reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Witam i ja,
Dzis znowu wpadam tylko na chwilkę - Mężuś konczy ważny projekt, więc nie chcę Mu blokować kompa, a poza tym wymyśliłam sobie dziś ambitny obiad i ślęczę przy garach. Aha, i muszę się pochwalić - nabyłam sobie ten wiesiołek z tranem:-D:tak:. Nastraszyłyście, że ciężko go dostać, więc postanowiłam spróbować w Gliwicach, gdzie byłam dzis w Urzędzie Pracy. I weszłam do pierwszej z brzegu apteki i był!!!!!!:-D:tak:. Mam nadzieje, ze to dobry znak i że w tym cyklu się uda i że Mikołaj przyniesie nam rodzeństwo dla Patusi:-D:tak:.

Majeczko - Dziekujemy za wieści od Monisi. Przekaż Jej życzenia szybkiego powrotu do zdrówka. Niech się nam ładnie wygrzewa w lóżeczku i kuruje. A co z wczorajszym projektem remontu Magicznej Listy?:-);-):tak:

Neniuś - Rzeczywiście, pospać to niewiele pospałaś tej nocy, ale było warto. Ciesze się, że udało się załapać na tak fajny termin. Dziekujemy za przekazanie smska od Gusi - super, ze Fasolinka sobie ładnie rośnie. Niech i Gusia nam szybciutko zdrowieje.

Adiva - Ty też się kuruj, złotko. Ja mego "chopa" też dorywam, zwłaszcza przed kompem (bo tu najłatwiej Go zastać, hi, hi) i musze przyznać, że Jemu te intensywne staranka to jak najbardziej odpowiadaja. Ale niestety, raz to się poskarżył, że czuje sie jak buchaj rozpłodowy, jako że ma się kochać w odpowiednich dniach:-D. A propos wahadełek i energii, to ja średnio wierząca i niepraktykująca. Ale życzę, by przepowiednia Twojej kumpeli się sprawdziła.:tak:

Electra - I Tobie zdrówka życzę!

Flower - Witaj wśród nas. Cieszymy się, że tu jestes.

Moniola - Dziewczyny mają rację - ciesz się, ze tych objawów nie masz, one czasem potrafią nieźle uprzykrzyć ciążę. A z Fasolką na pewno wszystko OK.

Buziam i zmykam do kuchni. A wiecie dlaczego kobiety mają mniejsze stopy od mężczyzn?

Żeby miały bliżej do zlewozmywaka;-):-D

reklama
Jeszcze jedna wiadomosc od Gusi :-). Gusia wszystkim Wam bardzo dziekuje i mowi, ze bardzo jej nas brakuje. Dbaja o nia bardzo wiec ma nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia. No i jeszcze Gusia bardzo gratuluje Manioli i cieszy sie, ze choc pomalu to jednak przybywa nam dwoch kreseczek :-)

nenius dzieki za te pozdrowienia, przekaz gusi usciski

mama pati hihihihihihihi , no, pochwal sie tym obiadem :-D

majeczko ja tez jestem za remontem listy:tak:i przekaz pozdrowienia dla monik

Mama Pati to pochwal się co na ten obiadek wymyśliłaś?

mama pati hihihihihihihi , no, pochwal sie tym obiadem :-D

No skoro tak dopytujecie, tośmy dziś pałaszowali zupkę czosnkową z grzankami, oraz makaron z sosem pieczarkowym i pulpecikami:-D:tak:. Nic wykwintnego, ale trochę roboty z tym jest, zwłaszcza jak się ma w domu rozrabiakę, na która trza mieć oko non-stop :-D

Witajcie dziewczynki!! troszke was poczytalam ale dzisiaj jestem niezywa...
ja poprostu nie wiem co jest ale dzisiaj nie moglam spac zreszta tak mam od tygodnia:-(dzisiaj usnelam ok.3:30 a do pracy musialam wstawac o 5 masakra:-(ale nie czuje sie zmeczona! chyba to sloneczko tak na mnie dziala;-)
Klaudia ja juz tez olalam te testy mnie za to zawsze pokazywaly 2 kreseczki heh dziwne ciagle owulka ..;-)w tamtym cyklu je stosowalam i nic...
Monik trzymaj sie Kochana !! Dużo zdrówka !!
mama pati to dobry znak z tym wiesiolkiem:-):-)Trzymam aby to byl mikolajkowy dzidzius:tak::tak:
Dziekuje za pozdrowionka od Gusi!! Oby szybciutko do nas wrocila i pochwalila sie fasoleczka:-):-)
Flower Witaj !! oby 2 kreseczki pojawily sie szybciutko:tak::tak:

U mnie bez zmian wszystko boli chyba @ zbliza sie wielkimi krokami (a ja mam taka nadzieje na 2 kreseczki...) ...
Trzymajcie sie dziewczynki:tak:

Witajcie kochane, właśnie wróciłam do domu i pierwsze wrzucam Wam zdjęcie z usg Gusi.
Zdj_cie002.jpg

A tutaj trochę je ulepszyłam aby było lepiej widać
Zdj_cie002-1.JPG

No to teraz mogę przystąpić do czytania waszych postów z całego dnia

adiva ja tez nie mam pojęcia jaka mam grupę krwi:szok: przeraża mnie Twój opis szukania żył:szok: Dziewczyny...boje się:szok:
Ale co tam dla fasolki jeszcze nie jedno przyjdzie mi zneść:tak:
Mój M jest chory. Rano miał prawie 40 stopni goraczki!
W nocy bardzo trząsł sie z zimna:no: a teraz jest juz u lekarza:tak:
Monik tez jest chora-biedactwo trzymam kciukasy żeby wrocila szybciutko do zdróweczka:tak:Bo już tęsknie!!!
Dorotko wszyscy czekamy na Ciebie i Twoją fasolke! Wracajcie szybciutko. Zdroweczka życze
Majeczko, to ja Cię tutaj ochranię, dziewczyno Ty biegnij zrobic grupę krwi a jeśli masz Rh- a Twój M Rh+ i macie konflikt, to co wtedy, jutro rano na badanka, i nie ociągać się, to jest BARDZO WAŻNE
M pozdrów i dbaj o niego ale z daleka, żeby Cie nie zaraził
Laski wierzycie w rożne siły typu.....bioenergie wahadełka itd?

A moje żyły poki co są uratowane...ale zobaczymy na jak długo...lekarz powiedział ze jak sie lepiej poczuje mam sie do niego udać i nic nie jesc itd i z rana przyjsc to do 12 zdaża mi pobrac krew i wieczorem bede miała wyniki...no to nic musze sie kurować...dobrze że to tylko przeziebienie...troszke kicham itd...nie dam sie grypie ! :-D
No to ja jako jedyna Ci powiem, że wierzę i jeszcze dodam, że uważam że dzięki bioenergo mam synka bo w tym cyklu kiedy zaszłam to pojechałam do niego, z powodem problemu zajściem w ciąże i wymachiwał rękami przede mną i naprawdę czułam prądy, a potem za 2 tyg zobaczyłam 2 kreseczki
Cześć mam dobre wieści :-):-):-)

Udało mi się zapisać do instytutu :-):-):-) (wstałam o 3:30 ale byłam pierwsza do zapisu :-D) i w dodatku muszę czekać na przyjęcie tylko miesiąc a nie 3 lub 4 tralalalaa :-D
Nenius to super, bardzo sie cieszę

Ja też trzymam kciuki za nas obie :-) I nie tylko of kors :-)

Ten cykl to mam jakiś pokićkany. To pierwszy taki "świadomy" cykl - mierzę temperaturę, robię testy owulacyjne i takie tam - no i każda z tych rzeczy wskazuje na co innego :baffled: W związku z tym wychodzi na to, że miałam już dwie owulacje hihi. :-D W 11 dc tempka mi skoczyła (test ujemny), w 12 znowu spadła (test dodatni), w 13 znowu skoczyła (test ujemny) :angry:. Wiem, tyle, że nic nie wiem.
No i postanowiłam, że jak nie zaciążę w tym miesiącu, to pieprzę to wszystko i co ma być to będzie. Koniec wariowania!!!
Jakbym zobaczyła ten wykres to mogłabym Ci coś o nim powiedzieć
Przekazuję Naszym Wszystkim Staraczkom od Monik75 Pozdrowionka:-):tak: Była dziś u lekarza dostała bezpieczny syrop i antybiotyk. Czuje się juz lepiej goraczka spadla. Niebawem sama o tym napisze:tak:
Monik, kuruj sie kochana
Dzięwczynki macie uściski od Gusi :tak:

A ja dostalam od niej mmsa ze zdjeciem z usg :-), ale nie dam rady wrzucic go na BB :-(. Moze Loretka tez dostala :confused:
Dostała, dostała, ale była w pracy i nie mogła wrzucić, ale już jest
No skoro tak dopytujecie, tośmy dziś pałaszowali zupkę czosnkową z grzankami, oraz makaron z sosem pieczarkowym i pulpecikami:-D:tak:. Nic wykwintnego, ale trochę roboty z tym jest, zwłaszcza jak się ma w domu rozrabiakę, na która trza mieć oko non-stop :-D
mama pari, zupa czosnkowa, to straszne - nie cierpie czosnku, ale makaron z sosikiem pieczarkowym to mniam, mniam
Witajcie dziewczynki!! troszke was poczytalam ale dzisiaj jestem niezywa...
ja poprostu nie wiem co jest ale dzisiaj nie moglam spac zreszta tak mam od tygodnia:-(dzisiaj usnelam ok.3:30 a do pracy musialam wstawac o 5 masakra:-(ale nie czuje sie zmeczona! chyba to sloneczko tak na mnie dziala;-)

U mnie bez zmian wszystko boli chyba @ zbliza sie wielkimi krokami (a ja mam taka nadzieje na 2 kreseczki...) ...
Trzymajcie sie dziewczynki:tak:
A może to nie @ sie zbliza, poczekamy, zobaczymy, ja nadal trzymam mocno kciuki

reklama
Dobry wieczor Kochane witam sie z Wami serdecznie ,sciskam i caluje.Stesknilam sie bardzo (chodz codziennie Was czytam) i postanowilam sie chociaz przywitac.Witam wszystkie Nowe Staraczki,i gratuluje OGROMNIE tym zafasolkownym.Zycze spokojnych 9 miesiecy:tak:
U mnie nic nowego tylko ,to ze postanowilam pojsc sie skontrolowac do pani ginekolog.I niestety mam same zle nowiny od niej .Wiec macica i jaowody w porzadku,szyjka macicy rowniez ,zero sladu nadzerki lecz mam jajniki ktore sa bardzo powiekszone i zle pracuja ,a za tym idzie fakt ze dopoki nie wroca do naturalnej formy to nie mam szans na fasolke.Dala mi skierowanie na kompleksowe badania hormonalne,po nich odpowiednia kuracja i dopiero pozniej moge sie zaczac starac .
I co Wy na to Dziewczyny ,napiszcie mi co o tym myslicie bo dostane siwych wlosow,czy to cos powaznego?
PROSZE POMOZCIE mi

Do góry