reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny a ile Wasze dzieci spia w ciagu dnia? Nasza panna zawsze chodzila spac o 20 i nigdy nie bylo z tym problemu. Czasem budzila sie juz po godzinie ma cyca, ale po karmieniu zasypiala z powrotem. Ostatnio uspienie jej o 20.00 to jakis hardkor. W ciagu dnia ma trzy drzemki rano, w poludnie i kolo 16-17. Moze powinnysmy zrezygnowac z tej ostatniej i ja jakos przetrzymac. Juz sama nie wiem. Klade ja o 20.00 jak robi soe marudna, ale no teraz ja usypialam ale z cycka sie wyrywala, z koldry wykopala i sobie lezy obok i gada. Ewidentnie nie na spanie 🤦‍♀️ A wieczor to zawsze bylo kilka wspanialych godzin wolnosci. 😇
No dużo śpi. Mój wstaje o 6-7 rano i potem idzie spać ok 12 na półtora h, a na noc idzie spać o 21-22.

W sumie czytam o tym rozszerzaniu diety i wszędzie jest napisane, że od pół roku i mam wyrzuty sumienia, że mu dałam tego brokuła :(

reklama
No dużo śpi. Mój wstaje o 6-7 rano i potem idzie spać ok 12 na półtora h, a na noc idzie spać o 21-22.

W sumie czytam o tym rozszerzaniu diety i wszędzie jest napisane, że od pół roku i mam wyrzuty sumienia, że mu dałam tego brokuła :(
Jak masz wyrzuty to sobie przypomnij historie o bagietce czosnkowej albo rosołku 🤣🤣

Dziewczyny a ile Wasze dzieci spia w ciagu dnia? Nasza panna zawsze chodzila spac o 20 i nigdy nie bylo z tym problemu. Czasem budzila sie juz po godzinie ma cyca, ale po karmieniu zasypiala z powrotem. Ostatnio uspienie jej o 20.00 to jakis hardkor. W ciagu dnia ma trzy drzemki rano, w poludnie i kolo 16-17. Moze powinnysmy zrezygnowac z tej ostatniej i ja jakos przetrzymac. Juz sama nie wiem. Klade ja o 20.00 jak robi soe marudna, ale no teraz ja usypialam ale z cycka sie wyrywala, z koldry wykopala i sobie lezy obok i gada. Ewidentnie nie na spanie 🤦‍♀️ A wieczor to zawsze bylo kilka wspanialych godzin wolnosci. 😇
U nas jak są 3 drzemki porzadne to wieczory spokojniejsze i jakoś zasypia. A jak nie dospi w dzień to wieczorem marudny przy zasypianiu. Np dzisiaj miał 2 drzemki zamiast 3 i to słabe. I teraz się rzuca przy cycku bo zmęczony. Paradoksalnie u takich dzidziusiow zasada jest taka, że im lepiej śpi w dzień tym lepiej wieczorem i w nocy

Moja ma jakieś 4 drzemki w ciągu dnia. Najdłuższa potrafi trwać 2.5h. Na dobre idzie spać między 21 a 22☺

Jak masz wyrzuty to sobie przypomnij historie o bagietce czosnkowej albo rosołku 🤣🤣
Matko i córko... To ja jestem od tej czosnkowej historii i mam jeszcze chyba lepsza.🤣 Tylko aż mi jest ciężko w to uwierzyć... Bo siostra tej dziewczyny swojej 9 miesięcznej córce dała do jedzenia kaszankę z grilla. (Odstęp 2 tygodni od wcześniejszej historii)🤯🤯🤯🤯🤯 i one się jeszcze tym chwalą. A ja się zastanawiam czy danie dziecku warzywa na 5 miesięcy to nie za wcześnie 😳😂

U mnie pobudka kolo 6. Kolo 8 drzemk. Potem kolejna 11 i kolo 15 tak zeby kolo 17 wstać. I wtedy od 17 mala prpbuje przetrzymać do około 19.30 wtedy staje się marudna wiec kapiel, ogarnianie i przy mleku zazwyczaj usypia. Ale jak ostatnia drzemka sie przeciągnie to jest problem z pozniejszym zasnieciem

reklama
Matko i córko... To ja jestem od tej czosnkowej historii i mam jeszcze chyba lepsza.🤣 Tylko aż mi jest ciężko w to uwierzyć... Bo siostra tej dziewczyny swojej 9 miesięcznej córce dała do jedzenia kaszankę z grilla. (Odstęp 2 tygodni od wcześniejszej historii)🤯🤯🤯🤯🤯 i one się jeszcze tym chwalą. A ja się zastanawiam czy danie dziecku warzywa na 5 miesięcy to nie za wcześnie 😳😂
Zdecydowanie i tak bagietka czosnkowa zostaje moim faworytem 🤣 dzisiaj nawet jadłam

Załączniki

• Screenshot_2021-07-02-20-56-01-682_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-07-02-20-56-01-682_com.miui.gallery.jpg
    390,2 KB · Wyświetleń: 76
Do góry