reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny czy jesteście już na zwolnieniach? Jak do tego podchodzi lekarz, na początku ciąży?
Myśle, że dużo zależy od Twojego stanu zdrowia, wieku, typu pracy i samopoczucia. Ja na zwolnieniu byłam przez tydzień, jak pojawił się krwiak, ale poza tym planuje pracować do ostatniej możliwej chwili, bo lubię :). A lekarze już wcześniej proponowali mi zwolnienie i gdybym chciała to mogłabym być znacznie dłużej. Generalnie lekarz nie powinien kręcić nosem - przecież wiadomo, że na początku możesz się zle czuć i jest większe zagrożenie, wiec przynajmniej na pierwszy trymestr powinien dać bez marudzenia…

reklama
O tak staniki to samo. To daj znać jak coś znajdziesz fajnego i gdzie 😃 Ja widziałam tez ze h&m są fajne ciążowe, ale nie wiem czy tylko dla zaawansowanych maja czy tez dla takich początkowych tez
ok, na pewno wejdę H&M po ten stanik to dam znać :)
Ja chodziłam 32 lub 34 ateraz 36😃 ja to boję się iść na zakupy chyba poczekam do 30 września na te badania prenatalne i jak będzie dobrze to wybiorę się na zakupy.
Ja mam prenatalne 17 września, też się boję, ale coś nosić trzeba jak się człowiek w swój rozmiar pomału nie mieści :)

Myśle, że dużo zależy od Twojego stanu zdrowia, wieku, typu pracy i samopoczucia. Ja na zwolnieniu byłam przez tydzień, jak pojawił się krwiak, ale poza tym planuje pracować do ostatniej możliwej chwili, bo lubię :). A lekarze już wcześniej proponowali mi zwolnienie i gdybym chciała to mogłabym być znacznie dłużej. Generalnie lekarz nie powinien kręcić nosem - przecież wiadomo, że na początku możesz się zle czuć i jest większe zagrożenie, wiec przynajmniej na pierwszy trymestr powinien dać bez marudzenia…
Niestety nie mam pracy, z której mogę odchodzić i wracać. Jeśli teraz zdeklaruje, że od 1 września mnie nie będzie to muszę być na l 4 do końca, bo zatrudnia nowa osobe. Póki co czuje się bardzo źle, ale boję się że lekarz będzie uważał, że to wymówka i nie da.
W mojej pracy zw na np tydzień i powrót, w ogóle nie wchodzą w grę. Albo jestem, albo mnie nie ma.

Niestety nie mam pracy, z której mogę odchodzić i wracać. Jeśli teraz zdeklaruje, że od 1 września mnie nie będzie to muszę być na l 4 do końca, bo zatrudnia nowa osobe. Póki co czuje się bardzo źle, ale boję się że lekarz będzie uważał, że to wymówka i nie da.
W mojej pracy zw na np tydzień i powrót, w ogóle nie wchodzą w grę. Albo jestem, albo mnie nie ma.
No to musisz ocenić swoje siły i szanse poprawy - w którym tygodniu teraz jesteś?
A jeśli do września nadal będziesz przed 11 tc (czyli jeszcze małe szanse na poprawę samopoczucia), to walcz o zwolnienie i się nie przejmuj, zdrowie teraz najważniejsze :)

Hej dziewczyny, wczoraj mieliśmy impreze urodzinowa z mężem. Zatańczyłam powoli 2-3 kawałki i poczułam śluz (idąc łazienki)
Kolor biało-brązowy z odcieniem lekko żółtym . 🙈 trochę się przerazilam
Mam nystatyne na grzybice. Biorę tabletki dopochwowe.
Dzisiaj nic mnie nie boli, nie plamie nie krwawie. Ale ten śluz mnie przeraził..

ja po zakupach :) kupiłam 2 staniki w H&M i do tego dwa 2-paki majtek :) staniki rewelacja, leżą rewelacyjnie i najważniejsze bez fiszbin, nie uciskają :) ciemna zieleń khaki i brązowy :)
co do jakiś portek to już problem nic mi nie podpasowało, ale za to kupiłam sobie takie leciutkie spodnie dresowe do biegania po domu, rewelacja :)
dziś mam jakiś leniwy dzień i lekko ospały, wstałam po drzemce i nie mogę się dobudzić kawką :)

ja po zakupach :) kupiłam 2 staniki w H&M i do tego dwa 2-paki majtek :) staniki rewelacja, leżą rewelacyjnie i najważniejsze bez fiszbin, nie uciskają :) ciemna zieleń khaki i brązowy :)
co do jakiś portek to już problem nic mi nie podpasowało, ale za to kupiłam sobie takie leciutkie spodnie dresowe do biegania po domu, rewelacja :)
dziś mam jakiś leniwy dzień i lekko ospały, wstałam po drzemce i nie mogę się dobudzić kawką :)
Te staniki świetne, chyba się przejdę za tydzień po takie 😃 Ja tez mam dzisiaj leniwy dzień, rano ból głowy i leżenie z okładem na głowie 😂 ale wyszłam na powietrze posiedzieć i przeszło całe szczęście 😃

reklama
Te staniki świetne, chyba się przejdę za tydzień po takie 😃 Ja tez mam dzisiaj leniwy dzień, rano ból głowy i leżenie z okładem na głowie 😂 ale wyszłam na powietrze posiedzieć i przeszło całe szczęście 😃
różne kolory u mnie były, jeszcze białe, ciemnoróżowe, szare, czarne, ale muszę powiedzieć że leżą rewelacyjnie :D

Do góry