reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

brawo Stasiu jestem pod wrażeniem:-)

dziewczyny mam do Was pytanko czy poruszałyście temat produktów glutenowych, chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat bo sa tak sprzeczne opinie...

Asiu moja pediatra zaleciła podawanie Kubie glutenu pod postacia kaszki manny w małych ilościach ;-) ale jak pisałam czy nie pisałam postanowiłam iść schematem mojego żywienia tzn karmic małego tak jak ja byłam karmiona. Od dwóch dni gotuje mu grysik na wodzie dodaje mleko Bebiko i deserek to jest Nasze śniadanie :-D postanowiłam mu gotować kaszke manną po tym jak przestała mu kaszka ryżowa smakować i się na nią obraził. Grysik tak je, że aż miło patrzeć!!!

reklama
To prawda gluten jest niebezpieczny, ale umiar jest wg mnie ważny w każdym aspekcie życia w normach, zasadach, schematach również i nie ma co szaleć z przepisami.

brawo Stasiu jestem pod wrażeniem:-)

dziewczyny mam do Was pytanko czy poruszałyście temat produktów glutenowych, chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat bo sa tak sprzeczne opinie...
Oj wiele razy na pewno znajdziesz coś coś na wątku mamy karmiące piersia bo ostatnio tam rozmawiałyśmy na ten temat. A Ty podajesz już gluten czy nie ? I jak karmisz? Tzn mleko modyfikowane czy piersią?

Atru mam nadzieje że u Tymka to pokasływanie to tylko nadmiar ślinki. Udanego meczu życzę:-)

wiedzialam ze tak waznego tematu byście nie ominęły:-D:-D:-D

za duzo jednak jest tych watkow wiec wolalam sie upewnic gdzie mam szukac:tak:
ja karmie butelka:-( to moja osobista porażka bo zakladalam ze do 6 miesiąca bede leciala na cycku...

Stasio dziękuje za uznanie :-)

Wlasnie Atru - jak Tymek, Shinead - a jak u Was?

Nuska - to bardzo, bardzo czerwony kolor :-D

Kasia - widzialam Wrog u bram, moj maz tez lubi filmy wojenne, naogol szlam spac albo poczytac w tym czasie, ale ten film obejzalam. Jeszcze mi sie podobal film Gwiazda, w oryginale tylul "Zwiezda" - wyobraz sobie ze rosyjski, gorąco polecam Tobie i mezowi. Nieco tematycznie polecam Katyn, bardzo dobry film i wart Oskara moim zdaniem, pozostawia w zadumie. Labirynt Fauna mnie nie skusil, zajawki mnie nie zachęciły.
I jeszcze a propos filmow - widzialyscie moze "Ostrza chwaly" (Blades of glory)? Dawno sie tak nie uchichralam na filmie.

Co do glutenu to ja osobiscie jeszcze Staskowi nie wprowadzilam. Moj synek dwa razy bral juz antybiotyk, to moze, ale nie musi czasowo oslabic jakies tam kosmki w jelitach, co moze miec wplyw na tolerancje glutenu. Ale kaszka manna juz zakupiona i chyba w tym tygodniu sprobujemy.

Co do glutenu to ja osobiscie jeszcze Staskowi nie wprowadzilam. Moj synek dwa razy bral juz antybiotyk, to moze, ale nie musi czasowo oslabic jakies tam kosmki w jelitach, co moze miec wplyw na tolerancje glutenu. Ale kaszka manna juz zakupiona i chyba w tym tygodniu sprobujemy.
To tak jak u nas kaszka manna czeka gotowa do podania ale jeszcze nie podawaliśmy no i mnie tu zaskoczyłaś bo nie wiedziałam o tym że antybiotyk ma taki wpływ na tolerancję glutenu Igor tez dostał antybiotyk jak miał 6 tygodni i myslisz zeby z tym glutenem poczekać?

Nuska - czasem antybiotyk wywoływuje czasową nietolerancję, ale to czasem i czasową :-) I wtedy antybiotyk byl podawany doustnie, a zaloze sie ze jak mial 6 tygodni to mial dozylnie, prawda? Moj Stasiek bral doustnie Zinnat 3 miechy temu, nigdzie nie jest napisane, zeby wstrzymac sie wtedy z glutenem, tak po protu mojej intucji zaufalam i odczekalam 3 miesiace i mysle ze jutro mu troche zaczne dodawac.

reklama
Do góry