reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczynki, sorry za być może głupie bezsensowne pytanie, ale jestem ciekawa. Chodzicie do lekarzy prywatnych? I na prenatalne prywatne? Jeśli tak to Wasi partnerzy/narzeczeni/mężowie wspierają Was wtedy finansowo?( jeśli np. Nie dysponujecie wspólnym kontem bankowym) ? Ja np. Teraz w maju wydam około 700 zł z dwoma wizytami u ginekologa i prenatalnymi, dlatego mnie to ciekawi 🤔 Jak to nie odpowiednie pytanie do danego tematu forum, to przepraszam :)
Ja wszystko na nfz realizuje i wizyty i pernatalne, gdyż mam wrodzoną wade serca więc należą mi sie badania w ramach nfz. Nie narzekam, bo chodze do przychodni przyszpitalnej i dzieki temu mam dobry dostęp do laboratorium i do przodu mam wypisane skierowania na badania krwi tak ze idac na kolejne wizyty mam juz zrobione badania :) minusem jest rzadka ilość USG. A co do finansów mamy wspólne konto i wszystkie koszty dotyczace dziecka czy mnie ida z wspólnego konta. Obecnie jestem w 23 tc :)

reklama
Hej dziewczynki, jestem w 22 tygodniu ciąży dziś byłam na prenatalnych miała być dziewczynka, a jest chłopczyk 😅 dobrze, że nic nie kupowałam 🤣. Od kilku dni pobolewał mnie brzuch i dziś się okazało, że szyjka mi się skraca i stąd te bóle :( któraś z Was może ma podobna diagnozę? Doktor przepisał mi Luteinę i magnez..

Hej dziewczynki, jestem w 22 tygodniu ciąży dziś byłam na prenatalnych miała być dziewczynka, a jest chłopczyk 😅 dobrze, że nic nie kupowałam 🤣. Od kilku dni pobolewał mnie brzuch i dziś się okazało, że szyjka mi się skraca i stąd te bóle :( któraś z Was może ma podobna diagnozę? Doktor przepisał mi Luteinę i magnez..
Hej, ja również mam bóle i niezbyt długą szyjkę, dostałam luteinę. Sprawdzałam, że w pierwszej ciąży w tym samym okresie miałam zaledwie 2mm dłuższą więc chyba też taka moja uroda, że nie mam specjalnie długiej. Sporo pracuję i po ostatniej wizycie właśnie się zaczęłam stresować każdym napięciem brzucha, a wizytę mam normalnie za 4 tygodie dopiero... Czy lekarz mówił Ci coś o ograniczeniu np współżycia w związku z tą szyjką?

haha, ja właśnie kupiłam tylko kilka sztuk i cały czas czekałam na połówkowe żeby się nie zdziwić potem, ale potwierdzona dziewczyna :D

Hej, ja również mam bóle i niezbyt długą szyjkę, dostałam luteinę. Sprawdzałam, że w pierwszej ciąży w tym samym okresie miałam zaledwie 2mm dłuższą więc chyba też taka moja uroda, że nie mam specjalnie długiej. Sporo pracuję i po ostatniej wizycie właśnie się zaczęłam stresować każdym napięciem brzucha, a wizytę mam normalnie za 4 tygodie dopiero... Czy lekarz mówił Ci coś o ograniczeniu np współżycia w związku z tą szyjką?
Wlasnie najgorsze jest to ze ja nawet nie wiem ile ta moja szyjka ma mm... Bo badał mnie nie przez usg ( bo w tym samym dniu miałam prenatalne i chyba dodatkowo nie chciał mi znowu robić usg) Kazał mi więcej odpoczywać i oczywiście zakaz współżycia, ale ja i tak od początku ciąży byłam przewrażliwiona i nie współżyliśmy (na początku ciąży miałam dużego torbiela i też nie mogliśmy)

Wlasnie najgorsze jest to ze ja nawet nie wiem ile ta moja szyjka ma mm... Bo badał mnie nie przez usg ( bo w tym samym dniu miałam prenatalne i chyba dodatkowo nie chciał mi znowu robić usg) Kazał mi więcej odpoczywać i oczywiście zakaz współżycia, ale ja i tak od początku ciąży byłam przewrażliwiona i nie współżyliśmy (na początku ciąży miałam dużego torbiela i też nie mogliśmy)
Ja mam 27mm, w poprzedniej ciąży miałam 29mm w tym samym momencie, a 27 w kolejnym miesiącu czyli teraz jakby miesiąc szybciej mam takiej długości, wtedy nic nie brałam na to i lekarz też nic nie mówił, że coś jest nie tak, a teraz chyba ze względu na to, że nie mogę iść na zwolnienie dał mi tą luteinę, ale nie wspominał nic o współżyciu.

Ja mam 27mm, w poprzedniej ciąży miałam 29mm w tym samym momencie, a 27 w kolejnym miesiącu czyli teraz jakby miesiąc szybciej mam takiej długości, wtedy nic nie brałam na to i lekarz też nic nie mówił, że coś jest nie tak, a teraz chyba ze względu na to, że nie mogę iść na zwolnienie dał mi tą luteinę, ale nie wspominał nic o współżyciu.
A rozmiar szyjki jest wypisany w każdym usg ? Bo czytam ze CL to skrot od szyjki, ale na swoim usg nie widzę takiego skrótu

Dziewczyny czy ktoras z Was brala/bierze Urosept? Znowu mam brac 3x2 tabketki przez leukocyty :( i jak z ruchami dziecka? Ja jestem w 21 tc i czuje bardzo malo :( mam nadzieje ze to przez lozysko z przodu. Pozdrawiam
Ja brałam na początku ciąży jakoś w 8tc przez 10 dni. Pomógł i badania moczu od tamtej pory mam dobre.

reklama
Do góry