reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Niby nie powinno się smarować ale ja oczywiście miejsca które są narażone na słońce smaruje jak jest w wózku- czyli nogi i tym kremem;

Mam parasolkę ale nie mogę nigdy ogarnąć jak zrobić dobrze cień 😃
Ja nie mam parasolki, dlatego chciałam chociaż nogi smarować, które są właśnie narażone na słońce.

reklama
Dziewczyny, jaki krem z filtrem stosujecie u Waszych dzieci na słońce? Bo ja na razie nie smaruje niczym, jedynie buzke ale to normalnym kremem nawilżającym, bo nie wystawiam ją na słońce.
Poza tym wychodzicie z dzieciakami na spacery w takie upały w ciągu dnia? Bo my zdecydowanie nie, jest na dworze taki skwar, że się wytrzymać nie są, mała nie lubi takiego gorąca i mi na spacerze płaczę, bo o ie się męczymy w taki upał... Jedynie czasem wieczorem ok. 18 ale to jak jest taki lepszy dzień, bo generalnie większość dni to o 19-20 dalej duchota. Dzisiaj byłyśmy o 9 na spacerze, miałam nadzieję, że będzie lepiej, eheee... kuźwa taki gorąc, że masakra... Jak się obudziła to po 10 minutach zaczęła płakać, więc wróciłyśmy się do domu, była cała zgrzana i ciepła ( same body na krótki rękaw 24h/7)... Masakra...

Położna kazała zaopatrzyć się w 50, bez perfum i alkoholu itp. Kupiłam oczywiście ale nie używam, unikamy słońca.
Spacery jeśli już to tylko pod wieczór, właśnie tak po 18.
U mnie chwilowe ochłodzenie, dziś było 18°C 😬

To u mnie też jedna pobudka albo dwie ale nie wiem od czego to zależy myślałam, że od upałów ale to jednak chyba nie to😉
Dzisiaj byłam u lekarki, żeby go osluchała bo od wczoraj jak oddycha to tak jakby mu coś zalegało ale ani kataru, temperatury nie ma, trochę pokasłuje. Na szczęście osluchowo czysty w nos i gardło też zajrzałam i mówi, że wszystko dobrze. Może to od klimatyzacji niby się uważa.......miały może wasze dzieci takie coś?
Moja tak miała, też lekarka nic nie orzekła po 3 dniach przeszło. Teraz oddycha cichutko.

Ja mam kupiony z musteli niby od 1 dnia można stosować ale jeszcze nie użyłam więc nie powiem czy dobry czy nie....ja usypiam w ciągu dnia swoją w wózku to wtedy wychodzę na zewnątrz ale staram się tak spacerować aby była w cieniu....a tak to przysłaniam pieluchą tak żeby ja nie raziło i nie opalało...i jak zaśnie to do domu wracam bo w domu dużo chłodniej...

Moja też tak wkłada rączki i nie spokojna jest wieczorami...dwa razy już smarowałam dziąsełka bo myślałam , że to to ale zmiany nie było....więc chyba to azs daje jej się we znaki przy takich temp:(
No ja też myślałam właśnie o alergii, bo mój narzeczony alergik na pyłki, trawy, drzewa itp i to na najwyższym stopniu. A mała właśnie od tych dwóch dni ciągle wyciera rączkami o twarz, uszy tak jakby ją ewidentnie coś swędziało, wczoraj psikneła mi 6 razy pod rząd i w ciągu dnia nie raz psika ( ja wiem wiem, że to normalne, że może ją gdzieś zakręciło w nosku). I się zastanawiam, bo tak wszystko na raz się udziela... Mam nadzieję, że nie będzie alergikiem po tatusiu 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Aaaa i tą pieluchą nie przysłaniam tak żeby tlenu już w ogóle nie miała 😂 tylko robię jej taki jakby żagiel....że może sobie patrzeć i powietrze dochodzi:)
To ja też tak robię, lepiej tak niż jak ma jej na twarz świecić, bo nie zawsze da się iść w cieniu albo zasłonić cień sobą. Mam taką karuzele z Canpol do wózka i zawsze tą klamrą z tej karuzeli chwytam pieluszkę by zasłonić słońce 😁 a jak idę w cieniu to ja ściągam.

reklama
Do góry