Miałaś może cukrzycę ciążową?Ja miałam w drugiej ciąży2 tyg różnicy.Jak się potem okazało synek był duży (5.600) i lekarz stwierdził że od początku to było przyczyną u mnie
![]()
reklama
stillgrey213
Fanka BB :)
Przy ciazy 4+5 nie byloby zarodka, lekarz dobrze obliczyl wiek ciazy.
mamaginekolog.pl
Mamaginekolog
Jak wygląda usg we wczesnej ciąży, czyli takie które zostaje zrobione przed 11 tygodniem? Kiedy zaczyna bić serce płodu?

sylwia210295
DobreMyśli
Właśnie nie, tyle razy to sprawdzal i mój lekarz prowadzący i lekarze w szpitalu i za każdym razem cukier wychodzil w normieMiałaś może cukrzycę ciążową?
Alanyaaa
Liczyłam od om właśnie więc tym bardziej jestem zdziwiona
Skoro był zarodek, to ciąża musi być starsza. Niekompetencję lekarza raczej widać w drugą stronę, czyli jak nie potrafi uwidocznić starszej ciąży. Musiałaś mieć wcześniej owulację. Wiek ciąży sobie wyliczyłaś według OM czy owu? U mnie też jest duża rozbieżność w terminach, ale ja o tym wiedziałam i od początku liczyłam sobie według owu, a USG tylko to potwierdziło.
Alanyaaa
Czyli jeśli dobrze rozumiem po prostu szybko rósł o to było przyczyną że wg USG wydawało się że ciąża jest starsza ?Ja miałam w drugiej ciąży2 tyg różnicy.Jak się potem okazało synek był duży (5.600) i lekarz stwierdził że od początku to było przyczyną u mnie
![]()
DobreMyśli
Dokładnie tak mi to wytłumaczono. Poszłam na wizytę niby( według moich wyliczeń) w 7tc a wpisano mi 9 tc w kartę bo tak pokazywało na usg.Czyli jeśli dobrze rozumiem po prostu szybko rósł o to było przyczyną że wg USG wydawało się że ciąża jest starsza ?
Smerfetka94
Hej dziewczyny.
Jak się dzisiaj czujecie??
Mój W. nie wie jeszcze że jestem w ciąży.
Młoda dzisiaj wygadała się że byłam wczoraj na badaniach.
Sciemnilam że robiłam coś na wątrobę i połączył to z wczorajszym moim nie piciem.
Chociaz tyle...
Ale mówi że inaczej się zachowuje. A rano położyl się na moim brzuchu i zaczął całować.. Czyżby miał przeczucie
Jak się dzisiaj czujecie??
Mój W. nie wie jeszcze że jestem w ciąży.
Młoda dzisiaj wygadała się że byłam wczoraj na badaniach.
Sciemnilam że robiłam coś na wątrobę i połączył to z wczorajszym moim nie piciem.
Chociaz tyle...
Ale mówi że inaczej się zachowuje. A rano położyl się na moim brzuchu i zaczął całować.. Czyżby miał przeczucie

reklama