reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Pomimo ciężkiego wieczoru, Lena wstała dopiero chwilę przed 5, narzeczony nakarmił i przebrał położył spać i wstała o 8:30 😄 tak to mi się podoba 😄 i teraz niedawno co zasnęła 😅 obiad przygotowany, tylko rybę usmażyć zostało 😄😄
To Czaruś już ogarnął, że w nocy się śpi i jak po kąpieli i jedzonku zasypia (zwykle między 21 a 22), tak śpi do 4:30-5:30 🙈 potem nie śpi gdzieś do 7 i albo jedzonko i spanie z mamą albo biorę go do łóżka i wtulony we mnie zasypia na godzinkę 🤭 w dzień też potem śpi jedna albo dwie drzemki po 1-2 godziny, jak nie śpi to zazwyczaj się uśmiecha i głuży, a jak płacze to już trzeba kombinować 😁 a jak muszę coś zrobić to albo go zostawiam na kanapie i sobie leży/zasypia albo do fotelika i patrzy co robię, oby już taki grzeczny został 😍

reklama
To Czaruś już ogarnął, że w nocy się śpi i jak po kąpieli i jedzonku zasypia (zwykle między 21 a 22), tak śpi do 4:30-5:30 🙈 potem nie śpi gdzieś do 7 i albo jedzonko i spanie z mamą albo biorę go do łóżka i wtulony we mnie zasypia na godzinkę 🤭 w dzień też potem śpi jedna albo dwie drzemki po 1-2 godziny, jak nie śpi to zazwyczaj się uśmiecha i głuży, a jak płacze to już trzeba kombinować 😁 a jak muszę coś zrobić to albo go zostawiam na kanapie i sobie leży/zasypia albo do fotelika i patrzy co robię, oby już taki grzeczny został 😍
Moja też wie, że noc jest do spania 😁😁 zasypia między 20-21 (o ile nigdzie nie jesteśmy) wstaje kolo 3-4 na cyculka i spi do 6-7. Takze nie jest zle! A tak to caly dzien śmieszki, czasami złości ale jest cudowna 😍😍😍😍 wczoraj byliśmy u moich rodziców od 16 do 20 to bez drzemki lezala tam na łóżku i grzeczna super 😁😁 oby zęby były bezbolesne

Kurcze dziewczyny podziwiam jak wasze dzieciaki wytrzymują od 20 czy 21 do 5 bez karmienia;D moja jak zje o 20 to k północy koniecznie butla. A później jeszcze gdzies kolo 3-4 następna... co prawda jak zje to idzie dalej spac ale bez dwóch butelek przez noc to nie jest noc ;D a co najlepsze w dzień jest dobra do czasu uczucia głodu a potem ciezko ja przetrzymać bo tak sie bedzie darla jakby ze skóry obdzierali;D

Ale za to naszym małym sukcesem jest to ze nasza pyza juz od tygodnia spi w swojej dostawce do naszego lozka... mama odzyskała swoje miejsce w łóżku, a tata sie śmieje ze odzyskał mame ;D i wszyscy są zadowoleni haha ;p

Kurcze dziewczyny podziwiam jak wasze dzieciaki wytrzymują od 20 czy 21 do 5 bez karmienia;D moja jak zje o 20 to k północy koniecznie butla. A później jeszcze gdzies kolo 3-4 następna... co prawda jak zje to idzie dalej spac ale bez dwóch butelek przez noc to nie jest noc ;D a co najlepsze w dzień jest dobra do czasu uczucia głodu a potem ciezko ja przetrzymać bo tak sie bedzie darla jakby ze skóry obdzierali;D
Sama się czasem dziwię jak mały daje radę skoro w dzień po 3-4h taki ryk o jedzenie jakby tydzień nie jadł 🙈 ale w sumie ja też w dzień bym tak długo nie wytrzymała bez jedzenia jak w nocy 😁

My też jak na razie w nocy śpimy, z czasem to różnie, zwykle między 20 a 21 zasypia i śpi do 1-2, szybkie jedzonko i z powrotem do spania, potem karmienie o 5 i znowu śpi, ten poranek często u mnie na brzuszku 🥰 chociaż różnie to bywa z godzina zasypiania i nocnego karmienia. aczkolwiek nie chce was martwić, po 3-4 miesiącu bywa regres snu i jest to częste zjawisko 😂🙈
Raz zasnął kolo 22 30 i obudził się dopiero po 5, ale oprócz tego że się wyspałam to wolę jak jednak ma pobudkę w środku nocy na karmienie bo dzięki temu bar mleczny jest pełny na 110% 🤭

A teraz po karmieniu położyłam go na kanapie i zajmuje się sam sobą 🌚

Moja spi i funkcjonuje za dnia podobnie jak Czaruś....😀😍

reklama
No to fajnie😆ale masz tam duzo rzeczy w tym lozeczku
Ciotki, wujkowie dali zabawek 😂 leżą sobie, spirala od babci dla niej ciekawa jest, karuzela to już wgl raj dla niej, bo uwielbia oglądać :) wgl to ja zawsze tym kocykiem różowym ją owijam, ale narzeczony nie ogarnia jak ja to robię i drugim nakrywa 😂 najważniejsze, że dziecko w łóżeczku :) w kokonie jeszcze się mieści i śpi w nim od początku :)

Do góry