reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Mam pytanko Vanes bo jako jedyna podajesz tutaj kaszki....powiedz mi czy wprowadzałaś je od razu na równi z warzywami czy jednak najpierw warzywa....kaszki...owoce lub w innej kolejności?Bo akurat w tej kwestii mam zagwozdkę...nie tylko w tej ale akurat ona przyszła mi teraz do głowy 😂
Ja wgl się czuje zielona w temacie rozszerzania diety. Nie wiem za co się złapać, jak to podać. Jedynie wiem że jak zacznie mi stabilnie siedzieć to ruszymy z blw, i tutaj zakupiłam książkę z tym związaną.

A wodę w czym podajesz i jaką? No właśnie też czytałam o pasternaku. Chyba namówiłaś mnie na brokuła😃
jak w domu to w doidy cup zalewa się więc nie będę chwalić że jest extra bo nie jest ale pije łapie jeszcze powietrze przy tym ale jest ok 👍
normalna przegotowaną a jak na spacer to taka z rosmanna baby zdrój wlewam do bbox (nie mam czasu na chłodzenie)

Ja wgl się czuje zielona w temacie rozszerzania diety. Nie wiem za co się złapać, jak to podać. Jedynie wiem że jak zacznie mi stabilnie siedzieć to ruszymy z blw, i tutaj zakupiłam książkę z tym związaną.
no to jest super 👍 zamierzam przejść na blw zacznie mój stabilnie siedzieć bo widzę jak mój już wszystko z talerza by mi zabierał 😂a i tak do 1 rz stały posiłek to mleko reszta to dodatek😂

Też się tak czułam!! Mialam to samo... A teraz już nie mogę się doczekać kolejnych łyżeczek, mam z tego mega frajdę :)
Moja mama mi też dużo doradzała, mówiła o jabłku i tym soku z marchewki...

no każde dziecko inaczej reaguje się na początek jak podasz 2 łyżeczki to chyba nie będzie tak źle 😜 ale Ty wiesz najlepiej co jej tam podać 😜
ja mogę jeszcze polecić Pasternak fajne warzywo trochę słodkawe wbrew pozorom
ziemniak jest strasznie zapychajacy mój wyżłopił potem 60 ml wody to było zabawne jakby nigdy nie pił😂
Pasternak i pietruszka to ulubione warzywa Dobrusi. Je na surowo, marchewka w kąt, a te dwa zżera jak wściekła. Swoją drogą mają charakterystyczny smak i oba są słodkawe na surowo. Sama też lubie.

Pasternak i pietruszka to ulubione warzywa Dobrusi. Je na surowo, marchewka w kąt, a te dwa zżera jak wściekła. Swoją drogą mają charakterystyczny smak i oba są słodkawe na surowo. Sama też lubie.
Ja powiem Ci że nigdy nie jadłam pasternaka😂 dopiero teraz wszamiłam jeden słoik a potem musiałam małemu kupić 😂
z takich historii co poszło w kąt to mój banana próbował jak aż uszy mu się trzęsły ale o ile mu smakował to potem ciężko z brzuszkiem było aż włączyłam termofor na cierpiał się całą noc i kolejny dzień ☹️ potem czytałam że jest bardzo mocno obciążający 🙄

Zaczelismy dopiero w środę :) pierwsze łyżeczki to słabo, większość lądowała na sliniaczku, brodzie i policzkach :)
Po 2 dniach już wiedziała, żeby otwierać buzke i mlaskac 😁

Dokładnie tak, przystawiam ją tak samo często jak wcześniej.
Moja Maja we wtorek skończyła 20 tygodni ale nie siedzi jeszcze :) mamy krzesełko 2w1 i korzystamy póki co z wersji z leżaczkiem.

Ja podałam najpierw słoiczek Jablko+banan+wiśnia. Zachęciło ją to i potem calego Pasternaka 125g jednego dnia opedzlowala 😉

Ja też myślę, że podgrzewane lepiej wchodzi 😁
Używam podgrzewacza do butelek ale śmiało można w kąpieli wodnej 👍
Ale super, że jej smakuje 😄 Słodko sobie wcina 🥰
A to widzę, że dość wcześnie zaczęłaś rozszerzać dietę, jakieś zalecenia były czy tak po prostu chciałaś? 🙂

reklama
Ale super, że jej smakuje 😄 Słodko sobie wcina 🥰
A to widzę, że dość wcześnie zaczęłaś rozszerzać dietę, jakieś zalecenia były czy tak po prostu chciałaś? 🙂
Mój pediatra już 02.07 powiedział, że mam już powoli coś podawać. I tak zwlekałam, bo urlopy, wyjazdy itp....
Czytałam, że po skończeniu czwartego miesiąca można coś wprowadzać 👍

Do góry