Cześć dziewczyny jestem w pierwszym cyklu stymulowania clo. Dzisiaj mam 8 dzień cyklu i jeden jedyny pęcherzyk urósł mi do 7.2 mm Jak sądzicie jest jeszcze szansa że coś z tego będzie ?? Miałyście może podobne sytuacje. Lekarz powiedział mi że mam się nie nastawiać na fajerwerki ..
reklama
92Tynka92
Fanka BB :)
Właśnie kończy się mój pierwszy stymulowany cykl. Brałam po 1 tabl clo przez 5 dni, od 3dnia cyklu. Pierwsze usg miałam w 11dniu cyklu i miałam 5 pęcherzyków po ok. 16 mm każdy. Tylko że ja mam pcos, jestem przerażona że tych pęcherzyków było aż za dużo.Cześć dziewczyny jestem w pierwszym cyklu stymulowania clo. Dzisiaj mam 8 dzień cyklu i jeden jedyny pęcherzyk urósł mi do 7.2 mm Jak sądzicie jest jeszcze szansa że coś z tego będzie ?? Miałyście może podobne sytuacje. Lekarz powiedział mi że mam się nie nastawiać na fajerwerki ..
ja również mam pcos. Ale niestety na mnie clo słabo zadziałał . Myślałam że lepiej zareaguje mój organizm i będą szybciej rosły pęcherzyki i będzie ich więcej .Właśnie kończy się mój pierwszy stymulowany cykl. Brałam po 1 tabl clo przez 5 dni, od 3dnia cyklu. Pierwsze usg miałam w 11dniu cyklu i miałam 5 pęcherzyków po ok. 16 mm każdy. Tylko że ja mam pcos, jestem przerażona że tych pęcherzyków było aż za dużo.
blanny
8 dc to moim zdaniem bardzo wcześnie na monitoring przy clo. Kiedy masz następne USG?ja również mam pcos. Ale niestety na mnie clo słabo zadziałał . Myślałam że lepiej zareaguje mój organizm i będą szybciej rosły pęcherzyki i będzie ich więcej .
Następne mam w czwartek czyli to będzie 11 dzień cyklu a później w 15 dniu cyklu .. ja clo brałam od 1 do 5 dnia cyklu . Z tego co wywnioskowałam to Pani ginekolog spodziewała się większych efektów ale nie mogła mi dokładnie stwierdzić ile według niej w tym 8 dniu cyklu powinien mieć pęcherzyk żeby była szansa na owulację.
wydawało mi się że ten 8 dzień będzie okej.8 dc to moim zdaniem bardzo wcześnie na monitoring przy clo. Kiedy masz następne USG?
blanny
To bardzo wcześnie brałaś clo. Standardowo bierze się od 3 do 7 dnia cyklu przy cyklach 28 dni. Ja mam dłuższe cykle i później owu, więc biorę clo od 5 do 9 dnia cyklu. Na pierwsze USG chodzę w 13-14 DC, bo wcześniej nie ma sensu. Nie spotkałam się, by ktoś brał od 1 dnia cyklu. Może masz bardzo krótkie cykle typu 25 dni albo bardzo wcześnie owu? 11 dc będzie bardziej sensowny moim zdaniem w przypadku normalnego brania (od 3 dnia cyklu). Ale od 1 dnia cyklu to się nie spotkałam...Następne mam w czwartek czyli to będzie 11 dzień cyklu a później w 15 dniu cyklu .. ja clo brałam od 1 do 5 dnia cyklu . Z tego co wywnioskowałam to Pani ginekolog spodziewała się większych efektów ale nie mogła mi dokładnie stwierdzić ile według niej w tym 8 dniu cyklu powinien mieć pęcherzyk żeby była szansa na owulację.
Nic już nie poradzisz, musisz czekać. Zobaczysz za trzy dni.
ja mam bardzo nieregularne miesiączki ( Czasami miałam 2/3 razy w roku ) i nie mam wogóle owulacji. Generalnie miesiączki mam cały czas wywoływane duphastonem.To bardzo wcześnie brałaś clo. Standardowo bierze się od 3 do 7 dnia cyklu przy cyklach 28 dni. Ja mam dłuższe cykle i później owu, więc biorę clo od 5 do 9 dnia cyklu. Na pierwsze USG chodzę w 13-14 DC, bo wcześniej nie ma sensu. Nie spotkałam się, by ktoś brał od 1 dnia cyklu. Może masz bardzo krótkie cykle typu 25 dni albo bardzo wcześnie owu? 11 dc będzie bardziej sensowny moim zdaniem w przypadku normalnego brania (od 3 dnia cyklu). Ale od 1 dnia cyklu to się nie spotkałam...
Nic już nie poradzisz, musisz czekać. Zobaczysz za trzy dni.Ja za to pojutrze mam monitoring, ciekawe, czy mi coś urosło.
A czujesz jajniki ??
Bo mnie od paru dni pobolewa lewy jajnik ( chociaż dziwne bo ten jeden pęcherzyk był w prawym ) .
Nie mam za bardzo doświadczenia i nie wiem czy przy clo przed owulacją powinno się czuć jakoś jajniki.
blanny
Jajniki mogą boleć ot tak - niekoniecznie ma to związek z rosnącym pęcherzykiem, owulacją czy czymkolwiek... Wiele razy miałam tak, że ogromnie mnie bolał i myślałam, że mam owu, a się okazywało, że cykl był bezowulacyjny... Także fakt, że nie czujesz jajnika lub czujesz, nie musi nic oznaczać. Trzymam kciuki, że za trzy dni okaże się, że jajeczko urosło ładne i owu będzie u Ciebie.ja mam bardzo nieregularne miesiączki ( Czasami miałam 2/3 razy w roku ) i nie mam wogóle owulacji. Generalnie miesiączki mam cały czas wywoływane duphastonem.
A czujesz jajniki ??
Bo mnie od paru dni pobolewa lewy jajnik ( chociaż dziwne bo ten jeden pęcherzyk był w prawym ) .
Nie mam za bardzo doświadczenia i nie wiem czy przy clo przed owulacją powinno się czuć jakoś jajniki.
reklama
dziękuję i również trzymam kciuki żeby u Ciebie urosły pęcherzykiJajniki mogą boleć ot tak - niekoniecznie ma to związek z rosnącym pęcherzykiem, owulacją czy czymkolwiek... Wiele razy miałam tak, że ogromnie mnie bolał i myślałam, że mam owu, a się okazywało, że cykl był bezowulacyjny... Także fakt, że nie czujesz jajnika lub czujesz, nie musi nic oznaczać. Trzymam kciuki, że za trzy dni okaże się, że jajeczko urosło ładne i owu będzie u Ciebie.![]()