reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, powiedzcie czy Wy też tak macie czy tylko ja jestem dziwna 😅 jakoś 3 tygodnie od porodu mam fazę na wszystko co miętowe, ale to do takiego stopnia, że jak myje zęby to aż mam ochotę zjeść tą pastę i tą pianę hahahahha 🤣🤣🙈🙈 Wiem, brzmi głupio ale tak mam, mam bzika na miętę, codziennie muszę mieć mentosy ciemne niebieskie, bo jak nie mam chociaż jeden dzień to po prostu wariuje, muszę mieć coś miętowego w buzi... Codziennie muszą być w domu lody Miętowe z kawałkami czekolady z Zielonej Budki te 1-1,5 litrowe i potrafiłabym zjeść je kilogramami ( zawsze lody mietowe były moimi ulubiony i ogólnie zawsze uwielbiałam mietowe rzeczy 😁), natomiast innych lodów nie potrafiłabym tyle zjeść, tylko te mietowe. To tyle ze smaków 😅
Ale mam jeszcze starsznie wyczulony węch na ładne zapachy i potrafię wąchać jak ćpunka świeżo wyprane ubrania, które pachną moim ulubionym niebieskim płynem do płukania z Lenor/Softlan. Normalnie potrafię stać i wąchać 5 minut jakbym się narkotyzował hahaha 🙈🤣 Odświeżacz do powietrza w łazience tak samo jak psiknie to wącham i normalnie mmm...

Nigdy tak nie miałam, dopiero po porodzie tak się stało 😳
Ja takich zachcianek ani w trakcie ciazy ani teraz na szczęście nie mam 😜🙂

reklama
Dziewczyny, powiedzcie czy Wy też tak macie czy tylko ja jestem dziwna 😅 jakoś 3 tygodnie od porodu mam fazę na wszystko co miętowe, ale to do takiego stopnia, że jak myje zęby to aż mam ochotę zjeść tą pastę i tą pianę hahahahha 🤣🤣🙈🙈 Wiem, brzmi głupio ale tak mam, mam bzika na miętę, codziennie muszę mieć mentosy ciemne niebieskie, bo jak nie mam chociaż jeden dzień to po prostu wariuje, muszę mieć coś miętowego w buzi... Codziennie muszą być w domu lody Miętowe z kawałkami czekolady z Zielonej Budki te 1-1,5 litrowe i potrafiłabym zjeść je kilogramami ( zawsze lody mietowe były moimi ulubiony i ogólnie zawsze uwielbiałam mietowe rzeczy 😁), natomiast innych lodów nie potrafiłabym tyle zjeść, tylko te mietowe. To tyle ze smaków 😅
Ale mam jeszcze starsznie wyczulony węch na ładne zapachy i potrafię wąchać jak ćpunka świeżo wyprane ubrania, które pachną moim ulubionym niebieskim płynem do płukania z Lenor/Softlan. Normalnie potrafię stać i wąchać 5 minut jakbym się narkotyzował hahaha 🙈🤣 Odświeżacz do powietrza w łazience tak samo jak psiknie to wącham i normalnie mmm...

Nigdy tak nie miałam, dopiero po porodzie tak się stało 😳

U mnie piwo bezalkoholowe.. nie lubiłam smaku piwa aż do teraz.

Ja nie widze w tym nic złego 🙂moja mała uwielbia ciumkać i mleka nie mam to co ma ciumkać?🙂tylko smoczek 🙂
Dokładnie też tak mam, ja wogole żałuję, że nie zabrałam do szpitala bo nawet nie mogłam się spakować do domu bo ciagle chciał być na cycku😅
A teraz uwielbia pakować do buzi wszystkie cztery palce😅 leży w łożeczku to wyrzuca z buzi smoczek, odwraca głowę w drugą stronę niż ja leżę i dawaj cała pięść do buzi😅

Dziewczyny macie doświadczenie ze swoimi starszymi dziećmi czy naprawdę jest tak że dolegliwości z brzuszkiem mijają wraz z 3 miesiącem? Mi pediatra kazała czekać że te bóle brzucha płacze miną i dała tylko espumisan i delicol

Dokładnie też tak mam, ja wogole żałuję, że nie zabrałam do szpitala bo nawet nie mogłam się spakować do domu bo ciagle chciał być na cycku😅
A teraz uwielbia pakować do buzi wszystkie cztery palce😅 leży w łożeczku to wyrzuca z buzi smoczek, odwraca głowę w drugą stronę niż ja leżę i dawaj cała pięść do buzi😅
Moja próbuje zabawki wkładać ale jeszcze niezdarnie jej to wychodzi🤣, podejrzewam ze u nas te płacze to mogą mieć związek z ząbkowaniem . Wiadomo zębów nie będzie ale wszystko zaczyna tam pracować. Katar ból brzucha i jeszcze ząbkowanie ehh te macierzyństwo 🙂😳

reklama
Hahaha, cwaniak 😂 Moja też teraz ma fazę na wkładanie piąstek do buzi i już ślinka się produkuje 😄

Do góry