reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

rozwija się 😜
też tak miałam to minie z czasem pojawia się inne problemy 😂
teraz najgorszy czas ja czeka będzie musiała tyle rzeczy ogarnąć jak się obracać, jak siadać, jak włożyć wszystko do buzi nawet na raz 😂😂 itd czytałam że duuuużo cierpliwości trzeba bo Ty myślisz nie masz lekko a dla niej to jest mega ciężko. Kochaj, przytulaj i czekaj 🥰
Ło matko jedyna 😃 jeżeli chodzi o obroty do jeszcze do pełni szczęścia brakuje nam aby sama obracała się na plecy😃 przytulam, dużo daje buziaczków, i boli mnie to ze ona się męczy w ciągu dnia tym brakiem snu, że chociaż co 2h a po pół godzinki sobie oko by mogła przymknąć. A ona potrafi mi nie spać tak z 4h ciągiem, pomimo że w międzyczasie ją lulam do snu i nie wychodzi.

reklama
Ło matko jedyna 😃 jeżeli chodzi o obroty do jeszcze do pełni szczęścia brakuje nam aby sama obracała się na plecy😃 przytulam, dużo daje buziaczków, i boli mnie to ze ona się męczy w ciągu dnia tym brakiem snu, że chociaż co 2h a po pół godzinki sobie oko by mogła przymknąć. A ona potrafi mi nie spać tak z 4h ciągiem, pomimo że w międzyczasie ją lulam do snu i nie wychodzi.
U nas też są takie dni , że nie ma spania w dzień a potem nagle są i w sumie to chyba nie wiem od czego zależy 😉

no coś Ty napewno mówimy o tym samym mieście uwielbiam sporo terenów zielonych, wyspa młyńska cudo😍
dla mnie spacery wzdłuż Brdy i kanałów to przypomniała mi się Wenecja tylko tam śmierdzi 🤪
ze starego miasta jechaliśmy do myślęcinka takim gratem autobusem chyba lata 70 ale mieliśmy ubaw drewniane krzesła 😂😂
A to w wakacje ten autobus działa. Dla mnie nie ma nic ciekawego, w Bydgoszczy mam przyjaciół i się w tam w większości wychowywałam. Nad Brdę to się chodziło na wagary i na piwo za młodu 😂 Osobiście atrakcyjniejszy jest dla mnie Toruń.

U nas właśnie przeszła burza i zmiany nie ma prawie żadnej 🤷‍♀️
Moja niestety nawet jak leżę koło niej i dam cycka to się budzi, zresztą to jest dziecko, że jak zje to zje i więcej nie chce. Rzadko kiedy chce wisieć na cycku, palce zjada standardowo, ale jak chce jeść to w bardzo charakterystyczny sposób, ja to sikam ze śmiechu. Generalnie jakoś mi to jej spanie mało w dzień nie przeszkadza, tylko właśnie nie mogę nic zrobić, odkładam na chwilę do zabawek to rano się pobawi, ale po południu się już drze w momencie położenia na matę. Ale za to śpi w nocy więc jest to jakaś ulga. No dobra, dzisiaj nie śpi, bo mój mąż ją na spacer zabrał i przycięła komara dobrze po 19 🤬🤬😔 - jakby mnie zapytał to bym mu kazała zostać w domu, ale jemu się z dzieckiem gadać nie chce.

W Cieszynie byłam raz jak jechałam do Czech, za to dziadek mojego męża jest spod Cieszyna (nie żyje już dawno, nie wiem dokładnie gdzie mieszkał). Z kolei moi dziadkowie od strony mamy to okolice Kielc. A mieszkamy koło Słupska (dla niezorientowanych blisko mam do Ustki i Rowów). Na imię mam Karolina 😁

U nas to samo.
No moja to też nie wisi na cycku, napije się swoje i tyle, ale jednak jak się przebudzi to, żeby dalej poszła spać to daje jej cycka a ona chętnie otwiera buzke, trochę popije, pociumka i idzie spać dalej. Moja za to teraz wgl smoczka nie używa, kompletnie go nie chce, wypluwa, więc nawet jej go już nie podaje bo i tak wypluje. Więc gdzieś ten odruch ssania potrzebuje mieć i na piersi sobie ciumka 😁
uwierz u mnie wyjątek dzisiaj 😜
w poprzednie dni ani mi nie jako ani nie spal i jeszcze afta mu się zrobiła i gorączki dostał także nie było lekko☹️
u mnie też syf, obiadki obowiązek bo dietka😜 ale teraz wkładam małego do leżaczka i chociaż prysznic ze mną weźmie 😈
Też dzisiaj małą włożyłam do leżaczka, dałam do łazienki i brałam prysznic a ona grzecznie patrzyła 🤗

U nas właśnie przeszła burza i zmiany nie ma prawie żadnej 🤷‍♀️
Moja niestety nawet jak leżę koło niej i dam cycka to się budzi, zresztą to jest dziecko, że jak zje to zje i więcej nie chce. Rzadko kiedy chce wisieć na cycku, palce zjada standardowo, ale jak chce jeść to w bardzo charakterystyczny sposób, ja to sikam ze śmiechu. Generalnie jakoś mi to jej spanie mało w dzień nie przeszkadza, tylko właśnie nie mogę nic zrobić, odkładam na chwilę do zabawek to rano się pobawi, ale po południu się już drze w momencie położenia na matę. Ale za to śpi w nocy więc jest to jakaś ulga. No dobra, dzisiaj nie śpi, bo mój mąż ją na spacer zabrał i przycięła komara dobrze po 19 🤬🤬😔 - jakby mnie zapytał to bym mu kazała zostać w domu, ale jemu się z dzieckiem gadać nie chce.

W Cieszynie byłam raz jak jechałam do Czech, za to dziadek mojego męża jest spod Cieszyna (nie żyje już dawno, nie wiem dokładnie gdzie mieszkał). Z kolei moi dziadkowie od strony mamy to okolice Kielc. A mieszkamy koło Słupska (dla niezorientowanych blisko mam do Ustki i Rowów). Na imię mam Karolina 😁

U nas to samo.
Oooo ja się urodziłam w Słupsku a mieszkam 70 km od niego blisko Mielna 🙂

Dziewczyny poradzicie coś na włosy!? No tak wypadają ze już płakać mi się chce niedługo włosów nie będę miała
Ja też walczę z mega wypadaniem. Mocno mi się włosy przerzedziły. Widzę na szczęście poprawę. Od dwóch mcy biorę witaminy Anacaps Reactiv. Są świetne bo mają w składzie biotynę ale też cenne dla włosów aminokwasy. Oprócz tego wcierka tak co drugi dzień i ufff chyba zaczynam odnosić mały sukces.... Pamiętaj, że oprócz witamin wcierki też są mega ważne. Ja mam akurat Tolpy ale chwalą też Wianek.

reklama
A to w wakacje ten autobus działa. Dla mnie nie ma nic ciekawego, w Bydgoszczy mam przyjaciół i się w tam w większości wychowywałam. Nad Brdę to się chodziło na wagary i na piwo za młodu 😂 Osobiście atrakcyjniejszy jest dla mnie Toruń.
No to nie wiem Kochana mam nadzieję że któraś z dziewczyną albo ktoś nadzieję Ci ten Bydgoszcz dużo się zmieniło i jest pięknie 🥰
Toruń też klasa i pierniczki zawsze z torba wracam 😂
Ja kocham jeszcze Wrocław i te ich krasnoludki 😍😍😍

Do góry