Nadja_n
Fanka BB :)
Jeżeli już pokazujemy maleństwa, to oto Anastazja :-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeżeli już pokazujemy maleństwa, to oto Anastazja :-)
To moja Amelie Sophie![]()
Moja jak się pręży to robi się czerwonaCzy Wasze maluchy jak płacza albo prężą, się mają takie tz. Marmurowe kolorki na buzi? Czerwono-białe
Czytam o tym w internecie i moja coś takiego ma jak wyraża jakieś emocje to pojawia się taka siateczka (marmur o tym piszą) na policzku.
Jutro mam 1 wizytę kontrolna u pediatry to zapytam.
kiedyś biegaliśmy za mięsemMi położna powiedziała ze kiedyś dzieci w nocy tylko na brzuchu spały. Wiec jak jej jest lepiej to tak ją kładę, czuwamale już tez trochę podsypiam, dzisiaj miałyśmy pierwszy nocny sukces mała spała od 21 do 2.30
![]()
Ja zauważyłam, że po spędzeniu całego dnia na dworzu - nawet bez czapki przez solidną część, bo nie było wiatru - z twarzy w ogóle zniknęła. No ale wróciła, z tym, że mniej. Niby słyszałam, że od słońca szybciej przechodzi, ale nie spodziewałam się, że aż tak to może wyglądać. Na dworzu byliśmy od 11 do 18.30 bez przerwy, bo w niedzielę było pięknie i 20 stopni. Na spacerze wiało, ale potem u znajomych na podwórku mega zacisznie, siedzieliśmy w krótkich rękawkach.U nas to samo, buzia oraz korpus żółty no i trochę białka. Tez to mi mama moja mówiła bo też jako dzieciak miałam i długo bardzo bo też mama mnie KP. Też trzymam za Twoja mloda kciuki aby niska była bilirubina
Tak, , zgadzam się całkowicie, dlatego na brzuszku moją kładę tylko na przewijaku albo na sobie, na boczku max pól godziny i na plecy, dopiero wtedy zasypiam sama. Jak już maluchy same się obracają brzuch-plecy-brzuch, to mogą spać na brzuchu, bo jak coś, to się obrócą. No ale bez poduszki - coby się nie udusić.kiedyś biegaliśmy za mięsemjak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016
nawet na boku do snu się nie układa może akurat traf naszym się nic nie stanie ale z badań wynika że cyt......co roku umiera 3500 dzieci w związku ze snem. Obejmuje to SIDS, zgony o niejasnym podłożu, śmierć związaną z brakiem dopływu powietrza i uduszeniem (tutaj muszę dwa słowa – suffocation oznacza uduszenie na skutek np. wpadnięcia twarzą w poduszkę i braku dostępu do tlenu, a strangulation – uduszenie na skutek np. zaciśnięcia się czegoś na szyi)....
nawet przy refluksie zalecają na plecach skądś się to bierze.
kiedyś biegaliśmy za mięsemjak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016
nawet na boku do snu się nie układa może akurat traf naszym się nic nie stanie ale z badań wynika że cyt......co roku umiera 3500 dzieci w związku ze snem. Obejmuje to SIDS, zgony o niejasnym podłożu, śmierć związaną z brakiem dopływu powietrza i uduszeniem (tutaj muszę dwa słowa – suffocation oznacza uduszenie na skutek np. wpadnięcia twarzą w poduszkę i braku dostępu do tlenu, a strangulation – uduszenie na skutek np. zaciśnięcia się czegoś na szyi)....
możesz mieć rację z tym słońcem bo mój miał bili 18 jak byliśmy w szpitalu przypomnę lutyJa zauważyłam, że po spędzeniu całego dnia na dworzu - nawet bez czapki przez solidną część, bo nie było wiatru - z twarzy w ogóle zniknęła. No ale wróciła, z tym, że mniej. Niby słyszałam, że od słońca szybciej przechodzi, ale nie spodziewałam się, że aż tak to może wyglądać. Na dworzu byliśmy od 11 do 18.30 bez przerwy, bo w niedzielę było pięknie i 20 stopni. Na spacerze wiało, ale potem u znajomych na podwórku mega zacisznie, siedzieliśmy w krótkich rękawkach.
Może i tak ale moja córka na plecach śpi z 15 minut i jest płacz . Tylko na brzuchu zaśnie i śpi . Nawet już główkę przekręci na druga stronę bo ja asekuruje wtedy.kiedyś biegaliśmy za mięsemjak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016
A to ciekawe z tą witaminą d. Czy to kwestia tej bilirubiny czy raczej związana z tym, że wcześniakmożesz mieć rację z tym słońcem bo mój miał bili 18 jak byliśmy w szpitalu przypomnę lutyi neaontolog podoba dawkę wit d zlecił 800 j dopiero po 3 tyg zdjeli mu na 400 j
ale nie wiem czy na związek nie pytałam![]()