reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny wybaczcie moją nieobecność ale dużo u nas się działo ostatnio i nie miałam głowy do forum niestety. Przeprowadzkę mamy za sobą i nie sądziłam że z takim małym bąblem to będzie taki wyczyn nawet z pomocą innych osób. W każdym razie mamy to za sobą jesteśmy rozpakowane teraz tylko trzeba przyzwyczaić się do nowych kątów. Pomału Was nadrabiam i czytam ale tak się rozpisalyscie że trochę mi zejdzie 😂 prosze o wybaczenie 🙂 niedługo rocznica z mężem i robimy w trójkę mały wypad nad morze obawiam się trochę bo mała do tej pory spała całą noc a teraz ma gorsze dni zasypia o 19 budzi się o 22 i chce spac ale kręci się stęka nie wiem czemu ( ząbki nam się pojawiły może od tego) kolejne szczepienie mamy za sobą. Coraz zimniej na dworze też mamy problem w co ubierać i jak przykrywać widziałam że ten wątek poruszyłyście🙂 a co do nowych smaków to u nas już króluje marchewka i ziemniak dzisiaj wejdzie brokuł 🙂pozdrawiam i obiecuje poprawę 🙂 a teraz nadrabiam zaległości

U nas gole stopy i skarpetki rządzą. Na zimę mamy bamboszki z bawełny i grube skarpety. Żadnych butów póki nie chodzi.
My tez kupilismy takie grube skarpety i zobaczymy czy się sprawdzą akurat niedługo wyjazd nad morze .
Mój karnet do City Fit też zamrożony. A tak tęsknię!!! Zaczęłam regularne treningi w jakimkolwiek klubie ( tym właśnie ) rok przed zajściem w ciążę. Efekty były spektakularne. Serio, super kondycję załapałam. I poszło... do lasu... Szkoda mi tej formy. Przydałby się pokoik dla dzieci w takich miejscach.
Ale wracam do spacerów po łąkach z psem. Dziś 1,5 h z Melanią w nosidle i sunią szwendałyśmy się po bezdrożach. Uwielbiam!!!

P.S Wiem, że to długo w nosidle. Melania była chustowa więc to jej ulubiona pozycja spacerowa. Tak zaliczałyśmy spacer z psem do 4 miesiąca. Czy któraś z Was też nosiła lub nosi dziecko w chuście?
Ja nosiłam albo w sumie próbowałam ale małej nie pasowało. Teraz zakupiliśmy nosidło tomy freestyle żeby móc na plaże swobodnie pójść. Zrobiliśmy ostatnio test na zakupach i jest zachwycona. W tym nosidle można dziecko przodem do świata ustawić a ona uwielbia jak się ją tak nosi🙂
3:30 a ja skończyłam szyć ośmiornice 🙈 Bo mogłam. Bo tak. Aż sie pochwale bo podoba mi się 😂
cudna😍

A jak sobie radzicie z telewizją , moja córka jak tylko usłyszy że jest odpalony to od razu próbuje patrzeć a cały czas mieć wyłączony telewizor niestety się nie da. Czy naprawdę czasami jak się zapatrzy jest tak szkodliwe ?? Czy wszystko w granicach rozsądku tzn. nie ustawiamy dziecka specjalnie na tv ale jak zerknie to nic się nie stanie

Plaża z kamieniami czy żwirek?
U nas żwirek, dla dzieci lepiej ale ogólnie miejscowość średnio mi się podoba - Duće.
Mało zieleni, nie ma gdzie wieczorem pochodzić, to nie taka Chorwacja jak pamiętam z poprzedniego wyjazdu. 5 lat temu byliśmy na wyspie Trpanj, takie małe, klimatyczne miasteczko, było gdzie spacerować, pełno dzikich, urokliwych plaż- głównie kamienie, cudowna rafa kolorowa, piękna zieleń, kolorowe krzewy. Natomiast teraz nie urzekła.
Za rok też chcemy do Chorwacji, głównie tam gdzie plaże że żwirkiem czy piaskiem, miejsce spokojne i gdzie można coś pozwiedzać z dziećmi. Może coś ktoś poleci😉😊
plaża z kamieniami. byliśmy po prawej stronie drogi, tam są zejścia bezpośrednio z apartamentów na plażę. my zawsze robimy tak, że jeden dzień leniuchujemy, kolejny dzień zwiedzamy. a i jeździmy nie w sezonie, tylko maj-czerwiec, nie jest jeszcze tak gorąco

A co z bobo jak jesteś na zajęciach? Możesz zabierać maluszka że sobą? Tak kminie jakby tu wrócić do tych moich zajęć grupowych. Nie mam opieki w tym czasie dla małej :(
mąż zostaje z małą, mam taki komfort, że wraca o 16.30 z pracy. ale oczywiście w wakacje nie zawsze mi wyszło że 3x w tygodniu byłam. zaraz wrzesień to i działki już nie będzie ani gości, to będę szaleć na jodze. No właśnie jak nie ma kto zostać z dzieckiem to trudno o jakąś aktywność, zostają spacerki, ale to też jest ważne, żeby się ruszyć gdziekolwiek

Kurde, no byłam pewna. Pytanie, co uznajecie za mega starą kolekcję, bo ja kupowałam z tym oznaczeniem ciuchy 3,5 roku temu 🙈🙈🤣

Było, bo 3,5 roku temu do 2 lata temu zdarzało mi się kupować i było to oznaczenie jeszcze.

Ja nie lubię ciuchów z pepco, bo są beznadziejne jakościowo. Teraz bodziaki są sztywne to zmiana, wcześniej jak kupowałam to były miękkie, za to po kilku praniach były jak szmaty.

Dzisiaj miałam gastroskopię, nienawidzę tego badania całym sercem, ale choć obiecywałam sobie, że nigdy więcej, to i tak zrobiłam. I kjrde po raz drugi mam helicobacter pylori do wyleczenia, a już robiłam eradykację 🤬🤬
Niestety muszę to zrobić, bo mam nadżerki i zapalenie żołądka, a do tego ref
a to ja przecież nie chodziłam wcześniej do Pepco :oops:
zdrówka życzę

Nienawidzę gastroskopii. Mialam dwa razy przez refluks. I ogólnie jak bekałam to zwracałam przy badaniu 🙈🙈
A muszę się udać do gasto bo cały czas mam problem ze stolcem, mam zatwardzenia np 3 dni, a później biegunke że nie mogę wyjść z WC przez dobrą godzinę. Biorę obecnie probiotyki i jest trochę lepiej, ale nadal jest dramat. Boje sie ze wróciła do mnie Kandydoza.
może pomoże łyżka oleju na czczo każdego dnia

plaża z kamieniami. byliśmy po prawej stronie drogi, tam są zejścia bezpośrednio z apartamentów na plażę. my zawsze robimy tak, że jeden dzień leniuchujemy, kolejny dzień zwiedzamy. a i jeździmy nie w sezonie, tylko maj-czerwiec, nie jest jeszcze tak gorąco
My niestety nie możemy sobie pozwolić na maj/czerwiec bo ja w szkolnictwie pracuje i problem z urlopem. Zazwyczaj jeździmy zaraz po zakończeniu roku i też nie ma jeszcze strasznych upałów. W tym roku jakoś tak wyszło inaczej😉
A to też byłaś w Duće?
Gdzie i co zwiedzałaś, bo my jedynie byliśmy w Omiś. Zresztą z trójką dzieci jakoś mi tak ciężko, nowa sytuacją, jeszcze się dobrze nie ogarnęłam 🙈 kolejny wyjazd będzie już lżej - na to liczę 😉😊

reklama
My tez kupilismy takie grube skarpety i zobaczymy czy się sprawdzą akurat niedługo wyjazd nad morze .

Ja nosiłam albo w sumie próbowałam ale małej nie pasowało. Teraz zakupiliśmy nosidło tomy freestyle żeby móc na plaże swobodnie pójść. Zrobiliśmy ostatnio test na zakupach i jest zachwycona. W tym nosidle można dziecko przodem do świata ustawić a ona uwielbia jak się ją tak nosi🙂

cudna😍
A kiedy śmigacie i gdzie nad morze ?

Do góry