reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Mały pił Nan Sensitive z hydrolizowanym białkiem. Po nim kupki dość zwarte, zielone a o zapachu to nie wspomnę.W dodatku mały kręcił nosem przy piciu. Widocznie jakiś składnik mu szkodził. Teraz podaję Nam Optipro Hm0. Kupki jak przy karmieniu piersią 🙂
Pytam bo u nas nadal problem z kupkami, robi bardzo rzadko - raz na 7 dni, teraz zaczęłam dokarmiać i wybrałam mleko nan total konfort.

reklama
Niby w tych miesiącach występuje regres snu. Moja mloda dziś skończyła 5 miesięcy, i w nocy juz zaczęły się częste pobudki. W dzień mało nadal spi.
Ja dochodzę do wniosku, że mam jakieś nieospałe dzieci😊, dwójka starszych też budziła się co 1,5-2 godziny do roku czasu i tu zapowiada się to samo🙁, a miałam nadzieję, że będzie inaczej bo już tak ładnie spał.
Moja bratowa ma 7 miesięcznego syna, karmi piersią i on odkąd skończył 1 miesiąc usypia na noc już o 18/19 i pierwsza pobudka i to nie zawsze o 4 rano trochę podoi i śpi do 8:00. To ona się budzi i próbuje go na śpiocha nakarmić, a on nie chce więc odciąga bo inaczej to mówi, że cycki by jej pękły🙉😁. Ma dwóch starszych synów i oni spali tak samo.

to już jest nawykowe takie budzenie się i niestety będzie się utrzymywać, oczywiście raz będzie lepiej z 1 pobudką a raz gorzej z 5. Niestety nasze polskie dzieci budzą się w nocy, z mojego doświadczenia jest to 99% dzieci czyli b.dużo. Moja przez ostatnie 1,5mca przespała każdą noc, dziś obudziła się o 3.00 z płaczem, ale nie dałam jej mleka, tylko utuliłam, dałam buziaka i odłożyłam do łóżeczka i usnęła. Ostatnio koleżanka mówiła, że jej córka budzi się raz w nocy na mleko, a ma 2 lata i ona jest już tym zmęczona, a ja jej powiedziałam co wyczytałam w tej książce i też była w szoku na początku ale gdyby wiedziała o tym to by spróbowała nauczyć niemowlaka takiego spania. przy pierwszym dziecku może nie jest to takie męczące, ale jak ktoś ma 2 czy 3 to już ciężko z nieprzespanymi nocami.
Próbowałam go odkładać żeby sam zasypiał, ale był mega płacz, brałam na ręce, tulilam, głaskałam i niestety nic nie skutkowało. Może robię jakiś błąd skoro trzecie dziecko i ten sam problem🙈, ale nie umiem tego błędu wyłapać. Przy tamtej dwójce wstawałam na równe nogi przy najmniejszym jęknięciu, bo mieszkałam z teściami i nie chciałam żeby dzieci ich budziły i podejrzewam, że to było to co powodowało, że się budziły. Teraz mieszkam u siebie i nie zrywam się tak zaraz, a tu i tak problem snu. Muszę wypróbować jakieś inne metody.

Próbowałam go odkładać żeby sam zasypiał, ale był mega płacz, brałam na ręce, tulilam, głaskałam i niestety nic nie skutkowało. Może robię jakiś błąd skoro trzecie dziecko i ten sam problem🙈, ale nie umiem tego błędu wyłapać. Przy tamtej dwójce wstawałam na równe nogi przy najmniejszym jęknięciu, bo mieszkałam z teściami i nie chciałam żeby dzieci ich budziły i podejrzewam, że to było to co powodowało, że się budziły. Teraz mieszkam u siebie i nie zrywam się tak zaraz, a tu i tak problem snu. Muszę wypróbować jakieś inne metody.
Też tak działam jak Ty. Myślę, że raczej już będą te pobudki u mojej małej jeszcze kilka miesięcy. Mnie to akurat nie męczy. Interesuje mnie, za to, w jaki sposób Twoje starszaki zaczęły przesypiać noce? Same z siebie czy stosowałaś jakieś sposoby?

Moja mama mówi, że zaczęła w nocy podawać wodę i wtedy nam się odechciało pić w nocy tylko nie wiem w jakim wieku to zrobiła. Ja jakoś jeszcze do tego nie dojrzałam😅

Też tak działam jak Ty. Myślę, że raczej już będą te pobudki u mojej małej jeszcze kilka miesięcy. Mnie to akurat nie męczy. Interesuje mnie, za to, w jaki sposób Twoje starszaki zaczęły przesypiać noce? Same z siebie czy stosowałaś jakieś sposoby?
Córka tak sama z siebie, a syn to najpierw zamiast mleka w nocy dawałam mu wodę i stopniowo sen się wydłużał, jak już zaczął dłużej w nocy spać, to do usypiania siadałam przy łóżeczku i trzymał mnie za rękę i tak usypiał 🙂

reklama
Do góry