reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Czy Wasze dzieci tez czasami tak walczą z cycem? Moja na wieczor lapie takie fazy szarpania sutkiem, w prawo, lewo, gora dol... az jej wypada i wtedy lapczywie szuka znowu. Zastanawiam sie o co chodzi... za malo polarmu? A moze jelita mecza?...

Czy Wasze dzieci tez czasami tak walczą z cycem? Moja na wieczor lapie takie fazy szarpania sutkiem, w prawo, lewo, gora dol... az jej wypada i wtedy lapczywie szuka znowu. Zastanawiam sie o co chodzi... za malo polarmu? A moze jelita mecza?...
Sprawdzilam i siknela fontanna mleka 😳 moze mala za plytko ssie? Juz sama nie wiem.

Mojarobi dokladnie to samo, a jak nie zlapie szybko od nowa, to jest taka zła..... Teraz zaś wybudzam ją od półtorej godziny, zeby cos zjadła, a ona moze 10 pochlipala mleczka i spi...

Zobacz załącznik 1246192
Pewnie o ten produkt pytasz.

A na pewno mała została dobrze zważona? Bo nas ze szpitala przez chwilę nie chcieli wypuścić, bo za duży spadek masy, a potem magicznie dziecko przybrało 80gr w 4h niecałe.

A jak z wskaźnikami skutecznego karmienia (do znalezienia np. tu: Link do: Jak nie zabić dziecka piersią?). Brudzi odpowiednią liczbę pieluch?
Moje dziecko moczy pieluszki, teraz mniej kupek robi, bo mm jest dorzucone, ale nie woła 8 razy dziennie jeść, tylko 3-5 razy góra.

Mnie Doradca laktacyjny kazała budzić na cycu zdecydowanie, a to pomiziac po uchu a to uszczypnąć w ramię i w środę kończymy miesiąc a na wadze prawie kilo do przodu [emoji3] Gdzie w szpitalu przez dobę też chciałam zagłodzić dziecko bo ładnie ssało przez 40 minut i zasypiało, jak pytałam położnych to tak napewno najedzony. A, się okazało, że w ogóle mleka jeszcze nie miałam.
Moje dziecko moczy pieluszki, teraz mniej kupek robi, bo mm jest dorzucone, ale nie woła 8 razy dziennie jeść, tylko 3-5 razy góra.

reklama
Do góry