reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja mam problem ale tylko z jednym nadgarstkiem. Ostatnio też się obudziłam w nocy, bo mnie bolał. Jak bylam z młodą u fizjo to mówiła że to pewnie od złego podnoszenie i pokazała jak mam podnosić. Ale nadgarstek dalej boli. Właśnie muszę ją umówić znowu na wizytę kontrolną, to się zapytam co mam zrobić
Często właśnie jest problem z jednym nadgarstkiem, tym którego więcej się używa, a u mnie są oba 😭 ortezy też muszę przez to 2 kupić 😕 przez pewien czas gorzej było faktycznie z prawym, a teraz gorzej z lewym 🤷 U Ciebie pewnie będzie ten zespół de Quervaina, bo to często młode matki mają, a ja już wcześniej miałam problemy z nadgarstkami tylko nie na taką skalę, dlatego dodatkowo mam ten zespół cieśni nadgarstka. W sumie gubię się już co jest co, ale mi przeskakuje coś w tej ręce w nocy i to jest właśnie od luzu w stawach, czy coś takiego i muszę to wzmocnić u fizjo i ćwiczeniami, a w ciągu dnia mam ból nadgarstka promieniujący w okolicę kciuka i problem z podnoszeniem, czy wyginaniem rąk. I o ile jest to związane stricte z hormonami ciążowymi i podnoszeniem dziecka to powinno samo minąć, obawiam się jednak, że u mnie już wcześniej te nadgarstki były zbyt mocno przeciążane i tak łatwo nie pójdzie 😟

Nie mowilas ze chcesz tylko 1 dziecko? :) ja chyba mam teraz owulacje bo tak mnie boli, sluz płodny. Takze nawet na meza nie patrzę 😂
To zależy od ilości snu 🤣🤣 ogólnie zawsze chciałam trójkę, ale jak mówię jak jestem wyspana , a mały grzeczny to chce kolejne, a jak ma jazdy to chce poczekać 🤣🤣🤣
Ja jestem po cesarce, więc raczej nie wskazane tak szybko 🙃
Ja też, ale będę karmila jeszcze z półtora roku, więc okresu nie będzie, bo biorę tabletki jednoskładnikowe.

Robię, robię. Ja nie z tych matek co o siebie nie dbają, więcej kasy teraz idzie na moje leczenie niż dziecka 😆 najpierw wizyta u chirurga ręki, diagnoza zespół cieśni nadgarstka i zespół de Quervaina, póki co zalecona tylko fizjoterapia (jak nie pomoże to zastrzyk sterydowy, ale fizjo to odradzała, a w ostateczności operacja 😱). Także chodzę do fizjo co 2 tygodnie (na częściej mnie nie stać i nawet bym nie mogła, bo chłopak co drugi tydzień ma zmianę w pracy do 18), ćwiczę w domu póki co na sucho, bo dopiero zamówiłam taśmy rehabilitacyjne do ćwiczeń, mam opaski takie z apteki, ale muszę jeszcze kupić specjalne ortezy. Jak mi fizjo założyła tejpy, to pierwszy raz nie budziłam się w nocy, ale niestety ręce często w wodzie i już następnego dnia musiałam zdjąć, a te moje opaski niby też pomagają, ale cisną zbyt mocno i jeszcze dzisiaj zdjęłam je koło 7 jak się młody obudził, bo zazwyczaj już nie zasypia jak mi go chłopak do łóżka daje, a dziś zasnął, ja też i już 2h snu bez opasek wystarczyły i miałam problem, żeby małego podnieść 😢
aż smutno mi się zrobiło i refleksyjnie ☹️
kurde jednak my kobietki to jesteśmy niesamowite 😍 i mamy niesamowitą siłę 😍
ja co prawda schorzenie ginekologiczne bo musiałam wyczekać i stracić po drodze 2 istotki 😕 ale podziwiam też mamy z chorymi kręgosłupami, nadgarstkami itd bo to Wasza codzienność jesteście mega🥰😘

Często właśnie jest problem z jednym nadgarstkiem, tym którego więcej się używa, a u mnie są oba 😭 ortezy też muszę przez to 2 kupić 😕 przez pewien czas gorzej było faktycznie z prawym, a teraz gorzej z lewym 🤷 U Ciebie pewnie będzie ten zespół de Quervaina, bo to często młode matki mają, a ja już wcześniej miałam problemy z nadgarstkami tylko nie na taką skalę, dlatego dodatkowo mam ten zespół cieśni nadgarstka. W sumie gubię się już co jest co, ale mi przeskakuje coś w tej ręce w nocy i to jest właśnie od luzu w stawach, czy coś takiego i muszę to wzmocnić u fizjo i ćwiczeniami, a w ciągu dnia mam ból nadgarstka promieniujący w okolicę kciuka i problem z podnoszeniem, czy wyginaniem rąk. I o ile jest to związane stricte z hormonami ciążowymi i podnoszeniem dziecka to powinno samo minąć, obawiam się jednak, że u mnie już wcześniej te nadgarstki były zbyt mocno przeciążane i tak łatwo nie pójdzie 😟
Współczuję ci. Ja miałam kiedyś złamany nadgarstek, to też lata musiałam chodzić w specjalnej opasce, bo mnie bolało, takie okropne są te urazy w nadgarstkach. Tak samo jak kolana.

aż smutno mi się zrobiło i refleksyjnie ☹️
kurde jednak my kobietki to jesteśmy niesamowite 😍 i mamy niesamowitą siłę 😍
ja co prawda schorzenie ginekologiczne bo musiałam wyczekać i stracić po drodze 2 istotki 😕 ale podziwiam też mamy z chorymi kręgosłupami, nadgarstkami itd bo to Wasza codzienność jesteście mega🥰😘
Ja zawsze mówię, co mnie nie zabije to mnie wzmocni. W pierwszej ciąży histeryzowalam, że bardzo tyje, jakieś +5kg do 12 TC i to było moje zmartwienie. Jak już okazało się po chwili na wizycie, że dzidziuś nie żyje, to swój wygląd miałam totalnie w dupie.
Dzięki temu teraz siebie jako tako akceptuje, bo ważniejsze, że mam żywe dziecko, jak to kobieta czasami narzekam, ale nie becze w poduszkę, że mam rozstępy itp. grunt, że mały jest ze mną.

Mi raz coś tylko przeskoczyło w nadgarstku. Nie mam żadnego promieniujacego bólu. Tylko jak wygne nie tak rękę to mnie boli... Niby da się życ, ale czasami jest to uciążliwe, dlatego zapytam o to fizjo. Waga dziecka z dnia na dzień większa, to raczej samo nie przejdzie 😅 ważyłam ją teraz we wtorek to już 6700 😃

reklama
To zależy od ilości snu 🤣🤣 ogólnie zawsze chciałam trójkę, ale jak mówię jak jestem wyspana , a mały grzeczny to chce kolejne, a jak ma jazdy to chce poczekać 🤣🤣🤣

Ja też, ale będę karmila jeszcze z półtora roku, więc okresu nie będzie, bo biorę tabletki jednoskładnikowe.
Hahaha to ja zawsze chciałam dwójkę, ale jestem tak w młodej zakochana, że mogłabym mieć więcej 😅 już sobie nawet wymyśliłam w którym miesiącu bym chciała urodzić(tylko nie wiem w którym roku😂) pozostaje namowic mojego 😂 i oczywiście liczyć że się uda przy pierwszej owulacji 😅

Do góry