reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Kasia - widzialam Wrog u bram, moj maz tez lubi filmy wojenne, naogol szlam spac albo poczytac w tym czasie, ale ten film obejzalam. Jeszcze mi sie podobal film Gwiazda, w oryginale tylul "Zwiezda" - wyobraz sobie ze rosyjski, gorąco polecam Tobie i mezowi. Nieco tematycznie polecam Katyn, bardzo dobry film i wart Oskara moim zdaniem, pozostawia w zadumie. Labirynt Fauna mnie nie skusil, zajawki mnie nie zachęciły.
I jeszcze a propos filmow - widzialyscie moze "Ostrza chwaly" (Blades of glory)? Dawno sie tak nie uchichralam na filmie.

Co do glutenu to ja osobiscie jeszcze Staskowi nie wprowadzilam. Moj synek dwa razy bral juz antybiotyk, to moze, ale nie musi czasowo oslabic jakies tam kosmki w jelitach, co moze miec wplyw na tolerancje glutenu. Ale kaszka manna juz zakupiona i chyba w tym tygodniu sprobujemy.

Z pewnoscią powiem mężowi o tym filmie :-D a Katyń też widzielismy i równiez uwarzam, że zasłuzył na Oskara :dry: szkoda, że nie dostał, ale równiez jest sukces że dostał nominacje.

Kuba na szczęście (odpukać) był dwa razy lekko przeziębiony katar, nawet nie kaszel.I to praz przeze mnie a raz przez tesciową :dry: byłysmy chore i go zaraziłyśmy. Ja to wiecie jestem przy dziecku cały czas to trudno, aby sie nie zaraził, ale jak mówiłam teściowej aby na razie do niego nie przychodziła bo go zarazi to nie docierało :no: :wściekła/y: antybiotyku nie brał i mam nadzieje, że dłuuugo go nie weźmie.

Dziś kolejny raz zaczeliśmy dzień śniadaniem z kaszki manny i deserku :tak: ależ on to lubi, a ja kocham patrzeć jak je z zapałem.

Co do ebay to ja nie kupuje na nim :confused: :nerd: sama nie wiem jak to działa czy to podobnie jak allegro???? Na Allegro jestem sobie dobrych pare lat. A na ebay to chyba tylko Euro się płaci.

reklama
Z pewnoscią powiem mężowi o tym filmie :-D a Katyń też widzielismy i równiez uwarzam, że zasłuzył na Oskara :dry: szkoda, że nie dostał, ale równiez jest sukces że dostał nominacje.

Co do ebay to ja nie kupuje na nim :confused: :nerd: sama nie wiem jak to działa czy to podobnie jak allegro???? Na Allegro jestem sobie dobrych pare lat. A na ebay to chyba tylko Euro się płaci.

:no::no:
Ja tam placilam zlotowkami:tak::tak:

w ogole jak bylam w UK to uwielbialam na ebayu kupowac, allegro srednio lubie ze wzgledu na to, ze wlasnie tak malo osob w Polsce uzywa systemow podobnych do PayPal.

A co do Katynia...ja niestety bylam rozczarowana. Wiekszosc filmu dla mnie bylo jakims tasiemcem, chociaz oczywiscie rozumiem i szanuje powody Wajdy.

Wszystkim dzieciaczkom zycze zdrowka.
No i Wam..niedzieli bez tesciowych!

No, melduję się ponownie. Uhh, udało mi się jeszcze o 6:00 zmrużyć oko na godzinkę ale normalnie rzadko mi się taka bezsenność zdarza. Chyba za bardzo przeżywałam Tymkowy jadłowstręt, który - jak do tej pory - dzisiaj się nie powtórzył. Ale mały kaszle i chyba jutro kopsnę się z nim do przychodni. Chociaż z kolei nie lubię tam chodzić, kiedy nie jestem pewna choroby, bo tam akurat na pewno coś załapie, a obsuwy są godzinne.

Carioca - kawkę piję dopiero teraz, bo wcześniej nie chciałam jeszcze tak na 100% kończyć leżakowania. A tak to chociaż jeszcze sobie dociągnęłam z godzinkę i jest gicio.

No i wkurzyłam się, bo Kubica jak zwykle nie skończył jazdy. Musiał mu jakiś kretyn wjechać pod koła. A tak pięknie się zapowiadało:baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A ten szczur Nicki jak zwykle się prześlizgnął i to jeszcze na podium, wrrrr.

Harsh - ja nie widziałam jeszcze Katynia i mam średnią na to ochotę, bo nie znoszę drugiej wojny światowej (jako historyk) i jakoś tak uprzedzona jestem do tego etapu w naszych dziejach. Ale może kiedyś się skuszę, bo w końcu co Wajda to Wajda a i nominacja do Oskara o czymś świadczy.

Witajcie kochane...
Oj Angolandia nieszczesna i jeszcze leje
A podroz? Nawsciekalam sie na Stacha bo przed podroza spal tylko godzinke w domku a potem u rodzicow darl sie przez dwie...myslalam ze mu leb ***** ale w koncu zasnal...ze zmeczenia. No i dostalam nerwa ze mnie jazda bez trzymanki czeka:baffled: A w samolocie? pobawil sie 15 minut i spal jak zwloki przez kolejne dwie, podczas gdy caly samolot dawal koncert na 20 glosy - bylo chyba 20 dzieci - a moj kimal jak zabity.:-):-):-) Ale przyznam ze najgorsze byly bajtle w wieku 2-3 lata bo je chyba najtrudniej 'okielznac':baffled:
A powrot udany, mieszkanko J nawet nie najgorsze a najwaznijesze ze mieszkamy sami...poza tym powrot na ',malzenstwa' lono udane...nawet baaaardzo;-):-)ach brakowalo mi tego...a teraz pije sobie kawke zrobiona J styl i zajadam pyszniutka bo meska reka robiona jajoweczke...mmmm pychaaa...jestem szczesliwa!!!!!
zmykamy na ogledziny terenu, trzymajcie sie, jutro bede online;-):-D...bo tej nocy musze sie jeszcze dobrze przywitac z mezulkiem;-);-);-)

HRUDA to super ze wszystko tak fajnie sie poukładało:-) kochane dziecko wie ze nie może mamusi stresować w trakcie lotu:-D:-D:-D
A co do nocy hmmmmm to zebyś tylko miała sily jutro cos nam napisac:-D

Hruda - czyli miodowy miesiąc :tak: niech będzie cały czas tak słodko :blink:
Atru - ja dopijam juz drugą kawkę, zdrówko! Trzymam kciuki za Tymka.
Shinead - co tam u Ciebie, malo sie odzywasz ostatnio...

Dziewczyny - będę wdzieczna za podsunięcie mi jakichś ciekawych tytułów filmow do sciagniecia, siostrzeniec mi sie buntuje i zarzadza rygor, nie chce zasysac jak leci tylko mam dokładną listę przygotować. Ja lubię wszystkie gatunki.

Dziewczyny - będę wdzieczna za podsunięcie mi jakichś ciekawych tytułów filmow do sciagniecia, siostrzeniec mi sie buntuje i zarzadza rygor, nie chce zasysac jak leci tylko mam dokładną listę przygotować. Ja lubię wszystkie gatunki.
(Chlopaki posnely...wiec klikam na predce)...podaje tytuly: Iluzjonista (intrygujacy i dobra gra aktorska), Porozmawiaj z nia( ciekawe zloty zdarzen i ciut zakrecony, o milosci w szerokim rozumieniu), Miedzy slowami ( troche leniwy ale ciekawa historia) ...Tsootsi( johanesburg-gangi-niemowle, dobra muzyka)...qrcze w glowie pustak tylko tyle udalo mi sie na szybciora przypomniec...bo ostatnio je ogladalam.

reklama

* Demon - historia prawdziwa*
* Egzorcyzmy Emili Rose*
* Po rozum do mówek*
* Fanny Hill - historia kurtyzany* czytałam książke bardzo fajna, ale wiem ż jest też film
* Nawiedzony * wg książki James Herberta, czytałam książkę rewelacja
* Egzorcysta* książka o wiele fajniejsza od filmu. Czytając o mało się nie p**** ze strachu :-D
*Rozważna i romantyczna*
*Piła I i II*
Ostatnio na TVN Style lecą filmy w odcinkach, kurde nie pamietam tylułu jednego z tych filmów na "P" wiem że się zaczynał. Po prostu świetny. Tak to jest z sklerozą.

Aaaaa muszę dokończyć oglądać "Pachnidło" zostało mi 20 minut, ale film rewelacja!!!! Fajna ta scena jak ta dziewczynę zanużył w oleju i tak pływała w tym wielkim słoju. Myślałam, że ostatniej nie zabije :-( a tu jednak.

Do góry