reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas jak są 3 drzemki porzadne to wieczory spokojniejsze i jakoś zasypia. A jak nie dospi w dzień to wieczorem marudny przy zasypianiu. Np dzisiaj miał 2 drzemki zamiast 3 i to słabe. I teraz się rzuca przy cycku bo zmęczony. Paradoksalnie u takich dzidziusiow zasada jest taka, że im lepiej śpi w dzień tym lepiej wieczorem i w nocy
A dzień wygląda plus minus tak, że między 8 a 9 jest pobudka, koło 10-11 pierwsza drzemka, druga koło 13-14 i 16/17/18 ostatnia drzemka i ona zwykle jest najkrótsza. zasypiamy na noc między 20 a 21 zwykle. Ale godziny różnie wypadają, my dość dużo jeździmy np teraz do sklepów bo wykańczamy chatę, albo tam na budowie jesteśmy i często wieczorem, więc czasami te godziny mu się zmieniają. Nie dopasowuje godzin naszych obowiązków do drzemek, ale odwrotnie, kładę młodego jak np wrócimy z zewnątrz.jesli nie spal. Godzina wieczornego zasypiania też się czasami zmienia jeśli np wracamy z jakiejś wycieczki do rodziny etc.

reklama
No ja mam tak samo jak ty i jeszcze sobie pluje w brode, że dostał, bo może niegotowy, a w poradnikach piszą inaczej 🤣
Przecież nic się mu złego nie dzieje 😄 nie chce? To ok, kolejna próba za kilka dni, aż w końcu załapie 😃 ja tak zrobię 😃 i już mi w głowie siedzi dynia na pierwszy ogień 😀

Paradoksalnie u takich dzidziusiow zasada jest taka, że im lepiej śpi w dzień tym lepiej wieczorem i w nocy
No wlasnie tak mi sie tez wydaje, no nic... moze to tymczasowe. Tez jestem za tym zeby na sile a i nie usypiac ani nie wybudzac. Dzisiaj o dziwo jeszcze chwile sobie pogadala w eter w łóżku, po czym przytulila sie do cycusia i zasnela 🤷‍♀️

Młody śpi, a ja meczyk, lemoniadka 0% i czipsy 😎😎

Załączniki

• IMG_20210702_210550.jpg
    IMG_20210702_210550.jpg
    963,8 KB · Wyświetleń: 73
No wlasnie tak mi sie tez wydaje, no nic... moze to tymczasowe. Tez jestem za tym zeby na sile a i nie usypiac ani nie wybudzac. Dzisiaj o dziwo jeszcze chwile sobie pogadala w eter w łóżku, po czym przytulila sie do cycusia i zasnela 🤷‍♀️
U nas też się zdarzało tak, że się wybudzal jak go odkładałam i jeszcz w łóżeczku gadał i się bawił, a potem sam dawał znać jak jest gotowy i znowu na chwile cyc i już spanko na amen.

Żółwik, podoba jej sie

Załączniki

• IMG_20210702_211648.jpg
    IMG_20210702_211648.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 80
reklama
Do góry