnie. Dzisiaj zjadlam nareszcie coś normalnego a nie tylko ciemne pieczywo z sałatą i szynką z indyka... nie wiem czy ja już miałam jakieś początki depresji czy coś, ale nawet mąż mi mówił że muszę coś zrobić bo wyglądam tragicznie ( blada itd) i chodzę zła i zdołowana. Dzisiaj wstałam z jakąś taką energią ( mimo że od 5 już mały nie spał [emoji16]) i już myślę co by tu sobie zrobić pysznego do jedzenia na obiad [emoji3][emoji3]
Ewq9
Fanka BB :)
Spróbuj przed użyciem laktatora pomasować piersi, albo najlepiej niech to zrobi twój facet [emoji16] u mnie to pomagało, i picie herbatek na laktację [emoji846]
U mnie za chwile kończymy dwa tygodnie. Mala na moim mleku mam wrażenie że jest glodna. Probowalam ściągać laktatorem i piersi puste. Poleci kilka kropel i dno. Nawet nie ma 10ml. Przez to zoltaczka nie schodzi a mala jest niespokojna i ciągle szuka cyca... takze chyba szkoda naszych nerw na takie bawienie sie z karmieniem na siłę
Tyle ze ja mam z małą konflikt serologiczny. I leze juz tydzien w szpitalu po czym zoltaczka sie nie cofa. Dlatego mam wrażenie że spija przeciwciala z moim mlekiem... i dlatego tak jest ;/ stad decyzja o zmianie cyca na mm. Poza tym w cycu pusto a mala juz więcej potrzebuje. W innym przypadku moze byc walczyła o karmienie piersia.Spróbuj przed użyciem laktatora pomasować piersi, albo najlepiej niech to zrobi twój facet [emoji16] u mnie to pomagało, i picie herbatek na laktację [emoji846]
reklama
A jak Twoje kroczeTyle ze ja mam z małą konflikt serologiczny. I leze juz tydzien w szpitalu po czym zoltaczka sie nie cofa. Dlatego mam wrażenie że spija przeciwciala z moim mlekiem... i dlatego tak jest ;/ stad decyzja o zmianie cyca na mm. Poza tym w cycu pusto a mala juz więcej potrzebuje. W innym przypadku moze byc walczyła o karmienie piersia.