Ja dzisiaj pytalam o bujaczek. To powiedział, że nie jest za leżaczkami ale w granicach rozsądku można korzystać. I ogolnie dziecko na brzuchu powinno spędzać około 6 h dziennie. Moja nawet 10 nie leżysuper, że potrafi tak leżeć spokojnie ale leżaczek odpada proponuje wpis Link do: Bujaczek- jak rozpoznać… czy nie szkodzi? – mamafizjoterapeuta
i zgadzam się na bajki zdecydowanie za wcześnie ja dopiero karty kontrastowe pokazuje zresztą ze względu na wcześniactwo i żółtaczkę już byliśmy na 2 wizytach u okulisty, trzecia przed nami.
reklama
moja fizjologiczne od ndt totalny przeciwnik coś w stylu 'twarda podłoga' jak w Japonii i żadne inne wynalazki. mój większość czasu na plecach ale tak z 5-6 h na brzuchu leży, czasem nawet śpi oczywiście pod moim nadzorem. dzisiaj już zauważyłam, że główkę utrzymuje jak go trzymamJa dzisiaj pytalam o bujaczek. To powiedział, że nie jest za leżaczkami ale w granicach rozsądku można korzystać. I ogolnie dziecko na brzuchu powinno spędzać około 6 h dziennie. Moja nawet 10 nie leży

Wiesz to tak jak z chodzikami kiedyś mega popularne a teraz ortopedzi przeklinają i plują. Niestety to potem wychodzi po latach co jest dobre a co nie. Marketing się kręci a komuś kasa się zgadza, kosztem dzieci

6h??Ja dzisiaj pytalam o bujaczek. To powiedział, że nie jest za leżaczkami ale w granicach rozsądku można korzystać. I ogolnie dziecko na brzuchu powinno spędzać około 6 h dziennie. Moja nawet 10 nie leży

Bardzo fajny artykułpolecam artykuł mi to dało do myślenia bo moje dziecko tak samo wieczorem się zachowywało i dzisiaj się udało po zastosowaniu tej metody
![]()
Jak pomóc niemowlęciu zasnąć?
Przeczytaj artykuł '' w czytelni portalu DOZ.pl. Poznaj nasze porady i ciekawostki na temat leków, kosmetyków, wyrobów medycznych oraz zdrowego stylu życia.www.doz.pl

A u nas właśnie od dwóch dni właśnie dużo mniej snu w ciągu dnia i ciągły płaczU nas to samo. Ciagle najlepiej na rece, więcej spi a jak nie spi to placze. A jak się coś nie spodoba to jest taki wrzask jakby się ogromna krzywda działa. Maz stwierdzil ze takiego krzyku u małej to jeszcse nie slyszal

Wczesniaki to wojownicy! Mają więcej siły do walki! Ja pozwalam sobie na chwilę bujaka, nie żaden elektryczny ani nic. Zwykły fotelik. Muszę tez obrobić starsza córeczkę. Takze czasami mloda w Bujak karty kontrastowe klade i sie patrzy. A ja poświęcam się starszejmoja fizjologiczne od ndt totalny przeciwnik coś w stylu 'twarda podłoga' jak w Japonii i żadne inne wynalazki. mój większość czasu na plecach ale tak z 5-6 h na brzuchu leży, czasem nawet śpi oczywiście pod moim nadzorem. dzisiaj już zauważyłam, że główkę utrzymuje jak go trzymama miało być tak strasznie bo wcześniak. Trochę pracy i wysiłku i nadgania dzieci urodzone o czasie
.
Wiesz to tak jak z chodzikami kiedyś mega popularne a teraz ortopedzi przeklinają i plują. Niestety to potem wychodzi po latach co jest dobre a co nie. Marketing się kręci a komuś kasa się zgadza, kosztem dzieci![]()

My nie mamy nawet telewizoraMy tez odwracamy od tv![]()

Mikstura
Fanka BB :)
Dziewczęta, widzę, że ostatnio przyjęłyście dwie dziewczyny w swoje szeregi, więc i ja się ujawnię
Założyłam ten wątek z myślą, że mam termin na 1 lutego, jednak został zweryfikowany na 31 stycznia i tak już zostało. Podczytuje Was trochę bo mam córkę z 28 stycznia i bliżej mi do Was niż do styczniówek, które niestety są trochę zarozumiałe
Chętnie bym z Wami czasami popisała 

Witaj, jasne jak nas więcej to więcej doświadczeń, rad i śmiechuDziewczęta, widzę, że ostatnio przyjęłyście dwie dziewczyny w swoje szeregi, więc i ja się ujawnięZałożyłam ten wątek z myślą, że mam termin na 1 lutego, jednak został zweryfikowany na 31 stycznia i tak już zostało. Podczytuje Was trochę bo mam córkę z 28 stycznia i bliżej mi do Was niż do styczniówek, które niestety są trochę zarozumiałe
![]()

reklama
Super że się ujawnilaśDziewczęta, widzę, że ostatnio przyjęłyście dwie dziewczyny w swoje szeregi, więc i ja się ujawnięZałożyłam ten wątek z myślą, że mam termin na 1 lutego, jednak został zweryfikowany na 31 stycznia i tak już zostało. Podczytuje Was trochę bo mam córkę z 28 stycznia i bliżej mi do Was niż do styczniówek, które niestety są trochę zarozumiałe
![]()